Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна на ЄВРО-2024. Ексклюзивний погляд із Вісбадена

«Футбольний клуб»

Нашому електронному виданню не вперше доводиться співпрацювати з відомим журналістом Юхимом Шаїнським. Спадкоємець знаного фотокореспондента київської «Спортивної газети», чиї світлини прикрашали спеціалізовані видання фактично одразу з повоєнних часів (мова, звісно, про Другу світову, про що зараз, напевно, не зайвим буде нагадати), він пішов далі батька.

Не лише фіксував події великого спорту на фотоплівці, а й сам писав і продовжує це робити – легко, влучно, дотепно, зі знанням і відчуттям предмету.

Значною мірою завдяки Юхиму Йосиповичу здобула читацького визнання книга «Золота команда», що побачила світ до 90-річного ювілею київського «Динамо». Ідея і втілення того видання, тепло сприйнятого вболівальницьким загалом, належали творчій групі «Футбольного клубу». Й пан Шаїнський, котрий щедро ділився унікальними архівами, в цій шляхетній місії нам дуже допоміг.

Коло найбільш значних спортивних подій, що на них він працював, налічує не один десяток: Олімпійські Ігри, різноманітні світові та європейські першості, радянські ще чемпіонати й кубки та вже змагання Незалежної України. Й, звісно ж, футбольні мундіалі та Євро. Щоразу – з вражаючим творчим доробком, котрий різні вітчизняні ЗМІ на свій розсуд формували у візуальні й текстові звіти.

Чемпіонат планети 2006 року, на який уперше в своїй історії пробилася збірна України, Юхим Шаїнський зустрічав і плідно відпрацьовував уже на своїй території, свого часу назавжди облаштувавшись із родиною в Німеччині. У всеозброєнні готувався й до нинішньої першості Старого Світу. Тим більше, що «синьо-жовті» розташувалися на постійну дислокацію у Вісбадені, де саме Юхим Йосипович наразі мешкає. Та треба ж такому трапитися – жива легенда спортивної журналістики зазнала серйозної травми.

Милиці, втім, не стали на заваді в день відкритого тренування збірної. Щоправда, в плані технічному довелося обмежитися більш простою, ніж зазвичай, апаратурою: скільки зміг дотягти.

Та все одно, впевнені, погляд досвідченого майстра зупинення спортивної миті – хоч і не від кромки поля, а з трибун стадіону, буде цікавий українським прихильникам футболу.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

  
«Місцевий клуб за підсумками сезону вибув у нижчий дивізіон і представлятиме тепер третю Бундеслігу, – розповів Юхим Шаїнський. – Тому бути причетними до цілого чемпіонату Європи для місцевих уболівальників – непересічна подія! До того ж більшість із тих, хто майже заповнив «BRITA-Арену», це українці та українки, котрі змушені були залишити батьківщину через війну. А також – їхні діти, їх було дуже й дуже багато цього вечора. Атмосферу вони створили неповторну. В 2006-му, здається, навколо української збірної все відбувалося якось більш стримано. Й, як мені здалося, підопічні Сергія Реброва відчули енергію підтримки трибун, віддячивши, в свою чергу, глядачам теплим спілкуванням по завершенні тренування».

13 червня 2024 22:00







Матеріали на тему

ЄВРО-2024. Відкрите тренування збірної України у Вісбадені
13 червня 2024 19:42


Під час ЄВРО-2024 національна збірна України квартируватиметься у Вісбадені
17 квітня 2024 14:34




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід

Юхим!Одужуй скоріше!

2024-06-14 00:00




Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05