Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Ліга чемпіонів-2023/24. Група Н. Антверпен – Барселона 3:2. Звіт про сенсацію

«Антверпен» уперше в історії переміг у групі Ліги чемпіонів. Подія!

«Барсі» нічого не потрібно було від матчу, але й провалюватися вона явно не бажала, воно якось само вийшло. М'яч рухався погано, Левандовськи кудись зник; при цьому суперник грав організовано.

Вже на 2-й хвилині гравці «Антверпена» накрили пресингом Оріоля Ромеу, і справа закінчилася голом Вермеєрена з середньої.

«Барса» зрівняла рахунок у єдиній небезпечній атаці за весь перший тайм. Це 16-річний Ямаль на замахах прибрав половину захисту та покотив на Феррана, який теж розібрався ідеально.

Цей гол міг налаштувати «Кулес» на позитив перед другою половиною, але, як виявилося, дарма. Крім дальньої спроби Ямаля в перекладину нічого путнього «Барса» в основний час не створила. При цьому біля її воріт було жарко. Вінсент Янссен забив два голи, але один не зарахували через невеликий офсайд.

Ромеу – антигерой; він знову привозив у простих ситуаціях. Не краще виглядав і капітан «Барси» Серхі Роберто, який врізав прямою ногою гравцю «Антверпена» і дивом уникнув червоної.

Аби врятувати обличчя Хаві випустив з лави Педрі, Канселу, Гюндогана – загалом тих, кого сподівався поберегти, але й це не допомогло. «Барса» зрівняла рахунок зусиллями Гійю, але вже через півхвилини знову грубо помилилася у центрі оборони, і це був кінець.

Ясно, що місце у плей-оф у кишені, але що там робити з таким захистом? Чи з тим, що був у неділю проти «Жирони»? Питання риторичне. Щодо «Антверпена», то ці хлопці герої. Принести клубу дебютний успіх у ЛЧ; перемогти «Барсу» вперше з 1965 року – це шалений успіх для провінціалів.

АНТВЕРПЕН – БАРСЕЛОНА – 3:2
Голи: Вермеєрен (2), Янссен (56), Іленіхена (90+2) – Ферран Торрес (35), Гію (90+1).
Антверпен: Бютез, де Лает, Альдервейрельд, Кулібалі, Вейндал, Керк (Батай, 69), Кейта, Вермеєрен, Юсуф, Еджуке (Корбані, 80), Янссен (Іленіхена, 79).
Барселона: Пенья, Форт (Канселу, 60), Кунде, Крістенсен, Бальде, Фермін Лопес (Педрі, 61), Ромеу (Гюндоган, 60), Роберто (Касадо, 76), Ямаль, Левандовськи (Гію, 72), Ферран Торрес.
Попередження: Вейндал (23), де Лает (90+1) – Ямаль (42), Роберто (53).

13 грудня 2023 23:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00