Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга Європи-2023/24: головні інтриги четвертого туру

«Футбольний клуб»

«Ліверпуль» постарається розвинути свій успіх у Тулузі, «Вест Гем» готується до реваншу з «Олімпіакосом», а «Карабах» не боїться «Байєра», незважаючи на нещодавній розгром у Леверкузені. Представляємо найцікавіше у четвертому турі Ліги Європи УЄФА.




9 листопада

Група A:
«Фрайбург» – ТСЦ (22:00), «Вест Гем» – «Олімпіакос» (22:00)
Група B: «Аякс» – «Брайтон» (1
9:45), AEK – «Марсель» (22:00)
Група C: «Бетіс» – «Аріс» (2
2:00), «Рейнджерс» – «Спарта» (22:00)
Група D: «Аталанта» – «Штурм» (2
2:00), «Спортинг» – «Ракув» (22:00)
Група E: ЛАСК – «Юніон» (1
9:45), «Тулуза» – «Ліверпуль» (19:45)
Група F: «Ренн» – «Панатінаїкос» (1
9:45), «Маккабі» Хайфа – «Вільяреал» (19:45)
Група G: «Серветт» – «Шериф» (1
9:45), «Славія» – «Рома» (19:45)
Група H: «Карабах» – «Байєр» (1
9:45), «Хекен» – «Мольде» (22:00)

Хто виходить
до плей-офф?

Вісім переможців груп прямо виходять до 1/8 фіналу. Власники других місць потраплять у стикові матчі, де зіграють із вісьмома клубами, які посіли треті місця на груповому етапі Ліги чемпіонів.

Власники третіх місць вирушать у стикові матчі Ліги конференцій
.

Чи візьме «Вест Гем» реванш?

Чинний переможець Ліги конференцій «Вест Гем» взяв курс на плей-оф після двох перемог у групі А, але несподівана поразка від «Олімпакоса» в Піреї спустила команду з небес на землю. Ще одна невдача в поєдинку з греками укупі з перемогою «Фрайбурга» над ТСЦ може поставити під загрозу шанси лондонського клубу.

«Ми повинні поліпшити гру і виправити становище, – сказав тренер «Вест Гема» Девід Мойєс після поразки в третьому турі. - Це була важка гра, але ми рухаємося далі». Лондонцям доведеться застосувати весь свій єврокубковий досвід, щоб домогтися позитивного результату в домашній грі з грецьким клубом.

«Ліверпуль» повертається в Тулузу

Минуло понад 16 років з моменту єдиної поїздки «Ліверпуля» до Тулузи, яка відбулася 2007 року. Тоді український нападник Андрій Воронін приніс червоним перемогу в першому матчі третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів. Він став автором єдиного м'яча в першому матчі протистояння, яке завершилося загальною перемогою червоних із рахунком 5:0. Новий успіх у Тулузі дасть змогу червоним достроково вийти в 1/8 фіналу.

«Вони наполегливо чинили опір, – сказав Юрген Клопп після переконливої перемоги (5:1) у третьому турі. – Знаємо, що ми повинні добре підготуватися до матчу в Тулузі. Я з нетерпінням чекаю поєдинку у відповідь. Цей вечір склався для нас добре». Мерсисайдці можуть замахнутися на багато чого в цьому турнірі, якщо продовжать виступати в тому ж дусі.

Баку з нетерпінням чекає на лідера бундесліги

У перших двох турах «Карабах» здобув дві перемоги і їхав до Леверкузена до «Байєра», який також ішов без втрат, із твердим наміром дати бій за статус лідера групи Н. Щоправда, особливої боротьби в матчі третього туру не вийшло: команда Хабі Алонсо розгромила суперника з рахунком 5:1. «Проблема не в нас. Просто суперник занадто сильний», – визнав Гурбан Гурбанов.

Утім, у матчі-відповіді в Баку тренер «Карабаху» не збирається заздалегідь викидати рушник. Нехай «Байєр» – лідер не тільки своєї групи Ліги Європи, а й бундесліги – зараз настільки хороший, що, за його словами, «за цю команду хочеться вболівати», але й «Карабах» не промах. Чемпіон Азербайджану не програє вдома вже 13 матчів у єврокубках (В7 Н6). «Не думаю, що вони вийдуть розслабленими. Ми ж будемо готуватися дуже серйозно», – пообіцяв Гурбанов.

Коли пройдуть матчі групового етапу, що залишилися?

Тур 5:
30 листопада 2023 року
Тур 6: 14 грудня 2023 року

Що далі?

У групі В запекла боротьба між усіма учасниками – лише три очки відділяють першу команду від останньої. Доля путівок до плей-оф може вирішитися 30 листопада в поєдинках АЕК – «Брайтон» і «
Марсель» – «Аякс».

Нападник «Роми» Ромелу Лукаку забив у 14 поєдинках Ліги Європи поспіль. Якщо він продовжить цю серію в четвертому турі, у нього будуть хороші шанси поповнити бомбардирський рахунок і в п'ятому з «Серветтом», який пропустив сім голів у перших трьох поєдинках.

«Олімпіакос» і «Фрайбург» видали один із найбільш захопливих матчів поточного розіграшу в першому турі – клуб
бундесліги взяв гору в поєдинку з п'ятьма забитими м'ячами (3:2). Чи стане нова зустріч команд настільки ж результативною?

Де пройде фінал?

Фінал Ліги Європи-2023/24 пройде на «Дублін Арені» в Ірландії 22 травня 2024 року.

«Дублін Арена» вміщує 50 000 глядачів та приймає домашні матчі збірних Ірландії з футболу та регбі. Стадіон був відкритий у 2010 році.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

9 листопада 2023 19:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50