Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга конференцій, 2-й раунд. Олімпія (Любляна) – Полісся. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

У столиці Словенії – місті Любляна – «Полісся» зіграє свій історичний матч. У четвер, 25 липня, команда Імада Ашура дебютуватиме в єврокубках.

У другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій «Полісся» протистоятиме «Олімпії». Стартовий свисток на стадіоні «Стожице» пролунає о 20.00 за київським часом.

«ПОЛІССЯ»

Колектив Імада Ашура до протистояння з «Олімпією» готувався в Польщі. Там команда перейшла на сезонний графік роботи – одне тренування в день. Заняття проходили щодня ввечері.

Тренерський штаб узяв із собою 28 гравців, що були задіяні в тренувальному циклі.

Воротарі: Євгеній Волинець, Олег Кудрик, Артем Поспєлов.

Захисники: Олексій Авраменко, Сергій Чоботенко, Георгі Майсурадзе, Данило Бескорований, Богдан Михайличенко, Лукас Тейлор, Едуард Сарапій, Артем Смоляков, Матей Матич, Жоао Віалле.

Півзахисники: Олександр Назаренко, Богдан Панчишин, Борис Крушинський, Пайшао, Артем Козак, Руслан Бабенко, Таллес Коста, Дімітар Трайков, Еміль Мустафаєв, Богдан Кушніренко, Олексій Гуцуляк, Дмитро Шастал.

Нападники: Пилип Будківський, Луїфер Ернандес, Адмір Бристрич.

«Із кожним днем і тренуванням, кожною товариською грою ми все більше отримували інформації й усе більше в нас було можливості зробити певні висновки щодо кондицій гравців. Бо ми маємо розуміти, хто наразі найбільш готовий», – зазначив керманич житомирців.

На жаль, до матчу зі словенцями українці підійшли з кадровими втратами. Через дискваліфікацію колективу не допоможе новоспечений капітан Руслан Бабенко, який заробив червону ще в минулому сезоні, граючи за «Дніпро-1» у Лізі конференцій.

«Є ще один гравець, який пропустить гру – це Богдан Кушніренко через дуже стару дискваліфікацію. Звісно неприємна інформація. Ніхто не очікував, що ця дискваліфікація все ще може тривати. Але такі реалії, й протягом останніх тренувань ми робитимемо певні кадрові зміни. Проте, зі складом остаточно визначимося ближче до гри», – розповів Ашур.

Щодо «Олімпії» наставник «вовків» наголосив: «Це достатньо ініціативна та структурована команда. З того, що ми бачили, вони намагаються втілювати в гру свою лінію. Є багато цікавих деталей, але обговорювати їх, це виказати себе».

«ОЛІМПІЯ»

«Олімпія» з Любляни, є одним з найвідоміших футбольних клубів Словенії. Історія команди починається з 1945 року, коли вона була заснована після закінчення Другої світової війни.

Клуб швидко зарекомендував себе як один із провідних у тодішній Югославії. За радянських часів «Олімпія» грала у найвищому дивізіоні країни, де досягала певних успіхів. Найвищим було 7-е місце в сезоні-1970/71. Клуб також кілька разів доходив до півфіналу національного кубка.

Після розпаду Югославії в 1991 році та проголошення незалежності Словенії, «Олімпія» стала учасником новоствореної Першої ліги Словенії. В 1992-му клуб здобув свій перший титул чемпіона, що стало початком його домінування на національному рівні. Всього ж «драконам» удалося завоювати сім чемпіонських титулів та вісім разів виграти Суперкубок країни.

Сьогодні команду очолює іспанський фахівець Віктор Санчес. Із новим наставником словенці виключно перемагали під час товариських спарингів у поточному міжсезонні. Любляці поклали на лопатки румунську «Глорію» (2:0), боснійський «Сараєво» (1:0), чеський «Словацко» (3:1) і болгарським ЦСКА-1948 (3:0). Також суперник житомирців уже встиг розпочати з вікторії чемпіонат Словенії, вдома обігравши «Примор’є» (2:0).

АРБІТРИ

На першій зустрічі «Полісся» й «Олімпії» працюватиме іспанська бригада арбітрів на чолі з Хав’єром Альберолою. Йому допомагатимуть асистенти Альфредо Морено та Хорхе Буено Матео. Четвертий рефері – Хуан Пулідо Сантана.

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ТРАНСЛЯЦІЇ

Ексклюзивні права на показ матчів другого раунду кваліфікації Ліги конференцій між «Поліссям» й «Олімпією» отримала платформа MEGOGO. Поєдинки будуть доступні в прямому ефірі сервісу.

Нагадаємо, перша гра в Любляні відбудеться 25 липня, початок – о 20:00 за київським часом, матч-відповідь у Глівіце розпочнеться 1 серпня о 19:00 за Києвом.

25 липня 2024 18:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20