Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга чемпіонів, 3-й тур. Екватор і полюси

Груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА-2023/24 наближається до свого екватору. Розповідаємо про майбутні матчі третього туру.








24 жовтня


Група А

«Галатасарай» «Баварія» (19:45)

«Це був чудовий вечір. Ми приїхали сюди, щоб продемонструвати стійкість і перемогти, і нам це вдалося», сказав Вілфрід Заа після першої в історії гостьової перемоги «Галатасарая» над «Манчестер Юнайтед». Однак зараз перед стамбульським клубом стоїть складніше завдання - домогтися успіху в матчі з «Баварією», яка виграла 15 останніх зустрічей групового етапу, а в другому турі відзначилася камбеком у Копенгагені.

Чи знає
те ви? «Баварія» не знає поразок у рекордних 36 матчах групового етапу Ліги чемпіонів поспіль (В33 Н3).

«Манчестер Юнайтед» – «Копенгаген» (2
2:00)

Обидві ці команди після поразок у другому турі перебувають у ролі тих, що відстають у турнірній таблиці, при цьому у «Юнайтед», як і раніше, немає жодного очка. «Попереду ще чотири матчі, а просто зараз – спарені ігри з «Копенгагеном», – сказав наставник «МЮ» Ерік тен Гаг після поразки від «Галатасарая». – Кожна гра складна, але ми знаємо, що робити». Єдиною світлою плямою для «червоних дияволів» у зустрічі зі стамбульцями став гол Расмуса Гейлунна – одного з двох найкращих бомбардирів турніру. Безсумнівно, саме з ним пов'язують свої надії вболівальники англійської команди.

Чи знає
те ви? «Копенгаген» не виграє в останніх восьми зустрічах групового етапу (Н4 П4 П4).

Група B

«Севілья» – «Арсенал» (2
2:00)

Для Юссефа Ен-Несірі останній рік вийшов дуже успішним. Спочатку нападник зі збірною Марокко дійшов до півфіналу чемпіонату світу, а зараз, відзначившись у матчі з ПСВ (2:2), став із дев'ятьма голами найрезультативнішим представником своєї країни в історії Ліги чемпіонів, обійшовши екс-нападника «Арсеналу» Маруана Шамаха. «Канонірам» явно варто звернути увагу на Ен-Несірі, у якого три голи в чотирьох останніх матчах.

Чи знає
те ви? «Арсенал» забив у матчі з «Лансом» (1:2) і продовжив серію результативних матчів на груповому етапі Ліги чемпіонів до 19.

«Ланс
» – ПСВ (22:00)

«Знаємо, що ми сильно граємо на своєму полі, перед нашими вболівальниками. Тому завжди намагаємося вдома перемогти», – сказав захисник «Ланса» Кевін Дансо після перемоги над «Арсеналом». «Ланс» насправді дуже непогано виступає на своєму полі – французький клуб програв лише один з останніх 17 домашніх матчів у єврокубках (В14 Н2). Щоправда, ПСВ у минулому турі теж показав характер, забивши два м'ячі у ворота «Севільї» протягом п'яти останніх хвилин, що принесло голландцям перше очко на груповому етапі.

Чи знає
те ви? ПСВ не виграє протягом 14 матчів на груповому етапі Ліги чемпіонів (Н5 П9).

Група C

«Брага» – «Реал» (2
2:00)

Чудовий удар Бруми в гостьовому матчі з «Уніоном» допоміг «Бразі» взяти три очки і був визнаний найкращим голом другого туру. Тренер «Браги» Артур Жорже вважає, що цей гол забезпечив його команді емоційний підйом. «Ми багато в чому залежимо від індивідуальних здібностей гравців, і тут на перший план вийшов талант Бруми», – сказав він. – Це був шикарний гол, який підняв би на ноги будь-який стадіон». У домашньому матчі з «Реалом» португальському клубу знадобиться ще один гравець, який зможе стрибнути вище голови. Мадридці з Джудом Беллінгемом зараз на ходу, що зайвий раз підтвердила гостьова перемога над «Наполі».

Чи знає
те ви? «Реал» виграв 10 з останніх 12 матчів групового етапу Ліги чемпіонів (Н1 П1).

«Уніон» – «Наполі» (2
2:00)

«Ми заслуговували на позитивний результат, – сказав Робін Гозенс після драматичної поразки від «Браги». – Ми добре відреагували на два пропущені м'ячі. Нам якось потрібно доводити такі матчі до фінішної межі, якщо не перемагати, то хоча б брати очко». Наступна нагода «Уніону» випаде в поєдинку з «Наполі», який теж дозволив своєму суперникові перевернути хід матчу в другому турі. Хто краще впорається з останніми невдачами?

Чи знає
те ви? «Наполі» виграв дев'ять з останніх 12 матчів групового етапу Ліги чемпіонів, але програв три інших.

Група D

«Інтер»
«Зальцбург» (19:45)

Про поточну форму Лаутаро Мартінеса красномовно свідчить той факт, що в другому турі його визнали Гравцем матчу, хоча «Бенфіці» він не забив. «Він був чудовий протягом усієї зустрічі, його переміщення постійно несли в собі загрозу супернику, він був швидкий, знаходив вільні зони між лініями, правильно вибирав позицію для отримання передач і тиснув на лінію оборони», зазначили технічні спостерігачі УЄФА. На рахунку аргентинця 10 м'ячів у восьми матчах серії А, і можна не сумніватися, що чергових голів у Лізі чемпіонів довго чекати не доведеться.

Чи знає
те ви? «Зальцбург», який поступився у другому турі «Реал Сосьєдаду», не зміг забити лише втретє за останні 14 матчів групового етапу Ліги чемпіонів.

«Бенфіка» – «Реал Сосьєдад» (2
2:00)

Після гостьової перемоги «Реал Сосьєдад» над «Зальцбургом» іспанські газети захоплювалися баскською командою: «Синьо-біла симфонія», «Шедевр у Зальцбурзі», «Ла Реал» – справжній ураган». «Бенфіці» доведеться придушити цю бурю, якщо вона сподівається зберегти реальні шанси на вихід із групи. Лісабонці програли два перші матчі, не забивши жодного м'яча. Захисник «Бенфіки» Хуан Бернат сподівається, що його команді вдасться виправити становище, і націлений на максимальний результат у наступних двох матчах. «Важливо взяти шість очок у двох матчах із «Реал Сосьєдад», – сказав він. – Нам би хотілося продовжити боротьбу за вихід із групи».

Чи знає
те ви? З урахуванням 21 останнього матчу в єврокубках «Бенфіці» не вдалося забити лише в трьох, але при цьому лісабонці пішли з поля без голів у двох останніх.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

24 жовтня 2023 15:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00