Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Гоффенгайм – Динамо 2:0. ЛЄ, 2-й тур. Звіт про німецький дубль Гложека

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольний клуб»

Два влучних постріли нападника збірної Чехії призвели до другої поразки киян в основній сітці Ліги Європи.

Господарі розпочали у швидкому темпі, хвилин із десять не дозволяючи нашій команді хоч якось зачепитися за м’яч. Навіть коли той виходив за поле і треба було розігрувати від воріт Бущана або вкидати черговий аут, все одно більше двох-трьох передач у гравців «Динамо» не проходило.

До того ж гравці гостей раз по раз дарували суперникам нагоди для загострення – то здивований Михайленко, потрапивши в облогу, впав на виході з власного карного майданчика, то заморочений Попов замість партнера просто віддав пас на ногу чужому, то розгублений Михавко побіг зовсім не туди, залишивши вільним свого підопічного…

Ось так вже невдовзі перевага «Гоффенгайма» стала аж занадто переконливою – настільки, що кияни і думати не встигали про якісь контрдії, ледве встигаючи переводити дух. Однак, як не дивно, першим в отвір воріт поцілив не гравець німецького клубу, а Бражко, коли на 11-й хвилині смачно поцілив з-за меж штрафної під поперечину – Бауманн в ефектному стрибку перевів його потугу на кутовий.

На цьому креатив «Динамо» закономірно вичерпався. Натомість господарі дозволяли собі діяти так, як їм заманеться – атакувати широким фронтом, здійснювати прориви центром, пресингувати, позиціонувати, і багато чого в них виходило. Принаймні Бущану довелося постійно втручатися у вир боротьби і добряче працювати – на лінії воріт, на виходах, у підстраховці центрбеків.

Але у середині першого тайму «Гоффенгайму» вдалося зорганізувати результативну комбінацію з діагональним переводом м’яча на правий фланг і націленим прострілом Жандре на Гложека, якого не крили ані Попов, ані Михавко. Чеському легіонеру залишилося лише вразити вільний дальній кут Бущана, який супроводив це дійство безпомічним поглядом – 1:0.

Забитий гол додав іще більше впевненості представникам бундесліги, тоді як віце-чемпіони України продовжили шукати самих себе на полі, але бодай до перерви так і не знайшли. Не працювали як слід фланги, де Кабаєв та Волошин марно намагалися за рахунок індивідуальних якостей щось вигадати, мало що виходило у Шапаренка та спареного опорного блоку Бражко – Михайленко, а Ванату взагалі не давали дихати опікуни.  

У роздягальні цю операційну безвихідь треба було терміново якимось чином апгрейдити. Заміни? Одразу до них наставник киян Олександр Шовковський вдаватися не став, вочевидь, вирішивши надати своїй команді іншого імпульсу. На поле вона повернулася помітно агресивнішою та більш заспокоєною одночасно. Тепер вже наші гравці взялися виконувати пресинг, а їхня перепасовка стала більш дисциплінованою та відповідальною.

Разом із цим біля володінь Бауманна з’явилася гострота, якій, щоправда, не вистачало завершення. Із легким за вагою Ванатом знечно дебеліші захисники німців не церемонилися, збиваючи його з ніг як дитину. І поки динамівці шукали шляхи до господарських воріт чеський нападник «Гоффенгайма» Гложек показав своєму візаві що та як у дорослому футболі робиться.

На 59-й хвилині він опустився до вільної зоні в центрі поля, отримав м’яч, а потім, використовуючи порожнечу в міжлінієвому просторі динамівских побудов, наблизився до карного майданчику «Динамо», обігрався з Крамаричем та технічно поцілив у нижній лівий від Бущана кут – 2:0!

Таким чином корективи Шовковського, внесені у перерві, виявилися мало результативними. Тож у середині другого тайму довелося таки робити заміни. Герреро та Піхальонок увійшли в гру, а Ванат із Михайленком отримали можливість відпочити та переосмислити побачене та пережите. На жаль, і за таких умов змістовно на полі нічого не змінилося, і виграний «Гоффенгаймом» матч почав добігати кінця. Найцікавіше, що відбулося в ньому потім  це перша поява у грі хавбека Шепелєва, що нарешті відновився після травми.

Отже, кияни зазнали другої поразки в Лізі Європи, поки не забивши у ворота суперників жодного м’яча. Для молодої команди, що із самого початку сезону виступає майже без відпочинку, значно більше часу проводячи в автобусах чи потягах, ніж на тренуваннях, це напевне й не дивно.

ГОФФЕНГАЙМ (Німеччина) – ДИНАМО (Київ, Україна) – 2:0
Голи:
Гложек (22, 59)
Гоффенгайм: Бауманн, Апкогума (Дракслер, 74), Штах, Нсокі, Бішоф, Грілліч (Кадержабек, 56), Прасс, Мерштедт (Брюн-Ларсен, 89), Жандре (Тохумджу, 56), Крамарич (Бюльтер, 74), Гложек.
Динамо: Бущан, Караваєв, Попов, Михавко, Дубінчак, Бражко (Андрієвський, 84), Михайленко (Піхальонок, 70), Кабаєв (Рубчинський, 84), Шапаренко (Шепелєв, 90+3), Волошин, Ванат (Герреро, 70).
Попередження: Грілліч (40)

3 жовтня 2024 21:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 2-й тур. Гоффенгайм – Динамо. Емоції навколо матчу

 

04 жовтня 2024 18:48

Шовковський: Це великий досвід – грати проти команд із топ-чемпіонатів

 

04 жовтня 2024 10:30

ЛЄ, 2-й тур. Порту – Манчестер Юнайтед. Огляд матчу

 

04 жовтня 2024 00:33