Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга чемпіонів-2023/24. 6-й тур. Анонс сьогоднішніх поєдинків

«Футбольний клуб»

Груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА-2023/24 наближається до завершення. Розповідаємо про вівторкові матчі заключного туру.



12 грудня

Група В
«Ланс» – «Севілья» (19:45)
Поразки у п'ятому турі позбавили «Ланс» та «Севілью» шансів на вихід до 1/8 фіналу, і в останньому матчі групової стадії вони боротимуться за путівку до «стиків» Ліги Європи. «Севільї» для продовження єврокубкової кампанії потрібна перемога, «Ланс» влаштує нічия. «Можна помітити, що ми ростемо з кожним матчем як у добрі моменти, так і в погані, – наголосив тренер «Ланса» Франк Ез. – Якщо у нас є можливість подарувати нашим уболівальникам ще якісь єврокубкові спогади, яких у них не було довгі роки, причому зробити це з недосвідченими гравцями і загалом із недосвідченим клубом, то нам би цього дуже хотілося».

ПСВ – «Арсенал» (19:45)
«Арсенал» у п'ятому турі розгромив «Ланс» 6:0 та достроково гарантував собі перше місце у групі, але Мікель Артета закликав своїх підопічних не розслаблятися. «Я дуже щасливий, – сказав тренер «канонірів». – У нас був шанс вийти в 1/8 фіналу і зайняти перше місце в групі, і ми це з блиском зробили. Гравці заслуговують на найдобріші слова. Ми виконали завдання, яке мали були виконати: зберегти місце у Лізі чемпіонів до лютого. Тепер команда має продовжити розвиватися та демонструвати стабільність». У минулому розіграші Ліги Європи «Арсенал» після дострокового завоювання путівки до плей-офф поступився ПСВ на виїзді, і зараз лондонці намагатимуться довести, що досягли за рік серйозного прогресу.

Група А
«МЮ» – «Баварія» (22:00)
Щоб вийти до 1/8 фіналу, «Манчестер Юнайтед» треба перемагати та сподіватися, що паралельна зустріч у групі завершиться нічиєю. Капітан манкуніанців Бруну Фернандеш після захоплюючої нічиєї 3:3 у Стамбулі з «Галатасараєм» окреслив низку аспектів, на які його команді слід звернути увагу насамперед. «Ми повинні грати з піднятими головами і розуміти, коли необхідно віддати пас на вільного партнера, який перебуває у найкращій позиції, а не намагатися все вирішити самостійно. На перше місце треба ставити інтереси команди», – наголосив португальський півзахисник.

«Копенгаген» – «Галатасарай» (22:00)
«Копенгаген» у двох останніх матчах взяв чотири очки: обіграв «Манчестер Юнайтед», а потім здобув нічию в Мюнхені з «Баварією». Перемога над «Галатасараєм» виведе чемпіонів Данії до 1/8 фіналу, і півзахисник Расмус Фальк після п'ятого туру одразу переключився на заключний матч. «Для нас це було дуже важливе очко, адже тепер ми зможемо завершити справу вдома. Наша мета – пробитися до плей-офф Ліги чемпіонів. Матч із «Галатасараєм» буде божевільним. Знаємо, що нам потрібно, і зробимо все, щоб залишитися в цьому. турнірі», – сказав данець у Мюнхені.

Група C
«Наполі» – «Брага» (22:00)

Вінгер «Браги» Альваро Джало після нічиєї 1:1 з «Уніоном» у п'ятому турі був налаштований оптимістично, тим більше, що португальський клуб протягом години грав удесятьох. «Навіть у меншості ми показали дуже хорошу колективну гру і зуміли заробити очко, – зазначив він. – Вийти в 1/8 фіналу буде складно. «Наполі» – суперник серйозний, але ми залишимося вірними своєму стилю і вирушимо до Італії за перемогою. чи нічого». При цьому «Наполі» для виходу до плей-офф Ліги чемпіонів вистачить і нічиєї.

«Уніон» – «Реал» (22:00)
«Реал» у п'ятому турі з рахунком 4:2 обіграв «Наполі» та достроково забезпечив собі перше місце у групі. У шостому турі мадридці вирушать до Берліна, і для «Уніона», який вперше грає в Лізі чемпіонів, матч матиме величезне значення. Шансів на 1/8 фіналу німецький клуб уже втратив, але до Ліги Європи потрапити все ще може. «Що може бути краще, ніж зіграти з «Реалом» за підтримки 70 тисяч уболівальників на трибунах «Олімпіаштадіон»? – запитує півзахисник німецького клубу Робін Гозенс. – З «Реалом» треба віддати всі сили і постаратися пробитися в Лігу Європи».

Група D
«Інтер» – «Реал Сосьєдад» (22:00)

«Реал Сосьєдад» набрав 11 очок і, достроково гарантувавши собі місце в 1/8 фіналу, лідирує в групі разом з «Інтером». «Уявляєте, що це означає – розпоряджатися власною долею перед матчем останнього туру, – зауважив тренер іспанського клубу Іманоль Альгуасіль перед візитом до Мілана. – Це дуже добре. І це в сильній і складній групі, де ми не програли жодного матчу і показували чудовий футбол. Побачимо, чи зуміємо ми зберегти цей рівень. Буде непросто, але ми маємо намір це зробити».

«Зальцбург» – «Бенфіка» (22:00)
Після яскравої нічиєї 3:3 з «Інтером» у «Бенфіки» українського голкіпера Анатолія Трубіна з'явився шанс обійти «Зальцбург» і зайняти третє місце в групі, про що також нагадав італійцям Жоау Маріу, який забив три м'ячі. «Цей матч став відображенням нашої гри в цій Лізі чемпіонів, – сказав португальський півзахисник після п'ятого туру. – Ми дорого заплатили за свої помилки, але в цьому турнірі інакше не буває. Ми маємо невеликий шанс вийти в Лігу Європи. Це наше завдання, і якщо провести такий самий перший тайм, як проти «Інтера», то можна спробувати це зробити у матчі із «Зальцбургом».

За матеріалами uefa.com

12 грудня 2023 16:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00