Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Інтер – Порту 1:0. ЛЧ, 1/8 фіналу. Звіт

Олександр ПРЕСІЧ, «Футбольний клуб»

В Мілані «Інтер» та «Порту» провели перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Перемогу господарям поля приніс гол Ромелу Лукаку.

На «Сан-Сіро» зійшлися колишні партнери по «Лаціо»: наставник «Інтера» Симоне Індзагі і головний тренер «Порту» Сержіу Консейсау. Італійська команда вважалася фаворитом, тож міланцям залишалось лише підтвердити цей статус на полі.

З перших хвилин «синьо-чорні» заволоділи ініціативою, але діяли неквапливо, що дозволяло захисту гостей встигати за переміщеннями гравців атаки «Інтера» та щільно перекривати зони. Якщо розігрувати комбінації на чужій половині поля у «Інтера» виходило досить непогано, то безпосередньо біля воріт суперника італійці виглядали розгублено.

Гравці «Порту», побачивши, що їхня оборона на чолі з португальским ветераном Пепе, якому у неділю виповниться 40 років, тримається впевнено, почали частіше йти вперед і створили кілька моментів біля воріт господарів поля.

Загалом у першому таймі «Інтер» володів м’ячем 58% ігрового часу і завдав 6 ударів по воротах суперника («Порту» – 4). Проте рахунок відкрито не було.

На початку другого тайму «синьо-чорні» збилися на банальні навіси, але користі з цього було обмаль. А гості в контратаках ледь не покарали суперника, але двічі рятував Онана.

Розуміючи, що так справа не піде, Індзагі замінив Джеко на Лукаку. Тепер навіси ставали небезпечнішими – Лукаку відчайдушно боровся на другому поверсі, скидаючи м’яч під удар партнерам. Запам’ятався також простріл Ромелу на Мартінеса, але Лаутаро не встиг замкнути дальню стійку.

Шанс схилити шальки терезів на свій бік у «Інтера» з’явився на 78-й хвилині – Отавіо отримав друге попередження і залишив «Порту» у меншості.

Господарі поля пішли на відчайдушний штурм воріт суперника, що принесло успіх на 86-й хвилині – перший удар Лукаку відбила стійка, але Ромелу першим зреагував на відскок – 1:0.

Матч-відповідь відбудеться 14 березня у Порту.

ІНТЕР (Італія) – ПОРТУ (Португалія) – 1:0
Гол:
Лукаку (86).
Інтер: Онана, Шкріньяр (Думфріс, 81), Ачербі, Бастоні, Дарміан, Чалханоглу, Барелла, Мхітарян (Брозович, 72), Дімарко (Госенс, 58), Л.Мартінес, Джеко (Лукаку, 58).
Порту: Діогу Кошта, Жоау Маріу (Боржес, 90+2), Пепе де Ліма, Маркано, Зайду, Груїч, Урібе, Отавіо, Галено (Еванілсон, 51), Таремі (Вендел, 83), Пепе Акіно.
Попередження: Дімарко (41) – Отавіо (41), Пепе Акіно (63).
Вилучення: Отавіо (78, друге попередження).

22 лютого 2023 23:57







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00