Сьогодні 8 вересня 2024 р.

П'ята команда УПЛ буде поза посівом у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги конференцій

Вперше за останніх дев'ятнадцять років представник України буде поза посівом у другому раунді кваліфікації будь-якого європейського турніру

П'ята команда УПЛ, «Олександрія»/«Кривбас»/«Ворскла»/«Колос», не потрапить в посів другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. Це перший випадок за останніх дев'ятнадцять років, коли українська команда при жеребкуванні такого раннього етапу будь-якого з турнірів УЄФА буде у когорті менш рейтингових команд.

Востаннє у другому кваліфікаційному раунді будь-якого з турнірів УЄФА не потрапляв у посів «Іллічівець» в сезоні 2004/05. Примітно, що він тоді стартував у першому кваліфікаційному раунді й там був сіяним. Другий кваліфікаційний раунд був для нього другим єврокубковим етапом.

У списку потенційних суперників «Олександрії»/«Кривбаса»/«Ворскли»/«Колос» буде 45 команд/ігрових пар, починаючи з найрейтинговіших («Брюгге» (Бельгія), «Гент» (Бельгія), «Вікторія» Плзень (Чехія), «Маккабі» Тель-Авів (Ізраїль) тощо) й закінчуючи менш статусними на кшталт «Лінфілда» (Північна Ірландія), «Дандолка» (Ірландія), «Алашкерта» (Вірменія). Детальніше про весь список потенційних суперників «Олександрії»/»Кривбаса»/»Ворскли»/»Колоса» – після завершення усіх національних чемпіонатів.

«Олександрія»/«Кривбас»/«Ворскла»/«Колос» може бути у посіві третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій, адже жеребкування відбуватиметься до початку матчів Q2 й проводитиметься за рейтингом пари, а не команди. Для цього потрібно отримати в суперники у Q2 команду з рейтингом понад 11.500 (орієнтовно). Посів і не посів може бути також в раунді плей-офф відбору (Q4), бо жеребкування проводитиметься до матчів 3-го кваліфікаційного раунду.

22 травня 2023 21:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20