Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЛЧ-2024/25. 2-й раунд, перші матчі. Дві несподіванки та одна закономірність

Другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів – це 28 команд, розділених на чотирнадцять ігрових протистоянь. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох матчів вийдуть у третій кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів; переможені зі шляху чемпіонів перемістяться у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи на шлях чемпіонів; переможені зі шляху представників ліг перемістяться у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи на основний шлях.

Перші матчі стадії розбиті на два ігрових дні. У середу було зіграно три поєдинки.

«Цельє» (Словенія) – «Слован» (Словаччина) 1:1
Голи:
Бобічанец 7 – Стрелец 11
Вилучення: Саввідіс 30 («Слован», пряма червона)

«Слован» був (і залишається) фаворитом цього протистояння, але у першій серії дуелі радий навіть нічиїй. Команди швидко (вже до 12-ої хвилини) обмінялися голами, а потім гості залишилися у меншості через пряме вилучення Саввідіса. Було вже не до фаворитизму.

Не програли – і тому словаки раді. Вдома буде нагода довести свою перевагу. Хоча суперник – небезпечний, це треба визнати.

ПАОК (Греція) – «Борац» (Боснія і Герцеговина) 3:2
Голи:
Куліеракіс 17, Куліеракіс 39, Трост-Еконг 51 – Еррера 22, Кулашин 45+3

«Борац» з величезними проблемами пройшов у попередньому раунді кваліфікації «Егнатію», тож очікувалося, що конкуренцію досвідченому та доволі зірковому як для ранніх етапів відбору ПАОКу боснійці не створять. Але на практиці вийшло інакше.

Був бій. Знатний бій. Бій, який «Борац» програв, але залишив собі цілком робочі шанси на прохід далі. Якщо ПАОК вдасться пригальмувати – це буде допомога «Шахтарю», який конкурує з греками у рейтингу клубів.

Увесь матч за ПАОК провів «ексгірник» Тайсон; Томаш Кендзьора залишився у резерві.

«Лудогорець» (Болгарія) – «Динамо» (Мінськ, Білорусь) 2:0
Голи:
Текпетей 9, Нєдєлєв (пен.) 45+1

Болгари зробили те, що не вдалося «Пюніку» на попередній стадії – перемогли посіпак агресорів. Вірмени навіть гол цьому «Динамо» не забили, а «Лудогорець» здобув комфортну домашню перемогу перед виїздом на нейтральне поле.

Так і повинно бути – не місце білорусам серед цивілізованого світу. На жаль, одначе, при вильоті з Ліги чемпіонів шлях «Динамо» (Мінськ) у цьому євро кубковому сезоні ще не закінчиться. Буде перехід у Лігу Європи.

24 липня 2024 23:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, раунд плей-оф. Зальцбург – Динамо. Огляд матчу-відповіді

 

28 серпня 2024 00:32

Повна концентрація перед вирішальною грою. Динамівці протестили газон у Зальцбурзі

 

27 серпня 2024 09:20

Шовковський: Увсі думки тільки з українцями

 

27 серпня 2024 09:00