Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Реал» встановив рекорд Ліги чемпіонів за призовими

Мадридський «Реал», перемігши на «Вемблі» дортмундську «Боруссію», в 15-й раз у своїй історії і вшосте за останні десять років виграв Лігу чемпіонів. Тріумф у Лондоні дозволив «Вершковим» не лише оновити свій власний рекорд за кількістю перемог у найпрестижнішому клубному турнірі Європи, а й приніс клубу рекордні призові в історії. І це на додаток до недавнього визнання «Реала» найдорожчим клубом світу.

Призові «Реала» у Лізі чемпіонів складають щонайменше 137 мільйонів євро. Рекордна сума сформувалася просто: трохи менше половини – маркетингові виплати УЄФА, трохи більше – бонуси за результати.

Так, «Реал» отримав 15,64 мільйона євро за участь у груповому етапі, 36,38 мільйона – виплати за перше місце 10-річного рейтингу, мінімум 14 мільйонів – виплати за маркетинговий пул.

За шість перемог на груповому етапі Королевський клуб отримав 18,5 мільйонів євро: усі шість виграних матчів та бонуси з невикористаних коштів, які перерозподіляються серед учасників групового раунду залежно від кількості перемог на етапі.

У плей-офф «Реал» заробив 48,2 мільйонів євро, а перемога у фіналі принесла ще 4,5 мільйона. Нагадаємо, що торік загальні виплати переможцю Ліги чемпіонів – «Манчестер Сіті» – становили трохи більше 132 мільйонів євро.

Додаткові бонуси

Між тим, перемога у Лізі чемпіонів дозволить «Реалу» зіграти у матчі за Суперкубок УЄФА. Тільки участь у поєдинку принесе клубу 3,5 мільйони євро, виграш трофея – ще мільйон.

Зіграє «Реал», причому одразу у фіналі, та у Міжконтинентальному кубку ФІФА, який пройде у грудні цього року. За неофіційною інформацією, фіналіст турніру, в якому традиційно візьмуть участь переможці клубних турнірів кожної з шести конфедерацій та чемпіон країни-господарки, гарантовано отримає близько 3,5 мільйонів євро, переможець – близько 4,5 мільйонів.

В гонитві за мільярдом

За даними Forbes, 2024-й рік «Реал» проведе в статусі найдорожчого клубу світу, відтіснивши на другу позицію «Манчестер Сіті». За оцінками аналітиків, вартість мадридського клубу за рік збільшилася на неймовірні 27% і тепер становить понад 5 мільярдів євро.

Як відзначають експерти, це стало можливим завдяки 16% зростання операційних доходів (до 830 мільйонів євро), 13% скорочення витрат на персонал та збільшення EBIT на більш ніж 270 мільйонів євро.

При цьому, за оцінками аналітиків, реконструкція, а точніше перебудова «Сантьяго Бернабеу» принесе суттєве збільшення доходів у матчах та неігрові дні, що разом з успішним виступом команди у чемпіонаті та міжнародних турнірах можуть зробити «Реал» першим футбольним клубом, чий річний операційний дохід перевищить мільярд євро.

6 червня 2024 18:26







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00