Сьогодні 21 вересня 2024 р.

ЛЧ, 1-й тур. «Спарта» розгромила «Зальцбург»

Відбулися два із шести запланованих на вечір середи матчів основного етапу Ліги чемпіонів. Якщо «Болонья» та «Шахтар» обійшлися лбез забитих голів (звіт – ТУТ), то у протистоянні «Спарти» та «Зальцбурга» з результативністю все склалося. Щоправда, сподобалося це лише вболівальникам «Спарти», яка досить несподівано рознесла австрійського суперника вщент – 3:0.

«Спарта» з перших хвилин кинулась до воріт суперника й одразу ж досягла успіху. Гараслін промчав лівим флангом, увірвався у штрафний і з гострого кута пробив – голкіпер відбив перед собою, але першим на добивання був Кайрінен.

На 15-й хвилині Олатунджі ледь не подвоїв перевагу чехів: головою замикаючи навіс з правого флангу він пробив впритирку зі стійкою. За мить Зальцбург зрівняв, однак гол Єо не зарахували через офсайд.

Спарта при першій ліпшій можливості летіла в атаку, але встигала повертатись і глибоко сідати у захист. В середині тайму Гараслін стріляв по центру – точно в руки голкіперу. Згодом він з вигідної позиції пробив повз ворота.

Зальцбург мав шанс зрівняти, однак м'яч після спроби Єо метрів з п'ятнадцяти пройшов у сантиметрах від дальної стійки. Натомість вдруге забила Спарта: Олатунджі отримав закидання за спини захисників у воротарський на правий фланг і вирішив пробити – сфера влетіла під ліву стійку. Вже у доданий час австрійці заробили небезпечний штрафний, але Кларк пробив геть невдало.

По перерві Спарта забила втретє. Олатунджі відібрав м'яч в захисника, віддав на Лачі, той ефектно прибрав одразу двох оборонців і пробив повз голкіпера. В середині тайму Бірманчевіч втік до воріт Зальцбурга і потужно пробив у ближній кут – голкіпер перевів на кутовий. Зрештою, все завершилась розгромною перемогою чехів – 3:0.

СПАРТА – ЗАЛЬЦБУРГ – 3:0
Голи
: Кайрінен (2), Олатунджі (42), Лачі (58).
Спарта: Віндаль, Панак, Вітік, Зелені, Пресіадо, Лачі (Саділек, 84), Кайрінен, Візнер (Рінеш, 71), Бірманчевич, Олатунджі (Ррахмані, 64), Хараслін (Краснічі, 72).
Зальцбург: Блазвіх, Дедіч, Бланк, Мелльберг (Діамбу, 46), Пятковськи, Байчетич (Ратков, 83), Капальдо, Глух, Кларк (Гурна-Дуат, 66), Нене (Дагім, 57), Йео (Конате, 57).
Попередження: Вітік (88) – Гурна-Дуат (72).

 

18 вересня 2024 21:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1-й тур. Атлетико – Лейпциг. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:17

ЛЧ, 1-й тур. Аталанта – Арсенал. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:14

ЛЧ, 1-й тур. Монако – Барселона. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:09