Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛЧ, 2-й кваліфікаційний раунд. Польща й далі тікає від України, хет-трик Джеко

Другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів – це 28 команд, розділених на чотирнадцять ігрових протистоянь. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох матчів вийдуть у третій кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів; переможені зі шляху чемпіонів перемістяться у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи на шлях чемпіонів; переможені зі шляху представників ліг перемістяться у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи на основний шлях.

Перші матчі стадії розбиті на два ігрових дні.

23.07.2024

ДИНАМО (Київ, Україна) – ПАРТИЗАН (Белград, Сербія) – 6:2
Голи: 
Шапаренко (40), Бражко (43), Караваєв (45+1), Кабаєв (54), Попов (82), Піхальонок (90+2) – Салданья (22, пенальті, 66).
Динамо:
 Бущан, Караваєв (Малиш, 46), Дячук, Попов, Вівчаренко, Бражко (Андрієвський, 86), Шапаренко (Лонвейк, 86), Ярмоленко (Волошин, 69), Буяльський (Піхальонок, 46), Кабаєв, Ванат.
Партизан: А.Йованович, де Медіна (Филипович, 60), Маркович, Муякич, Антич, Го Ен Чжун (Шчекич, 46), Арріага, Захід (Натхо, 60), Северіна Ксандер (Ібрагім, 60), Калюлю (Трифунович, 77), Салданья.
Попередження: Бражко (47) – Салданья (1), де Медіна (11), Арріага (81).

ЗВІТ ТУТ

БУДЕ-ГЛІМТ (Норвегія) – РФШ (Латвія) – 4:0
Голи:
Міккельсен (2), Салтнес (18), Капскармо (40), Міккельсен (76).

«Буде-Глімт» ще ніколи не грав у групі (основному етапі) Ліги чемпіонів. Не факт, що гратиме цього сезону, але другий кваліфікаційний раунд подолає. РФШ просто феєрив у першому колі відбору, – забив сім голів суперникові, – а тепер вже феєрять на фоні РФШ. Тепер уже у ворота чемпіона Латвії за один матч влетіло чотири голи.

Перемога норвежців – більш ніж заслужена. Господарі завдали по воротах суперника понад двадцять ударів, сім разів влучили у площину, при тому, що РФШ – жодного. «Буде-Глімту» ще належить поїхати до Латвії, але вже зараз можна починати готуватися до «Ягеллонії».

ПАНЕВЕЖИС (Литва) – ЯГЕЛЛОНІЯ (Польща) – 0:4
Голи:
Імас (15, 28, 29), Хансен (80)

Чому до «Ягеллоннії»? Бо вона, як і «Буде-Глімт», не дала шансів іншій балтійській команді – «Паневежису».

Чемпіон Литви уже зробив сенсацію, пройшовши у першому кваліфікаційному раунді ГІК. Але далі – зась. Буде корисно, якщо в Польщі «Паневежис» хоча б не програє, відібравши від Польщі якісь очки у Таблиці коефіцієнтів. Бо наразі у нашого конкурента у цьому сезоні – повний порядок: три матчі (усього) – три перемоги. Відрив від України зріс на 0.75 бала від початку сезону й наразі складає уже понад півтора очка.

Українець Андрій Карвацький потрапив до заявки «Паневежиса», але не вийшов на поле.

ЛІНКОЛЬН РЕД ІМПС (Гібралтар) – КАРАБАХ (Азербайджан) – 0:2
Голи:
Жуніньо (45+2), Байрамов (75).

«Карабах» грав у плей-офф останнього розіграшу Ліги Європи і ледь не пройшов там «Баєр» Хабі Алонсо. Ну куди з ним тягатися чемпіону Гібралтара? «Лінкольн Ред Імпс» ще легко відбувся, пропустивши вдома лише два м'ячі.

Вдома «Карабах», безперечно, підтвердить свою перевагу й буде очікувати на переможця пари «Лудогорець» – «Динамо» (Мінськ).

МАЛЬМЕ (Швеція) – КЛАКСВІК (Фарерські острови) – 4:1
Голи:
Йонсен (21, 43), Болін (37), Рієкс (85) – Фредеріксберг (75).

Ще одна ігрова пара, в якій рівень суперників занадто різний. Попри гол ідола фарерського футболу Фредеріксберга, «Клаксвік» програв з великим рахунком.

«Мальме» ще не вийшов у наступний раунд, але це чисто формальність. Коли вона буде урегульована, то будуть підстави вболівати за шведів, якщо вони зіграють проти ПАОКа (якщо той пройде «Борац») – конкурента «Шахтаря» у рейтингу клубів.

