Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій, 1/2 фіналу. Анонс матчів-відповідей

Після перших півфінальних матчів Ліги конференцій УЄФА усі команди зберігають реальні шанси на вихід у фінал.



Матчі-відповіді 1/2 фіналу: 18 травня
«Алкмаар» – «Вест Гем» (перший матч – 1:2 )
«Базель» – «Фіорентина» (перший матч – 2:1)

На що звернути увагу

«Алкмаар» програв, але не розчарував
Незважаючи на поразку з рахунком 1:2 у Лондоні, «Алкмаар» може пишатися своєю грою в гостях у «Вест Гема». Команда Паскаля Янсена виявилася більш ніж гідним суперником для представника англійської Прем'єр-ліги та контролювала ситуацію до 67-ї хвилини, коли Саїд Бенрама реалізував пенальті. Зовсім непогано для молодого колективу, якщо врахувати, що «Вест Гем» до цього дуже впевнено виграв усі домашні матчі поточної кампанії.

«Алкмаар» не програє вдома в єврокубках вже 25 матчів, але цього разу недостатньо просто уникнути поразки. Як і у випадку з «Андерлехтом» у чвертьфіналі, підтримка рідного стадіону може надихнути голландців на камбек та вивести до першого європейського фіналу з часів Кубка УЄФА 1981 року. «Ми просто маємо зіграти на тому ж рівні, – наголосив Тиджані Рейндерс. – Не думаю, що нас можна злякати «Вест Гемом».

«Вест Гем» готовий увійти в історію
«Вест Гем» забезпечив собі перевагу після першого півфінального матчу та готовий вийти у свій перший фінал турніру УЄФА після Кубка володарів кубків 1965 року, в якому обіграв «Мюнхен 1860» з рахунком 2:0 на «Уемблі». Втім, «Алкмаар» точно не здасться без бою. Недарма Деклан Райс перед першою зустріччю попереджав свою команду про необхідність повної концентрації. «Ми знали, що «Алкмаар» – дуже гідна команда», – наголосив капітан «Вест Гема».

«Вест Гем», як і раніше, йде без поразок після 13 матчів у цій евокубковій кампанії, але візит до Нідерландів обіцяє стати для «молотобійців» найсуворішим випробуванням у цьому розіграші. «Алкмаар» більше володів м'ячем у першому матчі і довгий час вів у рахунку завдяки влучному удару Тиджані Рейндерсу. Особливих слів також заслужив досвідчений Йорді Класі, який керував серединою поля. Втім, Райс упевнений, що його команді під силу вийти у фіналі. «Ми поїдемо до них з 2:1 на нашу користь і, сподіваюся, переможемо і там», – сказав він.

Амдуні зробить це знову?
Нападник «Базеля» Зекі Амдуні обожнює матчі Ліги конференцій. 22-річний швейцарець приніс своїй команді перемогу у Флоренції, забивши черговий найважливіший гол. Це був уже шостий м'яч Амдуні у цій Лізі конференції, а у найкращого бомбардира турніру Артура Кабрала з «Фіорентини» всього на гол більше.

«Фіорентина» забила 33 м'ячі і є найрезультативнішою командою цього розіграшу, і «Базелю» для виходу у фінал напевно треба буде відзначитися у повторній зустрічі. У цьому має допомогти Амдуні, у якого стало звичкою забивати в потрібний момент незважаючи на тиск.

В гостях як удома
«Фіорентина» грала у чотирьох єврокубкових півфіналах і жодного разу не виходила далі. Щоб уникнути п'ятого вильоту на цій стадії, «фіалкам» треба зіграти набагато ефективніше, ніж у першому матчі. «Базель» чудово обороняється та закриває всі зони, – зауважив після домашнього матчу тренер «Фіорентини» Вінченцо Італіяно. – Вони віддають м'яч супернику, і якщо в тебе вийде забити два-три голи, все буде добре, але інакше піде гра на зустрічних курсах».

У Флоренції реалізація «Фіорентини» залишала бажати кращого, але гостьові матчі італійський клуб не лякають. В останніх п'яти іграх Ліги конференцій на виїзді «фіалки» відсвяткували п'ять перемог, забиваючи щонайменше три м'ячі за матч. «Ми не заслуговували на поразку в першому матчі, але у нас вже були ігри на дуже гарячих стадіонах у Туреччині та Польщі. Ми готові до ще одного такого матчу», – підкреслив захисник «Фіорентини» Лука Раньєрі.

Де відбудеться фінал Ліги конференцій?
Вирішальний поєдинок Ліги конференцій УЄФА відбудеться 7 червня 2023 року у столиці Чехії Празі на «Еден Арені».

У 2013 році тут відбувся матч за Суперкубок УЄФА, в якому «Баварія» обіграла «Челсі» по пенальті 5:4 (основний та додатковий час – 2:2). 2015-го на «Еден Арені» також пройшов фінал молодіжного Євро – чемпіоном за підсумками серії 11-метрових стала збірна Швеції (4:3), яка зустрічалася з Португалією.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

18 травня 2023 08:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20