Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Олімпія Л – Полісся 2:0 . Ліга конференцій, 2-й раунд. Звіт першого матчу

«Футбольний клуб»

Гостям не вдалося підкріпити позитивним результатом свій історичний єврокубковий дебют.

До довгоочікуваного матчу в Словенії житомиряни підійшли із суттєвими кадровими втратами. Достатньо згадати травмованих Бені Макуана, Данилу Бескоровайного, дискваліфікованих Богдана Кушніренка, Руслана Бабенка, і це ще далеко не повний список гравців «Полісся», на яких цього четверга не міг розраховувати Імад Шакур.

Утім, навіть попри несприятливі обставини, українська команда розпочала зустріч у Любляні достатньо впевнено, не відсиджуючись в обороні і намагаючись шукати шляхи до воріт Матевжа Видовшека.

Проте і «Олімпія», яка, нагадаємо, завершила минулий чемпіонат Словенії на третьому місці, не збиралася діяти другим номером. Більше того, ближче до середини першого тайму господарі захопили ініціативу, змусивши суперників пережити кілька неприємних миттєвостей. На 25-й хвилині Едуард Сарапій порушив правила біля самісінької лінії власного карного майданчика, після чого Євгену Волинцю довелося демонструвати реакцію, нейтралізуючи потужний постріл зі «стандарту» від Рауля Флоруча.

На полі вистачало жорстких єдиноборств, дрібних сутичок, і ще до перерви картки від іспанського рефері отримали чотири футболісти – по два з кожного боку.  Неабияка напруга відчувалася в кожному стику, в кожному двобої, а ось до по-справжньому небезпечних моментів справа майже не доходила. І коли команди вирушили до роздягальні, на табло продовжували палати тривожні нулі.

Другу половину українці почали доволі активно, і в цьому сенсі непоганим сигналом виглядав щільний постріл з-за меж карного майданчика від Олександра Назаренка. Ось тільки голкіпер «Олімпії» гав не ловив, продовження ж з боку «Полісся» ми не побачили.

А невдовзі сталася халепа. Наставник житомирян саме збирався освіжати атаку, і його «джокери» вже розминалися біля кромки поля, коли господарі провели стрімку атаку і відкрили рахунок. Це австрійський вінгер Рауль Флоруч, отримавши м’яч на правому фланзі, наблизився до воріт, вміло хитнув Богдана Михайличенко та розважливо вразив дальній нижній кут.

Упродовж десяти хвилин після цього Ашур ввів у гру відразу чотирьох нових гравців, у тому числі Адмира Бристрича, який місяць тому прийшов до «Полісся» з… «Олімпії».  Проте навіть маючи в команді такого «інсайдера», гостям не вдавалося змусили суперника помилятися у захисті.

А ось словенці, отримавши шанс для контрвипаду вже у компенсований час, не стали його марнувати, і португальський хавбек Діогу Пінту вдруге засмутив Волинця.   

У підсумку – поразка. 0:2 – рахунок неприємний, але й критичним його не назвеш. Принаймні за тиждень, 1 серпня, у польському містечку Гливиці українська команда, провівши роботу над помилками, спробує зробити те, що не вдалося їй у Любляні.

ОЛІМПІЯ – ПОЛІССЯ – 2:0
Голи: Флоруч (58), Діогу Пінту (90+2).
Олімпія: Видовшек, Жорж Сілва (Ласіцкас, 80), Ратник, Мухамедбегович, Давід Суалехе, Доффо, Агба, Баултам (Брест, 80), Флоруч (Діогу Пінту, 63), Педро Лукас (Дурдов, 80), Коїч.
Полісся: Волинець, Майсурадзе (Тейлор, 58), Чоботенко, Сарапій, Михайличенко, Таллес, Крушинський, Мустафаєв (Козак, 58), Гуцуляк (Пайшао, 68), Назаренко, Будківський (Бистрич, 61).
Попередження: Жорж Сілва (31), Коїч (33) – Сарапій (25), Будківський (31), Майсурадзе (49), Крушинський (87).
Арбітр – Хав’єр Альберола (Іспанія).
25 липня. Любляна. «Стожице». +26’С.

25 липня 2024 21:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20