Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга Європи-2023/24: анонс повторних матчів 1/4 фіналу

«Футбольний клуб»

«Ліверпуль» їде до Італії з надією на камбек, «Мілан» намагатиметься взяти у «Роми» реванш за поразку на «Сан-Сіро».



«Рома» – «Мілан»
Перший матч – 1:0

Точний удар Джанлукі Манчіні головою після «стандарту» на 17-й хвилині став вирішальним у видовищному матчі на «Сан-Сіро», і хоча «Рома» мала хороші шанси подвоїти перевагу, захисник закликає не радіти раніше часу. «Це протистояння складається з двох матчів, – відповів Манчіні. – Ми виграли перший, але попереду ще одна гра. Нічого ще не вирішено».

Тренер «Мілана» Стефано Пьолі зі зрозумілих причин розчарувався результатом першого матчу. «Ми зіграли добре, але не відмінно, – сказав тренер. – Вірю, що ми зможемо все виправити. Мені сподобалася команда в другому таймі, але нам треба більше ризикувати. Чекаю, що команда виявить характер і волю до перемоги у грі у відповідь».

Цікавий факт
«Рома» здобула першу перемогу над «Міланом» у десяти матчах цього десятиліття в першій грі на «Сан-Сіро» (Н3 П6).

«Аталанта» – «Ліверпуль»
Перший матч – 3:0

На запитання, чи зможе «Ліверпуль» відіграти дефіцит після поразки 0:3 на «Енфілді», тренер червоних Юрген Клопп відповів, що його гравці здатні виграти матч у Італії, але камбек під великим питанням. Надихнути червоних на подвиг може перемога 5:0, здобута в Лізі чемпіонів УЄФА в Бергамо в 2020 році завдяки хет-трику Діогу Жоти. Португалець повернувся після травми коліна та у першій грі на «Енфілді» вийшов на заміну.

Камбекі «Ліверпуля» з рахунку 0:3 проти «Мілана» та «Барселони» увійшли в історію європейського футболу, тому слова Джан-П'єро Гасперіні про те, що «Аталанта» не повинна забігати вперед, не дивують, хоча чудова статистика – лише одне поразка у 22 матчах Ліги Європи з урахуванням кваліфікації – має вселяти в команду впевненість.

Цікавий факт
У кожному з останніх семи єврокубкових сезонів «Ліверпуль» вигравав щонайменше одну гру з перевагою в три або більше голів.

«Вест Гем» – «Байєр»
Перший матч – 0:2

«Вест Гем», який звик глибоко оборонятися і шукати щастя на контратаках у Прем'єр-лізі, не встояв наприкінці першого матчу в Леверкузені – «Байєр» забив два м'ячі в останні 10 хвилин зусиллями гравців, що вийшли на заміну. Тренер англійців Девід Мойєс розуміє, що перед його командою стоїть непросте завдання. «Буде складно відіграти два м'ячі, але у нас хороша команда, і ми намагатимемося перевернути хід цього протистояння», – пообіцяв він.

«Фармацевти», які минулого вікенду достроково стали чемпіонами Німеччини, продовжують брати участь у Кубку Німеччини та мріяти про «золотий хет-трик» під керівництвом Хабі Алонсо, але колишній півзахисник «Арсеналу» Граніт Джака попередив своїх товаришів, що на команду в Лондоні чекає непросте випробування. «Я знаю, як важко грати в гостях проти «Вест Гема». Навіть за рахунку 2:0 нам буде непросто, – сказав Джака. – Ми маємо бути зібраними із самого початку і постаратися забити».

Цікавий факт
«Вест Гем» переміг в останніх 11 єврокубкових матчах на своєму полі і не пропускав в останніх трьох. Останньою командою, якій вдалося перемогти лондонців на їхньому стадіоні, став суперник «Байєра» по внутрішній арені – «Франкфурт», який узяв гору з рахунком 2:1 у півфінальному матчі Ліги Європи-2021/22.

«Олімпік» – «Бенфіка»
Перший матч – 1:2

Десятий гол П'єр-Емерика Обамеянга у поточній Лізі Європи значно підвищив шанси «Олімпіка» на успіх за підсумком двох матчів. Марсельці поступалися команді Анатолія Трубіна з рахунком 0:2, але зрештою програли лише з мінімальною різницею. «Ми впевнені в собі, – сказав найкращий бомбардир турніру за всю історію. – Ми все ще у грі та на своєму стадіоні за підтримки наших уболівальників намагатимемося пройти далі».

Рогер Шмідт знає, що на його команду чекає непростий матч. Два попередні двоматчові протистояння між командами вийшли завзятими, проте «Бенфіка» виграла обидва. «На цьому рівні потрібно грати на 200 відсотків, щоб пройти далі, – зазначив тренер лісабонців. – Ми повинні показати у повторному матчі, що заслуговуємо півфіналу».

Цікавий факт
«Бенфіка» не виграла жодного з останніх п'яти матчів у Франції, але три з них завершилися внічию.

Що далі?

Півфінали

Перші матчі
2 травня
«Бенфіка»/«Олімпік» – «Ліверпуль»/«Аталанта»*
«Мілан»/«Рома» – «Байєр»/«Вест Гем»

Повторні матчі
9 травня
«Ліверпуль»/«Аталанта» – «Бенфіка»/«Олімпік»
«Байєр»/«Вест Гем» – «Мілан»/«Рома»

* Усі матчі розпочнуться о 22:00 за Києвом

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

18 квітня 2024 09:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50