Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Ліга чемпіонів-2023/24, 2-й тур. Анонс матчів середи

Груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА-2023/24 набирає обертів. Розповідаємо про майбутні матчі другого туру.









4 жовтня

Група E

«Атлет
ико» «Фейєноорд» (19:45)

Дієго Сімеоне за свою більш ніж тридцятирічну кар'єру у футболі побачив майже все, але навіть він, напевно, не бачив гол воротаря. У першому турі майже «готову» виїзну перемогу в «Атлетико» вкрав голкіпер «Лаціо» Іван Проведел, який зрівняв рахунок на п'ятій доданій хвилині. «У нас були явні гольові моменти, і ми добре захищалися, повністю викладаючись в обороні. У мене залишилися хороші враження [від матчу з «Лаціо»], незважаючи на те що ми пропустили на останній хвилині», сказав аргентинець. П'ять днів потому «Атлетико» обіграв у мадридському дербі «Реал» 3:1 і нагадав «Фейєноорду», що вміє добре реагувати на невдачі.

Чи знаєте ви?
З 11 останніх матчів групового етапу Ліги чемпіонів «Атлетико» виграв лише два (Н3 П6).

«Селт
ик» «Лаціо» (22:00)

У першому турі «Селтик», який догравав матч удев'ятьох, поступився в Роттердамі «Фейєноорду» 0:2, але наставник шотландців Брендан Роджерс поставився до цього філософськи: «Якщо останній домашній матч із «Фейєноордом» [у шостому турі] стане для нас вирішальним у групі, це буде чудовий шанс домогтися успіху». Якщо «кельти» хочуть продовжувати боротьбу за плей-оф аж до останнього туру, то їм обов'язково потрібно вигравати в Глазго. А ось із цим якраз напруженість: домашня серія команди без перемог на груповому етапі Ліги чемпіонів становить уже десять зустрічей.

Чи знаєте ви?
«Лаціо» не програє в семи останніх матчах групового етапу Ліги чемпіонів (В2 Н5).

Група F

«Боруссія» Дортмунд
«Мілан» (22:00)

Після стартової поразки в Парижі з рахунком 0:2 головний тренер «Боруссії» Едін Терзич одразу вказав на те, що потрібно виправити: «Ми хотіли бути сміливішими, більше атакувати, частіше залишати свої позиції. Після перерви ми побачили, як можна грати, якщо футболісти готові підніматися на три-п'ять метрів вище і довіряти страхувальнику позаду себе». «Мілан» теж не забив у першому турі, розійшовшись нулями з «Ньюкаслом» на «Сан-Сіро», і тепер команді Стефано Піолі потрібно щонайменше не програти в Дортмунді.

Чи знаєте ви?
«Боруссія» програла тільки один із 15 останніх домашніх матчів на груповому етапі Ліги чемпіонів (В9 Н5).

«Ньюкасл»
«Парі Сен-Жермен» (22:00)

Після обнадійливої нульової нічиєї з «Міланом» футболісти «Ньюкасла» катком пройшлися по «Шеффілд Юнайтед» у прем'єр-лізі – 8:0, ще й у гостях! Тим самим команда Едді Гау продемонструвала здатність знаходити правильний баланс між єврокубками та національними турнірами. «Три гри – три сухих матчі, дуже хороший тиждень, підбив підсумок захисник «сорок» Ден Берн. Наш успіх у минулому сезоні ґрунтувався насамперед на надійній обороні, тому здорово, що ми до цього повертаємося». «ПСЖ», втім, теж скаржитися гріх: після комфортної перемоги над «Боруссією» 2:0 чемпіони Франції рознесли «Марсель», забивши марсельцям чотири м'ячі. Щоправда, ложкою дьогтю стала травма лідера парижан Кіліана Мбаппе.

Чи знаєте ви?
«Ньюкасл» програв тільки два з 19 останніх матчів на груповому етапі єврокубків (В10 Н7).

