Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Абрахам: «Моурінью завжди фокусує всю увагу на наступній грі»

Таке почуття, що Теммі Абрахам насолоджується кожною хвилиною свого римського етапу кар'єри. Колишній нападник «Челсі» приїхав до Італії влітку 2021-го і вже через рік виграв з «Ромою» дебютну Лігу конференцій УЄФА, ставши заодно найкращим бомбардиром клубу минулого сезону.

Наразі «джалороссі» дійшли до півфіналу Ліги Європи УЄФА, де зустрінуться з «Байєром». Сайт УЄФА поговорив з 25-річним Абрахамом про пригоди в єврокубках та роботу з Жозе Моурінью.

Про майбутні зустрічі з «Байєром»

«Це першокласна команда. Грав проти неї колись і знаю, чого чекати. «Байєр» грає у чудовий футбол, у нього чудовий тренер та чудові гравці. Розуміємо, що на нас чекає важкий поєдинок, важкий виїзний матч, тому потрібно продемонструвати ідеальний футбол і зосередитися на своїх сильних якостях».

Про можливу перемогу в Лізі Європи

«Це стало б здійсненням мрії. Коли я перейшов у «Рому», то сказав, що хочу виграти трофей, перш ніж звідси піти. Не очікував, що це станеться так швидко. Було чудово бачити радість всього міста. Вболівальники заслужили це після всього, що їм довелося пройти. У команді є гравці з досвідом Ліги чемпіонів і ми виграли Лігу конференцій. Приємно брати участь у різних змаганнях. Ліга Європи – першокласний турнір. Знав про це з дитинства. Було б добре пройти весь шлях і, сподіваюся, підняти трофей над головою».

Про вплив Моурінью

«Він чекає, що я старанно працюватиму, підтримуватиму одноклубників і вболівальників, а для цього мені треба демонструвати свій зразковий футбол. Він із тих людей, кому подобається фокусувати всю увагу на наступній грі. Якщо заглядати далеко вперед, упускаєш з уваги важливу інформацію та деталі. Це був хороший сезон, і, сподіваюся, ми закінчимо його з трофеєм».

Про прогрес у «Ромі»

«Я став впевненішим у собі і багато чого про себе дізнався. У «Челсі» мене називали не інакше як «випускником академії». Думаю, після переходу сюди я усвідомив, що настав час показати свою індивідуальність і продемонструвати світові, на що я здатний. Було чудово познайомитись з іншою культурою, побачити інші грані життя. Коли моя кар'єра завершиться, оглядатимуся назад і дорожитиму цим ще більше».

Про вивчення італійської

«Коли я ріс, то говорив лише англійською. Коли приїхав сюди і побачив, як Фікайо Томорі говорить італійською, це дало мені мотивацію. Минулого літа, коли ми не хотіли, щоб хлопці довкола розуміли, про що ми говоримо, ми трохи переходили на італійську. Здається, це послужило мені додатковим стимулом продовжити його вивчення».

11 травня 2023 12:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50