Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Женезьо: «Шахтар» навіть з молодими гравцями – дуже небезпечний»

Головний тренер «Ренна» Бруно Женезьо прокоментував майбутній перший матч плей-офф Ліги Європи проти донецького «Шахтаря» у Варшаві та відповів на запитання ЗМІ, повідомляє L`Equipe:

– Як прокоментуєте гру суперника? Чи вважаєте ви, що на відміну від «Шахтаря», змагальний ритм дає «Ренну» невелику перевагу?

– Можливо, але з тих передсезонних матчів, які ми бачили, «Шахтар» постав уже повністю готовою командою. Навіть якщо у них багато молодих гравців, це – у будь-якому разі, клуб із великим досвідом виступів у єврокубках. І вони – дуже небезпечний суперник для нас.

– Як ви сприйняли поразку від «Тулузи» в минулому турі Ліги 1?
– Насамперед, щоб виграти матч високого рівня, потрібні базові речі – самовіддача, інтенсивність та виграні єдиноборства. Це все систематизується на полі. В кожному з компонентів останнім часом ми трохи втратили. Гра з «Тулузою» якраз розкрила деякі наші недоліки – тому ми серйозно поговорили з футболістами. Втім, мені пощастило працювати з дуже сприйнятливою командою. Думаю, у нас є всі шанси повернути настрій, переможний менталітет і всі інші якості. Для цього немає нічого кращого, ніж інший турнір – нам треба об'єднуватися і досягати своїх цілей у Лізі Європи. З іншого боку, і Ліга Європи нам допоможе добре виступати в чемпіонаті Франції.

– Ви б могли знову змінити формацію?
– Можемо це зробити, але для мене є більш пріоритетні речі. Є базис, про що я вже говорив, і цих основ треба дотримуватися, треба поважати їх, але в нас останнім часом були проблеми з цим. А в Лізі Європи всі необхідні вимоги ще підвищуються – нам потрібно бути краще готовими атлетично, перш за все, а також технічно та тактично.

– Хамарі Траоре отримав м'язову травму, але прилетів із вами до Польщі. Його присутність настільки важлива?
– Так, я попросив його бути з нами, тому що він – наш капітан, один із найдосвідченіших гравців цієї команди. І що дуже важливо, ще й людина, яка завжди дуже позитивна і несе із собою цей позитивний настрій на інших гравців і сам персонал. Траоре є сполучною ланкою між молодими та досвідченими гравцями, до нього прислухаються всі. Тому в цей складний момент мені здалося важливим, щоб Хамарі був із нами і відповідав за атмосферу в колективі.

15 лютого 2023 23:34







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50