Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга чемпіонів-2023/24. 6-й тур. Анонс сьогоднішніх матчів

Незважаючи на те, що більшість путівок у плей-офф уже розподілено, інтригуючих моментів вистачає. До вашої уваги - короткий пізнавальний екскурс заключними матчами групової стадії головного євротурніру.

Група G

«Лейпциг» «Янг Бойз» (19:45)

«Лейпциг» гарантовано посяде друге місце у групі після поразки від «Манчестер Сіті» 2:3. «Було важко зберігати інтенсивність усі 90 хвилин, і «Сіті» цим скористався, – сказав півзахисник «Лейпцига» Ніколас Зайвальд. – Перший тайм показав, що ми можемо боротися з топовими командами протягом 45 хвилин. Тепер треба зробити так, щоб ми змогли протистояти їм усі 90 хвилин».

«Янг Бойз» продовжить боротьбу у Лізі Європи. Швейцарський клуб впорався із завданням і може почуватися вільно. «Ми ставили собі за мету вийти в євровесну і досягли її, – сказав тренер швейцарців Рафаель Вікі. – Думаю, ми можемо пишатися своїми результатами».

Чи відомо вам? У п'ятому турі «Янг Бойз» відсвяткував перемогу 2:0 над «Црвеною Зіркою». Бернський клуб уперше зіграв на нуль у груповому етапі Ліги чемпіонів.

«Црвена Звезда» – «МанСіті» (19:45)

«МанСіті» гарантував собі перше місце в групі перемогою над «Лейпцигом», і півзахисник Філ Фоден з впевненістю чекає гри проти «Црвени Звезди», яка вибула, не турбуючись про турнірне становище.

«Приємно, що підходимо до останньої гри в статусі переможців групи, – сказав він. – Ми заслужили перше місце і можемо просто насолоджуватися собою, не відчуваючи жодного тиску. Завжди приємно достроково виходити в плей-офф і не відчувати хвилювання в останній грі».

Тренер «Црвени Зірки» Барак Бахар сподівається, що його команді вдасться голосно грюкнути дверима. «Ми всі винні у цій невдачі. Ми стали останніми у групі, і це, безперечно, провал», – визнав тренер.

Чи відомо вам? В останніх шести матчах групових етапів Ліги чемпіонів «Сіті» незмінно забивав по три м'ячі.

Група Е

«Атлетіко» – «Лаціо» (22:00)

В іспанській столиці на кону перше місце у групі. «Лаціо» необхідно перемагати, щоб випередити команду Дієго Сімеоне. «Атлетіко» не вигравав групу в останніх шести випадках і двічі залишався без плей-офф. Цей факт не залишився поза увагою аргентинського наставника мадридців.

«Важливо займати місце якомога вище, – наголосив Сімеоне. – Ми вперше за довгий час закінчуємо груповий етап із таким спокоєм».

Півзахисник «Лаціо» Ніколо Ровелла пообіцяв, що його команда боротиметься за перше місце. «У Мадриді безперечно гратимемо на перемогу, – заявив він. – Це буде вирішальна гра».

Чи відомо вам? «Лаціо» вперше з 2001 року виграв два матчі групового етапу Ліги чемпіонів поспіль.

«Селтік» – «Фейєнорд» (22:00)

«Фейєноорд» за будь-якого розкладу займе 3-е місце в групі. Завдання «Селтіка» – завершити груповий етап на високій ноті.

Воротар шотландців Джо Харт дав чесну оцінку виступу своєї команди у цій Лізі чемпіонів та розповів, у чому треба додавати, щоб набрати очки в останньому матчі. «Недостатньо добре грати, потрібно досягати результату, – зазначив він. – Ми боремося, але ми не та команда, яка готова вмирати на полі протягом ста хвилин. Потрібно демонструвати волю, коли починає долати втому».

Чи відомо вам? «Селтік» не виграє в Лізі чемпіонів 15 матчів поспіль (Н3 П15) – з вересня 2017 року, коли шотландці розгромили в Брюсселі «Андерлехт» 3:0.

Група F

«Борусія» Дортмунд – «ПСЖ» (22:00)

Гостьова перемога над «Міланом» (3:1) забезпечила дортмундцям путівку до плей-офф, але «ПСЖ» займе перше місце в групі, якщо обіграє німецький клуб вдруге цього сезону.

«Головне – концентруватися на собі, – сказав головний тренер парижан Луїс Енріке. – Якщо переможемо, станемо першими, але ми можемо пройти далі, навіть якщо програємо. Все дуже складно, але ми можемо все спростити перемогою над «Боруссією».

Захисник дортмунців Матс Хуммельс пообіцяв, що його команда дасть парижанам бій: «Ми хочемо зайняти перше місце і уникнути зустрічі з сильнішими командами у плей–офф», – зізнався він. – Не хочемо вилітати до 1/8 фіналу».

Чи відомо вам? Після мінімальної поразки від «Реала» у листопаді 2015 року «ПСЖ» забивав у 49 матчах групових етапів Ліги чемпіонів поспіль.

«Ньюкасл» – «Мілан» (22:00)

Ці команди уважно стежитимуть за перебігом матчу в Дортмунді, сподіваючись на осічку парижан і з вірою у власну перемогу.

Півзахисник «Ньюкасла» Бруно Гімараес вважає, що його команда здатна зробити сюрприз і вийти з групи. «Ми повинні зберігати надію, – зазначив він. – Ми граємо вдома у заключному матчі і сподіваємося, що наші вболівальники створять чудову атмосферу, а ми зробимо те, що маємо».

Втім, із таким самим настроєм до гри підходить і «Мілан». Рубен Лофтус–Чік сподівається на тріумфальне повернення до Англії. «Треба вірити, що ми досягнемо успіху на полі «Ньюкасла», – сказав він.

Чи відомо вам? «Мілан» у семи останніх матчах Ліги чу семи останніх матчах Ліги чемпіонів забив лише три голи.

Група H

«Порту» – «Шахтар» (22:00)

У обох команд по дев'ять очок у групі Н, тож у цьому матчі на кону путівка до плей-офф. «Порту» має невелику перевагу, адже «драконам» для виходу з групи вистачить нічиєї. Але у «Шахтарі» вірять, що команда здатна вийти до 1/8 фіналу.

«Ніхто не думав, що після п'яти турів ми все ще битимемося за плей-офф. Це наша мрія. Сподіваємося, її втілити в реальність», – сказав захисник гірників Валерій Бондар. Півзахисник Олександр Зубков додав: «Ми можемо дозволити собі мріяти. Це буде вирішальний матч, сповнений емоцій».

Чи відомо вам? «Шахтар» виграв два матчі групового етапу Ліги чемпіонів поспіль вперше з сезону 2017/18, коли донеччани двічі обіграли «Фейєнорд».

«Антверпен» – «Барселона» (22:00)

Гостям достатньо набрати очко, щоб зайняти перше місце в групі, а господарям поля потрібно набирати очки, щоб не завершити груповий етап із шістьма поразками.

Захисник «Барселони» Жуль Кунде зізнався, що в каталонському клубі зазнали більшого полегшення після перемоги над «Порту» (2:1), яке забезпечило синьо-гранатовим путівку до плей-офф. «Ми задоволені і дуже раді, що вийшли у плей-офф після двох невдалих сезонів, – сказав Кунде. – У «Барселоні» завжди високі вимоги».

Чи відомо вам? «Антверпен» – єдина команда цієї Ліги чемпіонів, яка досі не набрала жодного очка.

За матеріалами uefa.com

13 грудня 2023 09:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00