Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛЧ, 1/2 фіналу. Реал – Манчестер Сіті. Анонс першого матчу

«Футбольний клуб»

Хто вийде в стартових складах? Все про перший матч 1/2 фіналу між «Реалом» і «Манчестер Сіті».

ГОЛОВНЕ

Коли:
9 травня (22:00 за київським часом)
Де: «Сантьяго Бернабеу», Мадрид
Що: перший матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Матч-відповідь: 17 травня
Переможець в фіналі зіграє з переможцем пари «Мілан» – «Інтер»

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

Уперше зустрівшись в Лізі чемпіонів в 2012 році, «Реал» і «Манчестер Сіті» тепер, здається, грають один з одним кожен сезон. Статистичні показники команд у восьми останніх очних зустрічах ідентичні: по три перемоги і дві нічиїх. Проте найважливіші матчі, як правило, вигравали 14-кратні володарі трофея з Мадрида. Так, «Реал» здолав «Сіті» Мануеля Пеллегрини в півфіналі ЛЧ- 2015/16 (заг. 1:0) і переграв команду Хосепа Гвардіоли (заг. 6:5) на аналогічній стадії минулого сезону, коли команди довели справу до овертайму на «Сантьяго Бернабеу».

«Сіті» не перемагав в єврокубках з 1970 року, коли здолав у фіналі Кубку кубків «Гурнік» (2:1). У 2021-му Гвардіола довів «городян» до довгожданого фіналу Ліги чемпіонів, але там його команда поступилася «Челсі» (0:1) на стадіоні «Драгау» в Порту. Під керівництвом каталонця «Сіті» чотири рази виграв прем'єр-лігу, але до головного європейського трофея доки не дістався. Втім, в особі Ерлінга Голанна у них з'явилася зброя, перед якою може не встояти навіть «Реал». Поки норвежець грав проти іспанських клубів в єврокубках лише тричі – і в усіх випадках йдеться про «Севілью», якій в кожному матчі він забив якраз по два голи (двічі у складі дортмундської «Боруссії» і один раз у складі «Сіті» в першому турі цього сезону).

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

«Реал»: Куртуа; Карвахаль, Рюдігер, Алаба, Камавінга; Кроос, Модрич, Вальверде; Родріго, Бензема, Вінісіус Жуниор.
Дискваліфікований: Мілітао.

«Манчестер Сіті»: Едерсон; Вокер, Стоунз, Рубен Діаш, Аканджи; де Брейне, Родрі, Гюндоган; Бернарду Сілва, Голанн, Гриліш.

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ

«Реал»
Останні матчі:
ВПВПВВ
Поточне положення: 3-е місце в чемпіонаті Іспанії, переможець Кубку Іспанії

«Манчестер Сіті»
Останні матчі:
ВВВВВН
Поточне положення: 1-е місце в чемпіонаті Англії, фінал Кубку Англії

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент по «Реалу» Грем Гантер
Шляхи цих двох видатних тренерів раніше в єврокубках перетиналися двічі – кожного разу в півфіналі Ліги чемпіонів, і обидва рази Карло Анчелотти виводив «Реал» у фінал (2014, 2022). У цих зустрічах за участю «Реала», «Сіті» і «Баварію» в сумі було забито 16 м'ячів. Чергове протистояння теж обіцяє бути рівним і захоплюючим. «Реалу» не вистачатиме Мілітао, особливо в моментах, коли буде треба оборонятися проти Голанна. Тим часом рятівник «Реала» в протистоянні минулого сезону Родріго знаходиться у відмінній формі і у вихідні зробив дубль у фіналі Кубку Іспанії. Буде цікаво, і нехай переможе найсильніший.

Кореспондент по «Манчестер Сіті» Метт Говарт
Незважаючи на усю атакуючу потужність, «Сіті» часто вибував на останніх стадіях Ліги чемпіонів через помилки в обороні. Проте манера, в якій манкуніанці вибили в чвертьфіналі «Баварію», що брала трофей в 2020 році, натякає, що вони дістали урок з минулих помилок. Команда Гвардіоли не повинна була програвати «Реалу» в півфіналі минулого сезону – у неї було досить шансів, щоб виграти обидва матчі. Що може бути краще цій можливості узяти реванш?

ЦИТАТИ

Головний тренер «Реала» Карло Анчелотті:
«Ми показали хороший рівень [у чвертьфіналі з «Челсі»] і особливо солідно виглядали в обороні. Це заслужений результат, яким ми повністю задоволені».

Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола:
«Ми приїхали сюди з натхненням. Зараз ми на ходу. Ми тут не заради реваншу. Для нас це просто чергова можливість. Одного разу ми виграємо Лігу чемпіонів. Постараємося зробити це вже цього сезону. Цього не сталося в минулому сезоні, тому що ми грали з «Реалом».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

9 травня 2023 19:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00