АПОЕЛ (Кіпр) – ПЕТРОКУБ (Молдова) – 1:0
Гол:
Маркіньюш (38, з пенальті).

Насправді, чемпіон Молдови провів добрий матч. «Петрокуб» діяв з позиції сили, настріляв десять ударів, кожен другий з яких був у площину. У АПОЕЛа – тільки два влучання, але при цьому є гол (з пенальті).

Перемога на досвіді та класі. Однак з огляду на перебіг гри, напрошується висновок про те, що у цій парі вся боротьба ще попереду.

FCSB (Румунія) – МАККАБІ (Тель-Авів, Ізраїль) – 1:1
Голи:
Дава (76) – Бітон (70).

Як і очікувалося, конкурентна битва двох сильних як для такого рівня турніру команд. Це вже далеко не те, що було у FCSB на попередній стадії (там просто було тренування з підвищеною відповідальністю). Довелося трудитися.

Забив за румунську команду Джойскім Дава – так-так, той самий, який свого часу грав в УПЛ за «Маріуполь».

СО САНТА КОЛОМА (Андорра) – МІТЬЮЛЛАНД (Данія) – 0:3
Голи:
Франсуліно (12), Діао (28), Шимшир (63).

Навряд чи можна говорити про те, що данці залишили інтригу на домашній матч. Просто вирішили не перенапружуватися, а здобути перемогу у спокійному режимі. Зрозуміло, що «Мідтьюлланд» – сильніший за «СО Санта Колому».

Хоча андорці завдали по воротах суперника сьогодні одинадцять ударів – це для них досягнення. Гру в захисті «Мідтьюлланду» однозначно варто підтягнути, бо інакше у наступному раунді модуть бути проблеми.

ФЕРЕНЦВАРОШ (Угорщина) – НЬЮ-СЕЙНТС (Вельс) – 5:0
Голи:
Траоре (15, 21, 54), Захаріассен (24), Маркіньос (62, з пенальті).

А у наступному раунді «Мідтьюлланд» зіграє з «Ференцварошем». Це на 99.99 відсотків визначилося після перемоги угорців 5:0 у першому матчі над «Нью-Сейнтс». Чи могло бути інакше? Могло, пригадаймо минулий рік і поразку від «Класквіка».

ЛУГАНО (Швейцарія) – ФЕНЕРБАХЧЕ (Туреччина) – 3:4
Голи:
Ель Вафі (4), Біслімі (64), Валенсуела (90+4) – Джеко (45+1, 46, 67), Кадіоглу (74).

Команда, яка програє у цьому протистоянні, зіграє у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи з невдахою пари «Динамо» (Київ, Україна) – «Партизан» (Сербія). У першій серії україно-сербського протистояння глядачі, зрештою, побачили вісім забитих м'ячів, а у матчі «Лугано» – «Фенербахче» – сім. Майже те саме, але розподіл – рівномірний.

У цій парі жодна з команд не мала тотальної переваги, на відміну від пари «Динамо» – «Партизан». Джеко забив тричі за «Фенербахче», на що у віце-чемпіона Швейцарії була своя відповідь. А ось на гол турецької зірки Кадіоглу господарі не відповіли.

Ближче до вильоту в Лігу Європи зараз – «Лугано». Але тут ще далеко не все вирішено, на відміну від протистояння «Динамо» – «Партизан» (6:2).

ШЕМРОК РОВЕРС (Ірландія) – СПАРТА (Чехія) – 0:2
Голи:
Бірманчевич (38), Візнер (75).

«Спарта» – неприємний суперник для фаворитів, а коли сама «Спарта» виступає у ролі фаворитам, то вкрай несолодко тим, хто їй протистоїть. «Шемрок Роверс» переконався на власній шкірі. Чемпіон Ірландії – команда силова, яка вміє боротися, але інтенсивність чехів виявилася для сьогоднішніх господарів непідсильною.

Гості не так вже й багато били по воротах, однак акцент було зроблено на точності, на якості ударів. Як підсумок – дуже зручна гостьова перемога. Вдома буде легше.

24.07.2024

ПАОК (Греція) – БОРАЦ (Боснія і Герцеговина)
ЛУДОГОРЕЦЬ (Болгарія) – ДИНАМО Мн (Білорусь)
ЦЕЛЕ (Словенія) – СЛОВАН (Словаччина)

23 липня 2024 23:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00