Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Шахтар – Ренн 2:1. Ліга Європи. Звіт про перший стиковий матч

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Гірники здобули дуже непросту перемогу завдяки голам Криськіва та Бондаренка.

Перший матч після зимової паузи завжди пов'язаний із побоюваннями за функціональний стан українського клубу, адже для наших команд сезон перервався ще в листопаді минулого року. Однак «Шахтар» розпочав так, ніби не збирався економити сили. Гірники запропонували гостям їхньої «домашньої» арени у Варшаві непоганий темп та гру на зустрічних курсах. Хоча чисто візуально виникло враження, що підопічні Ігора Йовичевича воліють діяти на контратаках.

Одна із них стала результативною вже на 11-й хвилині: Бондаренко віддав чудовий пас із глибини, Криськів дезорієнтував захисника, і м’яч на лівому фланзі підхопив Михайличенко. Сміливий прохід та удар захисника призвели до гарного сейву Манданда, але Криськів, який вийшов на «позиції Мудрика», чітко добив м’яча у ворота.

Далі здалось, ніби гірники трішки «задихнулись» і віддали ініціативу. «Ренн» напосідав, змушував помилятись суперників, які відчували проблеми з виходом з оборони через короткий і середній пас. А на 33-й хвилині Бондаренко абсолютно незрозумілим пасом назад просто вивів Токо-Екамбі віч-на-віч з Трубіним, але кіпер «Шахтаря» видав неймовірний «гандбольний» сейв.

А перед самою перервою український клуб збільшив перевагу: правий захисник Конопля гарно увірвався в штрафну зону і отримав по нозі від Угочукву – арбітр призначив пенальті. Бондаренко пробив низом у лівий від себе кут, Манданда добре зреагував і дотягнувся до м’яча, але той проскочив-таки під його рукою в сітку.

Одразу зі старту другого тайму «Ренн» різко підняв темп своїх дій, користуючись все ж таки неминучою «весняною проблемою» гірників. Тиск гостей приніс плоди вже на 59-й хвилині, коли Токо-Екамбі ногою в боротьбі з Михайличенком замкнув дальню штангу після навісу Докю. Територією продовжував володіти «Ренн», а гірники раз по раз непогано вибігали в контратаки. Зокрема, на 83-й хвилині Сікан не реалізував вихід сам на сам.

Завершальний штурм гостям не дуже вдався, і гірники здобули нелегку, але таку приємну перемогу. Зважаючи на перебіг гри в цілому та брак ігрової практики впродовж кількох місяців, «Шахтар» точно може бути задоволеним таким результатом та з оптимізмом готуватись до матчу-відповіді.

ШАХТАР – РЕНН – 2:1
Голи
: 1:0 Криськів (11), 2:0 Бондаренко (45+1, пен), 2:1 Токо-Екамбі (59)
Шахтар: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Зубков, Криськів (Петряк, 77), Траоре (Сікан, 77).
Ренн: Манданда, Спенс, Оморі, Белосян, Трюффер, Докю (Салах, 71), Буріжо, Угочукву (Сантамарія, 77), Токо-Екамбі (Майєр, 77), Гуїрі (Д. Дуе, 71), Калімуендо (Мелінг, 86).
Попередження: Степаненко (40), Михайличенко (86), Зубков (86) – Буріжо (43), Угочукву (57), Оморі (86)

16 лютого 2023 21:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50