Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Що чекати від матчів-відповідей 1/8 фіналу Ліги Європи?

Найближчого четверга визначаться чвертьфіналісти Ліги Європи УЄФА-2022/23, причому після перших матчів 1/8 фіналу жоден клуб не може почуватися в повній безпеці. Придивляємося до найцікавіших сюжетів матчів у відповідь.





Матчі у відповідь 1/8 фіналах: 15/16 березня

«Фенербахче» – «Севілья» (перший матч 0:2)
«Фрайбург» – «Ювентус» (0:1)
«Бетіс» – «Манчестер Юнайтед» (1:4)
«Фейєноорд» – «Шахтар» (1:1)
«Юніон» – «Уніон» (3:3)
«Ференцварош» – «Байєр» (0:2)
«Арсенал» – «Спортінг» (2:2)
«Реал Сосьєдад» – «Рома» (0:2)

Дежавю для «Арсеналу»?

«Арсенал» виграв усі три домашні матчі у цій Лізі Європи, причому всуху. А ось у гостях у Зінченка з партнерами виходило менш гладко. На груповій стадії вони поступилися ПСВ 0:2, а в першому матчі зі «Спортінгом» задовольнились нічиєю 2:2.

Ключовим моментом матчу «Спортінг» – «Арсенал» можна назвати автогол Хідемаси Моріти, що трапився невдовзі після того, як Паулінью не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем. Натомість нападник «Спортінга» забив трохи раніше і повторив незвичайне досягнення.

Паулінью став лише другим футболістом, який забив за один сезон у єврокубках двом клубам з півночі Лондона: «Арсеналу» та «Тоттенгему». Ворота «шпор» португалець вразив ще на груповому етапі Ліги чемпіонів. Подібне в сезоні 2019/20 вдалося Юссефу Ель-Арабі, який виступав за «Олімпіакос», і зрештою греки вибили тоді «канонірів» після візиту в відповідь до Англії.

Хто зупинить Ді Марію?

Тренер «Фрайбурга» Крістіан Штрайх не випадково відзначив після першого поєдинку, що спостерігати за грою Ді Марії було одне задоволення. Той провів яскравий матч та забив єдиний гол. Наразі 35-річний футболіст виглядає зарядженим та голодним до перемог як ніколи, а після втрати шансів на перемогу у серії А «Юве» може зосередитися на Лізі Європи.

Раундом раніше Ді Марія чудово зіграв проти «Нанта» у стиковому матчі у відповідь, оформивши лише третій хет-трик у цій Лізі Європи. Три голи від аргентинця міг запросто пропустити і «Фрайбурґ». «Анхель феномен. Він немовби з іншої планети. Він справжній переможець», – сказав півзахисник «Юве» Мануель Локателлі. Після фіналу в Будапешті 31 травня він справді може стати таким.

Стамбул ще побореться

На папері 0:2 у протистоянні із шестиразовим переможцем турніру здаються загрозливим результатом. Лише одному клубу вдалося відіграти ще більше відставання у рахунку після першої гри у плей-офф Ліги Європи. До того ж, «Фенербахче» не грав у чвертьфіналі турнірів УЄФА довгі 10 років. Проте турецький клуб ще не сказав останнього слова в дуелі з «Севільєю».

Хорхе Сампаолі визнав, що гості перевершували його команду протягом більшої частини першого матчу, і швидкий гол цілком може похитнути і без того не найвищу впевненість «Севільї», яка виборює виживання в чемпіонаті Іспанії. «Якщо гратимемо на своєму стадіоні так, як грали в першому таймі в Іспанії, то безперечно зможемо забити», - зазначив тренер «Фенербахче» Жорж Жезуш.

Де відбудеться фінал Ліги Європи 2023 року?

Фінал пройде 31 травня 2023 року у столиці Угорщини Будапешті на «Пушкаш Арені». Новий 65-тисячний стадіон відкрився у листопаді 2019 року на місці старої арени збірної Угорщини. Стадіон розташований у столичному районі Зугло та носить ім'я легендарного форварда «Гонведа» та «Реала» Ференца Пушкаша.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

16 березня 2023 09:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50