Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ліга Європи, 1/2 фіналу. Анонс матчів-відповідей

У перших півфінальних матчах «Рома» обіграла вдома «Байєр», а «Ювентус» досяг у Турині нічиєї з «Севільєю». Тепер все вирішиться у зустрічах у відповідь у Німеччині та Іспанії.




Матчі-відповіді 1/2 фіналу: 18 травня
«Севілья» – «Ювентус» (перший матч – 1:1)
«Байєр» – «Рома» (перший матч – 0:1)

На що звернути увагу

Окампос під питанням
«Севілья» – шестиразовий переможець турніру, тож успішні результати андалузців на стадії 1/2 фіналу великого подиву не викликають. Ось і зараз їхні позиції мають досить перспективний вигляд, проте команда ризикує залишитися без одного з провідних форвардів. Лукас Окампос став у Турині співавтором голу Юссефа Ен-Несірі, але згодом отримав м'язову травму. Для аргентинця це була вже третя результативна дія у поточній Лізі Європи. Найбільше у Ен-Несірі – найкращого бомбардира «Севільї» у цьому розіграші.

Якщо Окампос не встигне відновитися до матчу-відповіді, його замінить Іван Ракитич або Ерік Ламела. Іспанський клуб може нарікати на гол, пропущений в Італії на сьомій компенсованій хвилині, але в якомусь плані він навіть робить ситуацію простіше і знімає з Луїса Менділібара необхідність гри в тактичні шахи. За словами тренера «Севільї», команді тепер залишається просто «вийти на поле і здобути перемогу».

«Юве» сильний запасними
З початком другого тайму Массіміліано Алегрі посилив команду, випустивши на заміну Федеріко К'єзу та Семюела Айлінг-Джуніора. Італієць отримав цінний ігровий час на тлі хронічних травм цього сезону, а англієць провів свій найтриваліший матч у Лізі Європи. При цьому 19-річний футболіст виглядав настільки переконливо, що може тепер претендувати на місце в основному складі.

На 70-й хвилині Алегрі використав всі п'ять замін, і це дало ефект. Саме Поль Погба, який увійшов у гру, став автором гольової передачі на Федеріко Гатті, який так само з'явився в другому таймі. Настільки широкий вибір виконавців неодмінно змусить тренера «Ювентуса» знову оцінити свій стартовий склад. Тим більше, що в Севільї туринцям треба провести матч близький до ідеального.

Італійське прокляття «Байєра»
Гостьова поразка від «Роми» не повинна дивувати «Байєр». Леверкузенці програли в єврокубках сім останніх матчів із клубами Серії А. Що ще гірше, історія каже, що лише три команди виходили до фіналу Ліги Європи після поразки у першому матчі 1/2 фіналу: «Бенфіка» у 2013-му, «Ліверпуль» у 2016-му та «Рейнджерс» у 2022-му.

Втім, у всіх трьох випадках вони, як і «Байєр», проводили матч у відповідь на своєму полі. «Завдання важке, але ми перемогли вдома «Лейпциг» та «Баварію». Підтримка наших уболівальників робить нас сильнішими», – наголошує голкіпер леверкузенців Лукаш Градецький.

Бове на зльоті
Тим часом Едоардо Бове все ґрунтовніше стверджується у статусі нового головного таланту «Роми». Уродженець Риму додатково розташував до себе вболівальників «даллороссі» голом у першій грі з «Байєром». «Прогрес Бове – переважно заслуга його батьків і його бабусі, а не моя, – пожартував Жозе Моурінью. – Він справжній професіонал, який вже нагадує своєю грою 30-річних. При цьому він скромний і продовжує вдосконалюватися».

Бове зізнався, що після голу у півфіналі його «накрила хвиля емоцій», але попереду нові випробування. «Ми поїдемо до Німеччини з тією ж пристрастю», – сказав він. Якщо Бове допоможе «Ромі» вийти в другий поспіль єврофінал, можна не сумніватися, що його ім'я потрапить до заголовків газет по всьому світу.

Де відбудеться фінал Ліги Європи?
Фінал пройде 31 травня 2023 року у столиці Угорщини Будапешті на «Пушкаш Арені». Новий 65-тисячний стадіон відкрився у листопаді 2019 року на місці старої арени збірної Угорщини. Стадіон розташований у столичному районі Зугло та носить ім'я легендарного форварда «Гонведа» та «Реала» Ференца Пушкаша.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

18 травня 2023 08:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50