Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Хома: «Фейєноорд» не справляє враження непрохідного суперника»

Єдиний представник України в єврокубках Шахтар 9 березня в Варшаві прийматиме в першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги Європи нідерландський Фейєноорд.

Колишній півзахисник національної збірної України, Шахтаря та Карпат Ярослав Хома поділився своїми враженнями про цьогорічні виступи гірників і оцінив їхні шанси в сьогоднішньому протистоянні в  столиці Польщі.

– Виступи донеччан на міжнародній арені й у чемпіонаті УПЛ сильно різняться, – вважає експерт. – Якщо в Лізі Європи гірники переважно діяли від оборони, то в Україні – першим номером. Як на мене, це добре, коли в арсеналі є різні тактичні схеми, відштовхуючись від сили суперника. Хоча заради справедливості слід визнати, що в лютневих поєдинках з французьким Ренном донеччанам дуже щастило, як, зрештою, раніше в матчах Ліги чемпіонів.

– Але ж фортуна не може тобі посміхатися постійно…
– Згоден. Її прихильність ще треба заслужити. Будемо сподіватися, що й у матчах з Фейєноордом удача також буде на боці донеччан, які продемонструють і належну майстерність.

– Те, що після відновлення поєдинків в УПЛ, Шахтар легко декласував Mинай та Mеталіст 1925, свідчить про його силу чи слабкість візаві?
– Швидше, перше. Шахтар зараз уже близький до своєї оптимальної спортивної форми, що дозволяє бути впевненим у своїх силах. Я б ще хотів звернути увагу на чудовий мікроклімат у донецькій команді. В цьому, передусім, заслуга керманича Ігора Йовичевича. Я з ним давно знайомий і в мене були нагоди переконатися, що хорватський фахівець уміє знайти підхід до кожного гравця, мотивувати його. Це вагомий козир.

– Російська агресія змусила Шахтар відмовитися від бразильського вектора в селекційній роботі, зосередившись на виконавцях з українським паспортом…
– Звичайно, латиноамериканці тривалий час робили погоду в Шахтарі, а після їхніх переходів в інші команди, клубна каса суттєво поповнювалася… За нинішніх реалій – воєнного стану, багато змінилося. Втім, те що сьогодні кістяк Шахтаря складають українці аж ніяк не свідчить про його приреченість на міжнародній арені. Здобутий цінний досвід в недавніх баталіях із Реалом, Лейпцигом, Селтиком обов`язково стане в нагоді молодим гірникам.

– Тоді хотілося б почути вашу думку стосовно повернення до Шахтаря досвідченого Ярослава Ракицького…
– Це стратегічний хід керівництва Шахтаря, особливо після втрати ветерана Сергія Кривцова. Знаєте, в команді обов`язково повинен бути досвідчений гравець, тим паче, в обороні, котрий не тільки сам відзначатиметься надійністю, а й дасть цінну пораду.

– Те, що згідно жереба Шахтар у першому матчі з Фейєноордом буде в ролі господаря, має якесь значення?
– Ні, бо з різних причин в останні роки для Шахтаря поняття – своє поле, доволі відносне. Тим паче, що зараз значення забитих м`ячів в гостях, нівелювалося. Ось чому нічого не залишається, як максимально налаштуватися, скрупульозно вивчити сильні та слабкі сторони опонента й постаратися таки схилити шальки терезів на свій бік. На мою думку, Фейєноорд не справляє враження непрохідного суперника, хоча в цих баталіях донеччанам буде дуже важко.

9 березня 2023 12:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50