Сьогодні 21 вересня 2024 р.

Динамо – Зальцбург 0:2. ЛЧ, раунд плей-оф. Звіт про перший матч

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

На фоні гарної гри та великої кількості створених моментів кияни пропустили два необов’язкові голи і дуже ускладнили собі завдання виходу в загальний етап Ліги чемпіонів.

Якщо не рахувати несподіваної відсутності в заявці на матч Буяльського (про причини поки офіційно не повідомлялось), тренерський штаб «Динамо» випустив з перших хвилин очікуваний склад. У тому числі з досвідченими Ярмоленком та Караваєвим на правому фланзі – з цього приводу були певні дискусії, адже віковим гравцям належало відпрацьовувати в парі проти молодих, витривалих і дуже швидких опонентів.

«Зальцбург» вважається явним фаворитом в цьому протистоянні, тому було не дивно, що гості одразу спробували використати свою фішку – високий пресинг. Іноді кияни мали проблеми через це, втрачаючи м’яча на своїй половині поля, однак часто їм вдавалось швидко просуватись – і тоді біля воріт Бласвіха виникала небезпека.

Взагалі треба сказати, що номінальні господарі стадіону «Люблін» виглядали гострішими. Уже на четвертій хвилині Піхальонок міг віддавати гольовий на Ваната у швидкій контратаці, але його вчасно накрив захисник. Невдовзі Шапаренко вивів Ярмоленка один на один, але капітан «Динамо» затягнув з рішенням.

На 17-й хвилині Піхальонок здорово знайшов Ярмоленка у штрафній площі, та динамівська сімка не зміг обробити м’яча – можливо, через рясний дощ. Хвилин через десять той же Ярмоленко ледь не перехопив невдалий пас ван дер Бремпта, а в наступному підході Ванат отримав м’яча у п’яти-шести метрах від воріт, але його удар заблокував захисник.

На цьому фоні гол «Зальцбург» виглядав нелогічним: Попов невдало викинувся на Єо, зламавши лінію захисту, а хавбек гостей здорово скористався простором і вивів Доржелеса один на один – чіткий удар низом в протихід не залишив Бущану шансів. Здалось, що такий розвиток подій трішки вибив біло-синіх з колії: до перерви був чудовий момент у Єо, а прекрасний дальній удар К'єрґора парирував Бущан.

При цьому динамівці й до того були дуже заряджені, а після пропущеного взагалі розійшлись – боролись, стелились у підкатах, шукали будь-який шанс. А вже після свистка на перерву Шапаренко з Дедичем навіть трішки почубились і отримали по жовтій. З таким зарядом підопічні Шовковського вийшли на другий тайм, але… майже одразу пропустили.

Караваєв на рівному місці заробив пенальті в свої ворота (як це, будемо відверті, з ним достатньо нерідко буває), і К'єрґор спокійно забив з 11 метрів. Кияни швидко могли відіграти один гол, але Ярмоленко не реалізував один на один, пробивши правою вище ближньої дев’ятки. За хвилинку вже Ванат міг вибігти на побачення з воротарем, але не втік від класного підкату Пьонтковськи.

Динамівці тиснули і залишали вільні зони, внаслідок чого на 57-й хвилині мали пропускати третій, коли після швидкої атаки Глух бив із кількох метрів, але Бущан видав просто неймовірний сейв. Шовковський освіжив атаку, випустивши Волошина замість Ярмоленка, а Михайленко несподівано замінив Бражка (ймовірно, через пошкодження, яке не давало молодому опорнику грати в повну силу).

Потім ще й Брагару з Тимчиком були кинуті в бій, і атака «Динамо» стала експериментальною, бо в центр нападу пішов Волошин (до виходу Супряги). І майже одразу Брагару міг замкнути подачу Шапаренка, але не влучив з кількох метрів на дальній штанзі. Був шанс у Піхальонка з дуже перспективного штрафного, але півзахисник киян влучив у стінку.

Невдовзі він міг записати в актив расист із кутового, але Попов головою пробив у штангу. Більше того, гості швидко вибігли в контру, але Каспальдо не влучив із прекрасної позиції. Останній момент у киян був на четвертій компенсованій хвилині: Супряга і Волошин довели м’яч до Шапаренка, який бив із чистої гольової позиції, але, вочевидь, сил вже не вистачило, і м’яч пішов у руки воротарю.

Відверто кажучи, підсумковий рахунок, як це не банально звучить, зовсім не по грі. Кияни точно напрацювали на гол-два, а в свої ворота пропустили переважно через індивідуальні тактико-технічні помилки. Звісно, відігратись на виїзді буде дуже важко, але рівень футболу – і в цілому прогрес команди – в будь-якому разі заслуговує на відзнаку.

ДИНАМО – ЗАЛЬЦБУРГ – 0:2
Голи
: Доржелес (29), К'єрґор (50, пен)
«Динамо»: Бущан, Караваєв (Тимчик, 71), Попов, Михавко, Дубінчак, Піхальонок, Бражко (Михайленко, 65), Шапаренко, Ярмоленко (Волошин, 65), Ванат (Брагару, 71), Кабаєв (Супряга, 88).
«Зальцбург»: Бласвіх, Дедич, Пьонтковськи, Беду, Терзич (ван дер Бремпт, 26), Бідструп, Гурна-Дуат (Капальдо, 69), К'єрґор (Ратков, 86), Доржелес (Дагім, 69), Єо (Лукич, 69), Глух.
Попередження: Шапаренко (45+3), Дубінчак (81) – Дедич (45+3), ван дер Бремпт (77)

21 серпня 2024 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1-й тур. Атлетико – Лейпциг. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:17

ЛЧ, 1-й тур. Аталанта – Арсенал. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:14

ЛЧ, 1-й тур. Монако – Барселона. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:09