Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Ренн» – «Шахтар»: огляд французьких ЗМІ

Французькі журналісти пишуть про те, що гравці «Ренна» занадто рано повірили у свою перемогу, тому розслабилися та пропустили гол на останніх хвилинах, а потім не змогли налаштуватися на серію пенальті. «Шахтар», навпаки, був натхненний тим, що зумів врятувати гру, і це допомогло йому здобути підсумкову перемогу, трохи точніше пробивши 11-метрові удари. 

Тим не менш, французькі журналісти загалом похвалили «Ренн» за хорошу гру у матчі-відповіді і вважають, що це протистояння з «Шахтарем» має багато чого навчити молоду французьку команду.

L’Equipe

«В той момент, коли «Ренн» уже думав про наступний раунд, автогол Белосіана оживив українців, які змогли виграти в серії пенальті», – журналіст популярного видання L'Equipe лає команду за те, що вона надто рано повірила у свою перемогу і втратила її. Але також не забув похвалити «Ренн» за те, що він виявив характер та подарував уболівальникам надію на перемогу.

– Дуже молода команда «Ренна», позбавлена кількох важливих гравців, безсумнівно, багато чого навчилася цього четверга. Але якою ціною? Незважаючи на своє терпіння та завзятість, бретонський клуб, який вважав, що вирвав перемогу в плей-оф Ліги Європи проти жорсткого «Шахтаря», завдяки голу Ібрагіма Салаха у додатковий час, остаточно вибув із турніру, оскільки пропустив гол наприкінці матчу.

Гол, який «Ренн» забив у свої ворота... Молодий Жануель Белосіан змінив перебіг матчу на 119-й хвилині. Серія пенальті показала, що команда не була готова до цього.

«Шахтар» зіграв не так сильно, як у першому матчі. «Ренн» же виявив характер і забив такий важливий гол, який у результаті допоміг перевести матч до екстра-таймів. Це був хороший матч у виконанні команди Женезіо і вона мала перемагати. Але у футболі завжди потрібно грати до фінального свистка. Молодим гравцям ще доведеться цьому навчитися, а такий жорстокий урок змусить їх запам'ятати на все життя, що ти не виграв до того моменту, поки не закінчився матч. Це був складний та емоційний матч. Можна зрозуміти спустошення гравців «Ренна», але вони самі прогаяли чудовий шанс пройти в наступний раунд. Якщо вони зроблять правильні висновки, це зробить їх лише сильнішими.

Ouest-France

«Матч, повний жалю», – так поетично назвав звіт про гру журналіст сайту Ouest-France. Він вважає, що це був надто жорстокий урок молодої команди. Цього вечора футболісти та вболівальники зазнали всіх можливих емоцій – від п'янкого відчуття близької перемоги, і до неймовірного розчарування, коли ти розумієш, що упускаєш те, що було в твоїх руках.

– Жорстокий матч! Але цього недостатньо для того, щоб описати емоції гравців та вболівальників на стадіоні. «Ренн» був настільки близьким до перемоги, що ніхто не міг повірити у те, що відбувається… Гол у свої ворота на останній хвилині. Неймовірна невдача в серії пенальті… Юний Жануель Белосіан, який бездоганно відіграв 119 хвилин в обороні, припустився такої прикрої помилки, яка змусила команду прокинутися і зрозуміти, що матч ще не закінчено. Українці практично не створювали моментів біля воріт Манданда, але французи допомогли їм забити гол. І це дуже жорстоко до гравців «Ренна». Вони не просто прогаяли перемогу, вони самі допомогли «Шахтарю» пройти в наступний раунд. І це подвійно прикро.

Воротар «Шахтаря» Трубін зумів підстрахувати партнерів за командою, які не дуже вдало били пенальті. Манданда свою команду не зміг врятувати. Наскільки вдало все складалося до 119-ї хвилини, настільки ж сумно було спостерігати за тим, що відбувається після автоголу. Сумний підсумок матчу - «Ренн» залишає турнір, а «Шахтар» проходить далі. Але не залишає відчуття, що все могло скластися зовсім інакше, якби успіх не відвернувся від французької команди в останній момент.

RMS Sport

«Сльози після матчу та почуття спустошеності», – журналіст сайту RMS Sport намагається передати читачам ті емоції, які відчували гравці та вболівальники після матчу. А найбільше страждав захисник Жануель Белосіан, який забив гол у свої ворота і не міг заспокоїтись навіть після того, як вся команда підійшла його підтримати.

– Жануель Белосіан дозволив донецькому «Шахтарю» врятувати матч у самому кінці додаткового часу цього четверга у поєдинку у відповідь плей-оф Ліги Європи. Після фінального свистка молодий 18-річний захисник «Ренна» був невтішним. Він не міг повірити, що забив у свої ворота та «вкрав» у команди таку важливу перемогу.

Футбол буває жорстоким, ми про це знаємо. Але це складно пояснити молодому гравцю, який припустився такої неприємної помилки. Дуже солідно зігравши протягом усього матчу, Жануель Белосіан, який відзначив минулого тижня своє 18-річчя, став головним героєм, але не «Ренна», а «Шахтаря», який відчайдушно намагався врятувати матч, програючи 0:2 за 2 хвилини до фінального свистка.

У той час, як Ібрагім Салах підняв на ноги весь «Роазон Парк», забивши гол і зробивши рахунок 2:0, що є синонімом виходу до 1/8 фіналу, молодий центральний захисник забив жахливий гол у ворота своєї команди на 119-й хвилині. Намагаючись відбити м'яч, він влучає у ворота, а безпорадний Стів Манданда лише проводжає очима м'яч, який залітає у сітку. Спочатку в кінці додаткового часу, а потім і після серії пенальті Белосіан виглядав невтішним, лежачи на газоні. Він розплакався і не міг заспокоїтись навіть після того, як отримав підтримку багатьох товаришів по команді, які підійшли, щоб підбадьорити його.

Білосіан зіграв у останніх трьох європейських зустрічах «Ренна» і гідно виглядав у обороні. «Сьогодні він спустошений, але провів три гри добре, я не можу його звинувачувати за те, що сталося», - зізнався Бруно Дженезіо після вильоту своєї команди. «Я сказав йому підняти голову та подивитися, що він зробив хорошого в цих іграх. Він гідно грав, але часом футбол буває жорстоким. Ці матчі змусять нас усіх зростати та усвідомити свої помилки, які ми не маємо права повторювати».

Можна лише поспівчувати гравцям та тренерському штабу «Ренна». Французький клуб провів хороший матч і був дуже близьким до того, щоб вийти в наступний раунд. Але, як сказав Женезіо, футбол буває жорстоким.

24 лютого 2023 10:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50