Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛЧ, 1/4 фіналу. Наполі – Мілан. Анонс

Міланці ніколи не програвали співвітчизникам у плей-офф Ліги чемпіонів і після 1:0 на «Сан-Сіро» вважаються фаворитами пари. Але надто вже хороші цього року неаполітанці, щоб у них не вірити.

Коли: 18 квітня (22:00)
Де: «Дієго Армандо Марадона», Неаполь
Що: матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів
Перший матч: «Мілан» – «Наполі» 1:0
Переможець зіграє у півфіналі з «Бенфікою» або «Інтером» та проведе перший матч вдома

Що треба знати?

«Мілан» приїхав до Неаполя з мінімальною перевагою після домашньої перемоги, яку йому приніс гол Ісмаеля Беннасе. Зовсім недавно «росонері» розгромили «Наполі» у гостьовому матчі серії А 4:0, плюс супернику не допоможе віддалений на «Сан-Сіро» Франк-Андре Замбо-Ангісса. І все ж можливе повернення до ладу Віктора Осімхена залишає «Наполі» реальні шанси на перший в історії клубу півфінал Ліги чемпіонів.

Орієнтовні склади

«Наполі»: Мерет; Ді Лоренцо, Ррахмані, Жуан Жезус, Олівера; Лоботка, Ельмас, Зеліньскі; Лосано, Осімхен, Кварацхелія
Дискваліфіковані: Кім, Замбо-Ангісса
«Висять» на картці: Жуан Жезус, Політано, Ррахмані

«Мілан»: Меньян; Калабрія, Томорі, К'єр, Тео Ернандес; Тоналі, Круніч; Браїм Діас, Беннасе, Рафаел Леау; Жиру
«Висять» на картці: Балло, Калабрія, Круніч, Томорі, Тоналі

Думка експертів

Кореспондент з «Наполі» Вієрі Капретта:
«Наполі» не щастило у першому матчі, але доля протистояння, як і раніше, не вирішена. При цьому зіграй у Мілані Осімхен, все могло б скластися інакше. Нападник повернувся до ладу, шалена підтримка трибун неаполітанцям гарантована, а отже, шанси на продовження єврокубкової казки у команди Лучано Спаллетті більш ніж гідні.

Кореспондент з «Мілану» Паоло Менікуччі:
«Мілан» у квітні двічі обіграв «Наполі», але Стефано П'олі чудово розуміє, що з Осімхеном неаполітанці будуть набагато небезпечнішими. У двох останніх матчах тренер червоно-чорних реалізував кілька блискучих тактичних задумів - наприклад, використав Ісмаеля Беннасе як «хибний плеймейкер», щоб не дати розвернутися атакуванню з глибини Станіславу Лоботці. Що Пьолі придумає цього разу?

Цитати

Головний тренер «Наполі» Лучано Спаллетті:
«Ми працюємо над деталями і над тим, що сталося [у першому матчі]. Завжди є речі, які можна поправити. У «Мілана» технічна команда. Має мотор. Їх воротар грає як ліберо. Ми повинні приділити увагу деталям. Тоді опинимося у вигіднішому становищі, ніж суперник».

Головний тренер «Мілана» Стефано Піолі:
«Було б помилкою думати про те, як утримати перевагу, адже вона мінімальна. «Наполі» забиває в середньому цього сезону три-чотири м'ячі. Нам треба грати у свій футбол, як команда, і грамотно розпоряджатися м'ячем. У попередніх матчах кожна з команд доставляла проблеми своїм суперникам в обороні. Переможе той, хто найкраще скористається своїми шансами. Обидві команди здатні створювати моменти».

Факти

Наполі» вперше виступає у чвертьфіналі Ліги чемпіонів УЄФА, а «Мілан» - чинний чемпіон Італії - грає на цій стадії турніру вперше з 2012 року. «Россонері» взяли гору в першому матчі завдяки голу Ісмаеля Беннасі на 40-й хвилині, який вперше відзначився Гості завершували зустріч удесятьох через вилучення Андре-Франка Замбо-Ангіси.

«Наполі» впевнено лідирує у серії А та виграв вісім із дев'яти матчів цієї Ліги чемпіонів. Раундом раніше він спокійно розібрався з «Айнтрахтом», а ось «Мілану», який у Серії А зараз посідає 4 місце, протистояння з «Тоттенхемом» далося значно важче. «Россонері» виграли із загальним рахунком 1:0, забивши єдиний гол на своєму полі.

Це четвертий випадок, коли у плей-офф Ліги чемпіонів зустрічаються два клуби з Італії, та 15-й, коли перетинаються представники однієї й тієї ж національної асоціації. Востаннє так було у півфіналі у сезоні 2018/19, коли «Тоттенхем» переміг «Манчестер Сіті» по голах на виїзді (1:0 удома, 3:4 у гостях).

Попередні зустрічі

У чемпіонаті Італії клуби зустрічалися 18 вересня на «Сан-Сіро», де «Наполі» виграв 2:1. Маттео Політано відкрив рахунок на 55-й хвилині, реалізувавши пенальті. Олів'є Жиру відновив рівність, але Джованні Сімеоне, який вийшов на заміну, забив переможний гол неаполітанців на 78-й хвилині. Того вечора «Наполі» здобув третю з 11 поспіль перемог у серії А, що стало новим рекордом клубу.

У матчі другого кола (2 квітня) «Мілан» взяв переконливий реванш – 4:0. Дубль зробив Рафаел Леау (17, 59), а ще по голу забили Браїм Діас (25) та Алексіс Салемакерс (67). Ця поразка стала для «Наполі» найбільшою з грудня 2007 року (1:5 у гостьовому матчі з «Аталантою») і найбільшою на своєму полі з жовтня 2000 року (1:5 від «Болоньї»).

Останні шість матчів між цими командами у серії А завершилися перемогами гостей, а перед цим вони тричі грали внічию. Таким чином, після перемоги «Наполі» 25 серпня 2018 року з рахунком 3:2 у першому турі чемпіонату Італії обидві команди не можуть перемогти суперника вдома у національній лізі.

Усього команди провели 172 матчі, з яких «Мілан» виграв 69, «Наполі» - 51, а ще 52 рази була нічия.

Це 30-те протистояння клубів з однієї національної асоціації у плей-офф Ліги чемпіонів і перше з того часу, як «Челсі» обіграв «Манчестер Сіті» 1:0 у фіналі 2021 року.

«Мілан» брав участь у всіх трьох попередніх італійських дербі у плей-офф турніру. «Россонері» обіграли «Інтер» по голах на виїзді у півфіналі (0:0 д, 1:1 г) та «Ювентус» у фіналі сезону 2002/03 (0:0, пен. 3:2). Вони також перемогли «Інтер» із рахунком 5:0 за сумою двох матчів у чвертьфіналі-2004/05 (2:0 д, 3:0 г, технічна перемога).

Це 16-те італійське дербі у клубних турнірах УЄФА і перше після перемоги «Фіорентини» над «Ромою» із загальним рахунком 4:1 у 1/8 фіналу Ліги Європи-2014/15 (1:1 д, 3:0 г).

18 квітня 2023 16:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00