Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Байєр – Рома 0:0 (заг. 0:1). ЛЄ, 1/2 фіналу. Звіт про другий поспіль фінал Моурінью

«Байєр» атакував набагато гостріше і на гол точно награв, але гості вистояли. Після перемоги у Лізі конференцій минулого сезону «Рома» знову зіграє у єврокубковому фіналі.

Перший матч завершився спокійною перемогою «вовків». «Рома» забила лише раз, але повністю нейтралізувала суперника. У «Байєра» не було простору для швидких атак, а у звичайному режимі римляни встигали перекривати всі коридори, зберігаючи компактність.

Жозе Моурінью не змінив склад на матч-відповідь, а от Хабі Алонсо додав креативу в центрі поля (Демірбай), різкості на фланзі (Баккер) і мускулів на вістрі (Азмун). «Байєр» заграв значно потужніше – м'яч ходив швидше, більше футболістів підтримували атаки.

Тиждень тому Леверкузен завдав 10 ударів за 90 хвилин, сьогодні – 12 ударів вже в першому таймі. Демірбай постійно перевіряв голкіпера дальніми пострілами, а Вірц круто розбирався в умовах обмеженого простору та створював моменти партнерам.

Господарям вдалося закрити «Рому» біля штрафного майданчика. Гості сиділи в низькому блоці, грали на відбій і лічені рази перейшли центр поля (1 удар). А коли перейшли – отримали найгострішу атаку на власні ворота. Діабі скористався вільною зоною, отримав пас на хід від Вірца та пробив у перекладину.

undefined


Після перерви «Рома» на деякий час стабілізувала ситуацію на полі. Моментів римляни не створювали, але хоча б відвели гру від власних воріт. Через хвилин двадцять «Байєр» знову встановив тотальне домінування та продовжив шукати шляхи до воріт Патрісіу. Португальцю довелося тягнути черговий удар Демірбая.

undefined


Демірбай постійно доправляв м'яч у штрафний майданчик. Найкращий шанс врятувати Леверкузен мав Азмун – форвард з вигідної позиції пробив біля стійки. А спробу Фрімпонга заблокували захисники. У підсумку жоден з 20 ударів «Байєра» не досяг цілі. Гості відверто тягнули час і вистояли.

«Рома» вийшла у фінал Ліги Європи. Титульний матч відбудеться 31 травня в Будапешті. Жозе Моурінью може в другому поспіль сезоні взяти єврокубок – минулого року португалець привів «Рому» до перемоги в Лізі конференцій.

БАЙЄР – РОМА – 0:0 (заг. 0:1)
Байєр: Градецьки, Тапсоба, Та (Амірі, 86), Інкап'є, Фрімпонг, Демірбай, Паласіос (Гложек, 80), Баккер (Адлі, 73), Вірц, Діабі, Азмун.
Рома: Руй Патрісіу, Манчіні, Крістанте, Рожер Ібаньєс, Зеки Челик (Смоллінг, 78), Бове, Матич, Пеллегріні, Спінаццола (Залевськи, 34), Абрахам, Белотті (Вейналдум, 46).
Попередження: Інкап'є (45+3), Паласіос (56), Баккер (70), Діабі (90) – Рожер Ібаньєс (70), Крістанте (89), Абрахам (90+9).

19 травня 2023 00:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі стадіони Ліги Європи-2024/25

 

19 вересня 2024 12:28

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18