Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Самойлов: «Нічия в Туреччині буде добрим результатом для «Динамо»

Сьогодні «Динамо» виїзним матчем проти «Фенербахче» візьме старт у груповому раунді Ліги Європи. Про те, на що можуть розраховувати підопічні Мірчі Луческу у цьому турнірі та безпосередньо про матч у Стамбулі, розповів колишній гравець київської команди Віталій Самойлов.

– Віталію, у пасиві «Динамо» – чотири поразки поспіль. Що відбувається з командою?
– Наставник киян Мирча Луческу наголосив, що футболісти не побачили своїх батьків два місяці, мовляв, дуже важко. Але я не схильний вважати, що це є основною причиною таких результатів колективу.

– Якщо у Лізі чемпіонів «Бенфіка» була сильнішою за «Динамо» у всіх компонентах, то що з командою трапилося у чемпіонаті?
– Важко сказати, але гадаю, що футболісти переоцінили свої можливості. Упевненість перейшла у самовпевненість. З табору «Динамо» неодноразово лунало, що фізично команда готова добре. Але тоді скажіть, що футболісти робили у грі із «Зорею». Кияни не бігли. Це явно не ті, до чого вони готувалися. Часто м'яч перетримувався, все робилося повільно. Тепер, враховуючи щільний осінній графік, футболістам просто необхідно діставати з себе внутрішні резерви і доводити насамперед уболівальникам, що це було непорозуміння.

– Якщо «Динамо» програє і у Стамбулі, то це буде криза?
– Не сказав би. Не залежно від результату у поєдинку з «Фенербахче», важливо, щоб «Динамо» показало змістовний футбол, або, принаймні, прагнуло до цього, тоді вболівальник може й зрозуміти. Але якщо все буде, як і у попередніх матчах, то це буде позор. Свою спроможність треба доводити на футбольному полі, а не у розмовах із арбітрами.

У Стамбулі буде дуже складно. Усі чудово пам'ятають, що «Динамо» вибило цю турецьку команду з Ліги чемпіонів, тож господарі будуть сповнені рішучості взяти реванш. Але все одно киянам потрібно спробувати позбавити турків м'яча, причому контроль має бути не в задній лінії за участю голкіпера, а по всьому полю, інакше помилка біля своїх воріт призведе до плачевних наслідків.

– «Динамо» боротиметься за вихід із групи?
– Не будемо кривити душею, але в Лізі Європи більша частина команд нижча за рівень, ніж у Лізі чемпіонів, тому, крім першого чи іншого місця, інші позиції не розглядаються. Але це станеться лише в тому випадку, якщо динамівці будуть мати божевільну самовіддачу.

– «Динамо» візьме очки в Стамбулі?
– Якщо киянці зіграють хоча б внічию, це буде добрим підсумком, як для нинішнього стану команди.

8 вересня 2022 11:08







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18

Вікторія – Кривбас. Предматчева пресконференція Юрія Вернидуба

 

14 серпня 2024 19:50