Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Жертва реформи. Перший погляд на потенційних суперників «Кривбаса» в єврокубках

Ігор СЕМЙОН

«Кривбас» забезпечив собі підсумкове третє місце турнірної таблиці УПЛ – ні піднятися вище, ні опуститися нижче криворіжці не можуть. Наступного сезону команда Юрія Вернидуба стартує у кваліфікації єврокубків.

Турнір ще визначається. Це може бути Ліга Європи або Ліга конференцій – залежить від результату фіналу Кубка України. Якщо матч у Рівному виграє «Шахтар», тоді «Кривбас» стартує з третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи; якщо матч у Рівному виграє «Ворскла» – «Кривбас» стартує з другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій.

Цьогорічне третє місце УПЛ, на відміну від кількох попередніх років, не дає його володарю гарантій участі у груповому раунді євротурніру. Щобільше, з нового сезону відповідно до реформи УЄФА змінюється й принцип посіву у кваліфікації – «Кривбасу» доведеться грати лише з високорейтинговими суперниками.

Якщо моделювати ситуацію, що фінал Кубка України виграє «Шахтар» (він – явний фаворит), то «Кривбасу» слід готуватися до третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де криворіжці будуть не сіяними. Імовірні суперники станом на зараз: «Аякс», «Брага», «Мольде», «Вікторія» (Пльзень), «Партизан», «Хапоель» (Беєр-Шева), «Рапід» (Відень).

undefined


Якщо «Кривбас» програє у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи, то у раунді плей-офф Ліги конференцій зіграє з високорейтинговим суперником (сіяним) – це чергове нововведення від УЄФА. Жеребкування раунду плей-офф кваліфікації Ліги конференцій буде до початку матчів третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи, але, на відміну від попередніх років, розподіл клубів буде вестися за найнижчим рейтингом пари, а не найвищим, як було раніше. Відтак, з рейтингом 5.600 «Кривбас» точно буде поза посівом навіть у Лізі конференцій.

Можливі суперники за такого розвитку подій: «Челсі», «Наполі», «Реал Сосьєдад», ПАОК, «Фрайбург», «Башакшехір», «Шериф», «Ліон» тощо.

«Кривбасу» на шляху до групового раунду Ліги Європи/Ліги конференцій потрібно буде пройти двох або трьох суперників (залежно від результату фіналу Кубка України) – без права на помилку.

14 травня 2024 10:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50