Сьогодні 21 вересня 2024 р.

Рейнджерс – Динамо 0:2. Ліга чемпіонів, 3-й раунд. Звіт про раунд плей-офф

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Київське «Динамо» здобуло яскраву перемогу над «Рейнджерс» – 2:0 у Глазго та 3:1 загалом – і вийшло у раунд плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. До основної сітки реформованого турніру залишився останній крок!

Господарі одразу ж окреслили свій намір грати максимально агресивно та почали високо пресингувати, особливо молодого Михавка, через якого динамівці частенько старались вийти з оборони. Киянам було непросто під таким тиском, але треба віддати належне їм за те, що вони все одно намагались просунутись на чужу половину переважно через короткий і середній пас.

Загалом на фоні дуже високої напруги біля воріт Бущана до самої перерви «Рейнджерс» практично не створював реальні моменти. Можна хіба що згадати удар Маккозленда після швидкої контратаки шотландців, але голкіпер «Динамо» впорався. Біло-сині, можливо, й рідше доходили до чужих воріт, але виглядали гостріше.

Двічі дуже здорово на своєму фланзі розбирався Кабаєв, але на його потенційно гольові простріли не встигали партнери. В іншій атаці Ярмоленко класно обіграв Йилмаза в штрафній, але замість спроби пробити чи прострілити відкотив під удар з далекої відстані Бражку, перед яким було занадто багато перешкод у вигляді гравців «Рейнджерс».

Характер гри різко помінявся на початку другого тайму, коли Жефте заробив другу жовту картку за фол проти Караваєва. Дуже швидко кияни мали виходити вперед: Буяльський чудовим пасом вивів Караваєва один на один – точніше два в один, але захисник біло-синіх замість того, щоб віддати на порожні ворота Шапаренку сам пробив неточно.

Невдовзі Караваєв уже віддав гарний пас на Буяльського, але удар того із меж штрафної зони заблокували. Потім Ванат із чудової позиції пробив головою вище воріт після кутового. Але й господарі навіть в меншості намагались атакувати, і кілька разів біля Бущана було дуже гаряче – гравцям «Динамо» доводилось буквально кидатись під удари.

Шовковський суттєво переформатував групу атаки, випустивши Волошина, Піхальонка та Брагару. Але гостям було дуже важко розкривати щільну оборону суперників, які частенько сиділи дуже низько. Був момент, коли Шапаренко чудово створив момент для Волошина, але той прострілив зовсім невдало.

Утім, тиск киян дав результат, причому головну роль в цьому зіграли гравці, які вийшли на заміну. Спочатку достатньо затяжна атака перемістила м’яча на правий фланг до Караваєва, той відпасував на Піхальонка, який протягнув вздовж 16-метрової лінії та ідеально пробив з-за меж штрафного в ближній кут – 1:0 на користь «Динамо»!

Господарі кинулись виправляти становище, але майже одразу пропустили вдруге, коли Бражко чудовим довгим пасом знайшов на фланзі Волошина, який обігрався з Шапаренком і, отримавши бездоганний зворотній пас, потужно пробив у дотик – 2:0. Гра пішла на зустрічних курсах, і гості мали ще кілька перспективних нагод.

Однак і цього рахунку з головою вистачило для перемоги в цьому матчі та виходу в наступний – заключний – раунд кваліфікації Ліги чемпіонів. Останньою перешкодою команди Шовковського на шляху до основної сітки турніру стане «Зальцбург», який трішки раніше переграв «Твенте». Суперник більш ніж серйозний, але прекрасна гра киян на старті сезону дає всі приводи для здорового оптимізму.

РЕЙНДЖЕРС – ДИНАМО – 0:2 (заг. 1:3)
Голи
: Піхальонок (82), Волошин (84)
«Рейнджерс»: Батленд, Таверньє, Суттар, Проппер, Йилмаз (Девіс, 77), Діоманде (Стерлінг, 68), Баррон, Маккозленд (Черни, 46), Лоуренс (Матондо, 85), Жефте, Дессерс.
«Динамо»: Бущан, Караваєв (Біловар, 90+1), Попов, Михавко, Дубінчак, Буяльський (Піхальонок, 75), Бражко, Шапаренко (Лонвейк, 90), Ярмоленко (Волошин, 68), Ванат, Кабаєв (Брагару, 75).
Попередження: Жефте (31), Діоманде (45)
Вилучення: Жефте (50, друге попередження)

13 серпня 2024 23:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1-й тур. Атлетико – Лейпциг. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:17

ЛЧ, 1-й тур. Аталанта – Арсенал. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:14

ЛЧ, 1-й тур. Монако – Барселона. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:09