Група G

«Лейпциг»
«Манчестер Сіті» (22:00)

«Саксонці отримали вигоду з потужного старту і сильного другого тайму, який компенсував слабкий відрізок у першому», підсумувала газета Leipziger Volkszeitung перемогу «Лейпцига» над «Янг Бойз» 3:1 у першому турі. Тепер команді Марко Розе потрібно максимально зібрано провести перший (та й не тільки) тайм проти «Сіті» та Ерлінга Голанна. У матчі-відповіді 1/8 фіналу ЛЧ-2022/23 норвежець із видимою легкістю завантажив «Лейпцигу» п'ять м'ячів, три з яких ще до перерви.

Чи знаєте ви?
«Сіті» програв тільки два з 30 останніх матчів групового етапу Ліги чемпіонів (В22 Н6).

«Црвена Звезда»
«Янг Бойз» (22:00)

«Проти всіх топ-клубів ми повинні грати так само сміливо, як сьогодні, але потрібно прибирати ці погані періоди втрати концентрації», зауважив наставник «Янг Бойз» Рафаель Вікі після поразки від «Лейпцига». «Црвені Звезді» теж не відмовиш у сміливості: зухвалі серби відкрили рахунок у виїзному матчі проти чинного чемпіона «Ман Сіті» та виграли перший там, нехай у підсумку й поступилися 1:3. Обом командам кров з носу потрібна перемога в майбутній зустрічі, якщо вони хочуть продовжити боротьбу за плей-оф у цій важкій групі.

Чи знаєте ви?
Раніше «Црвена Звезда» двічі виступала на груповому етапі Ліги чемпіонів і в обох випадках вигравала по одному домашньому матчу.

Група H

«Антверпен» – «Шахтар» (19:45)

На старті групового етапу «Антверпен» за всіма статтями поступився «Барселоні» 0:5, але досвідчений захисник бельгійців Тобі Алдервейрелд не збирається посипати голову попелом і має намір рухатися далі. «Іноді такі поразки можуть піти на користь, сказав він. Вони тебе здорово злять, ти накопичуєш цю злість, а потім відчуваєш всередині полум'я, яке виривається з тебе в наступному матчі». «Шахтарю» теж не терпиться реабілітуватися перед уболівальниками за осічку в першому турі. Тоді українці програли «Порту» в Гамбурзі 1:3, пропустивши три голи за півгодини.

Чи знаєте ви?
«Шахтар» виграв тільки один із 14 останніх матчів групового етапу Ліги чемпіонів (Н6 П7).

«Порту»
«Барселона» (22:00)

Хаві Ернандес залишився дуже задоволений стартом «Барселони» в Лізі чемпіонів – його підопічні без особливих зусиль забили «Антверпену» п'ять м'ячів. «Усі мої футболісти отримали задоволення від гри, сказав наставник каталонців. Ми граємо в більш якісний футбол, ніж раніше. Можливо, у найкращий відтоді, як я очолив команду». Перед «Порту» стоїть важке завдання, але команда Сержіу Консейсау раз по раз доводить, що з характером у неї все гаразд. Судіть самі: у перших шести матчах португальської ліги «дракони» забили п'ять м'ячів на 90-й хвилині або пізніше.

Чи знаєте ви?
У першому турі вінгер «Барселони» Ламін Ямаль (16 років 68 днів) став другим наймолодшим гравцем в історії Ліги чемпіонів (від групового етапу до фіналу). Рекордсменом залишається нападник «Дортмунда» Юссуфа Мукоко (16 років 18 днів).

За матеріалами
uefa.com

4 жовтня 2023 10:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Ліга націй. Група B2. Греція – Ірландія. Огляд матчу

 

14 жовтня 2024 00:09

ЛЧ, 2-й тур. Бенфіка – Атлетико. Огляд матчу

 

03 жовтня 2024 00:18

ЛЧ, 2-й тур. Лілль – Реал. Огляд матчу

 

03 жовтня 2024 00:12