Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Динамо – Лаціо 0:3. ЛЄ, 1-й тур. Звіт про складний іспит

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольний клуб»

На старті основного раунду Ліги Європи кияни поступилися римлянам, які ще до перерви забили три м’ячі у ворота Бущана.

Для київського «Динамо» матч із середняком однієї з топ-ліг був справжнім іспитом на зрілість і здатність протистояти дійсно класній команді. На жаль, молода українська команда суто з ігрової точки зору не змогла скласти його бодай на оцінку задовільно – занадто великою виявилася перевага італійського клубу над віце-чемпіонами України.

Напевне, зіграти більш вдало номінальним господарям завадили швидко пропущений гол, після якого зазнав травми ще один, вже третій за ліком центральний захисник. Себальйос, здається, пошкодив задню поверхню стегна і також вибув на певний термін…

Ось так «Динамо» дуже швидко опинилося в скрутному становищі, вихід з якого команді Шовковського вдалося віднайти лише після того, як рахунок став вже 0:3. До речі, не дивно, що всі ці голи суперник провів із зони відповідальності саме центрального захисту. І провалитися тут встигли і Себальйос, і Біловар, і навіть Бражко, що страхував партнера.

«Лаціо», якщо відверто, не довелося навіть докладати якихось надзусиль. Доволі хрестоматійні дії гравців його атаки чомусь раз по раз заводили в тупик їхніх опікунів, що значно поступалися римлянам ще й в антропометрії, тож до 35-ї хвилини два влучні постріли високого на зріст Діа та моторного Деле-Баширу звели нанівець будь-які надії киян.

До честі нашої команди, отримавши подібні болючі уколи, вона не припинила боротьби – якщо не за результат, то принаймні за власну честь. І наприкінці першого тайму «Динамо» створило декілька небезпечних ситуацій біля воріт Проведеля, але той парирував небезпечні удари Шапаренка, Бражка та Ярмоленка, іще пару разів «біло-сині» не влучали в отвір його воріт.

На другу половину зустрічі підопічні Шовковського вийшли із відчутним бажанням проявити себе якнайкраще. Так, вони помітно поступалися суперникові в майстерності, проте намагалися компенсувати її дефіцит відповідним настроєм та швидкостями. Римлянам, щоправда, не довелося через це аж занадто хвилюватися, хоча гра активізувалася та загалом стала видовищнішою.

Господарям дуже хотілося забити бодай один гол у відповідь, і нагоди для цього виникали у Ярмоленка, Шапаренка та Кабаєва. Та, на жаль, кожного разу вони передавали один одному право завершального удару, через що оборонцям вдавалося м’яч заблокувати, і момент втрачався. Могли забити ще й італійці – коли Педро, вийшовши сам на сам із Бущаном, переграти його не зміг.

Далі свій індивідуальний клас продемонстрував іще раз Проведель, вдруге за матч діставши влучний постріл Бражка у самісіньку «дев’ятку». Не заспокоїлося, не зупинилося «Динамо» навіть після прикрого вилучення Брагару, що вийшов на заміну і майже одразу випадково наступив на п’яту супернику. Арбітрові довелося переглядати ВАР, аби винести вимушене покарання запальному новачку киян.

А ось коли за десять хвилин пряму червону картку грецький рефері показав ще й римлянину Носліну, жодної допомоги він не потребував – настільки очевидним з боку гравця гостей був удар ліктем в обличчя Дубінчаку. Отже, дограючи матч у неповних складах, суперники до останньої миті не зупинялися, проте змінити на табло рахунок першого тайму не судилося нікому.

У підсумку зазначимо, що «Динамо» невдало розпочало основний етап Ліги Європи, проте віднайшло в собі сили проявити справжній бойовий дух і не дозволити сильнішому за багатьма показниками, добротному футбольному легіону поставити себе в становище капітулянта. Ні! Команда Шовковського залишила поле стадіону в Гамбурзі із піднятою головою. Нехай поки і без очок.

ДИНАМО (Київ, Україна) – ЛАЦІО (Рим, Італія) – 0:3
Голи:
Діа (5, 35), Деле-Баширу (34)
Динамо: Бущан, Тимчик, Себальйос (Біловар, 19), Михавко, Дубінчак, Бражко, Шапаренко (Рубчинський, 64), Ярмоленко (Брагару, 64), Піхальонок (Андрієвський, 83), Кабаєв (Герреро, 83), Ванат.
Лаціо: Проведель, Марушич, Патрік (Хіла, 57), Романьйолі, Пеллегріні, Весіно, Ровелла, Деле-Баширу (Нослін, 79), Чауна (Ісаксен, 57), Педро (Дзакканьї, 68), Діа (Кастельянос, 68).
Попередження: Дубінчак (63) – Романьйолі (88).
Вилучення: Брагару (72) – Нослін (82).

25 вересня 2024 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 2-й тур. Гоффенгайм – Динамо. Емоції навколо матчу

 

04 жовтня 2024 18:48

Шовковський: Це великий досвід – грати проти команд із топ-чемпіонатів

 

04 жовтня 2024 10:30

ЛЄ, 2-й тур. Порту – Манчестер Юнайтед. Огляд матчу

 

04 жовтня 2024 00:33