Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Чуйченко: «Ворскла» зробила лише пів справи»

У першому поєдинку кваліфікації Ліги конференцій футболісти полтавської «Ворсклі» взяли гору над шведським АІКом (3:2). Зауважимо, що свій домашній матч вони проводили на… полі суперника. Тим почесніша перемога!

Екс-нападник «Ворскли» Сергій Чуйченко поділився своїми враженнями від учорашнього протистояння у Стокгольмі та оцінивши шанси підопічних Віктора Скрипника на вихід у наступний раунд турніру.

– Якщо щиро, то думав, що для полтавців буде дуже добре, коли вчора все завершиться результативною нічиєю, – бере слово Сергій Чуйченко. – Але номінальні господарі приємно здивували, передусім, винахідливими діями в атаці, і хоча в кількох моментах біля їх воріт фарт був на боці «Ворсклі», все ж таки, думаю, що українська команда награла на вікторію.

– Це була перша офіційна гра «Ворсклі» цього року і одразу під орудою нового керманіча Віктора Скрипника. Пригадується, у своїй попередній команді, «Зорі», він ефективно використовував у середині поля побудову гри так званим «ромбом». А в діях полтавців у Стокгольмі ви помітили якісь домашні заготівлі цього фахівця?
– Детальний аналіз гри «Ворсклі» ще попереду, проте важливо, що полтавці були заточені різко атакувати, про утримання рахунку не було навіть мови. Звісно, це не могло не імпонувати.

– До речі, у складі Ворсклі не було одразу двох ключових виконавців – Володимира Чеснакова Олександра Скляра. На вашу думку, їхня відсутність відчувалася?
– Думаю, що так. Адже Чеснаков відзначається суворими діями у центрі оборони, а Скляр ніколи не шкодує собі в опорній зоні. Гравці, котрі замінили їх, були не безгрішні. Ось чому буде дуже добре, якщо Володимир і Олександр повернуться до строю у повторному протистоянні.

– І хоча кажуть, що переможців не судити, все ж таки, що не сподобалася в діях полтавців?
– Бракувало надійності у захисті. Добре, що в кількох моментах на висоті був наш воротар Дмитро Різник. Упевнений, що Віктор Скрипник, котрий свого часу був управним оборонцем, підкаже своїм новим підопічним, як слід діяти при підстраховці.

– АІК чимось запам’ятався?
– Бажанням за найменшої нагоди проводити швидкісні атаки. Це полтавчанам треба обов’язково врахувати при підготовці до повторного поєдинку, адже шведи постараються виправити приціл. Інша справа, що футболісти АІКу не завжди встигали повертатися в захист, і в них були проблеми з ігровою дисципліною. Цим треба нашим хлопцям постаратися скористатися.

Футболісти Ворскли зробили лише півсправи. Переконаний, що повторний поєдинок буде для них значно складнішим. Я не думаю, що вчора шведська команда недооцінила полтавчан і тому поступилася, але те,що буде проаналізовано кожну помилку, особливо біля своїх воріт, переконаний. Ось чому, передусім, полтавчанам важливо належним чином відновитися, побажаю, аби їхній лазарет спорожнів, а Віктор Скрипник через тиждень сповна використав ще не реалізовані резерви. Учорашня звитяга повинна додати Ворсклі впевненості, натхнення, і  полтавчани повинні докласти максимум зусиль, аби пройти далі.

22 липня 2022 13:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга конференцій, раунд плей-оф. Бетіс – Кривбас. Огляд матчу

 

30 серпня 2024 00:27

ЛК, раунд плей-оф. Кривбас – Бетіс. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 00:35

ЛК, 2-й раунд відбору. Полісся – Олімпія. Огляд матчу

 

01 серпня 2024 21:20