Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1/4 фіналу. Головні інтриги матчів п’ятниці

«Футбольний клуб»

Найрезультативніші команди турніру – Іспанія та Німеччина – зустрінуться в першому чвертьфіналі ЄВРО-2024, а пізніше ввечері Португалія зіграє з Францією. Анонсуємо захоплюючі поєдинки в Штутгарті та Гамбурзі.

19:00: ІСПАНІЯ – НІМЕЧЧИНА (Штутгарт)

Битва титанів європейського футболу. Команда Луїса де ла Фуенте сяє на ЄВРО, але зустрічається тепер із господарями турніру німцями – єдиними, хто забив більше м'ячів у чотирьох матчах (10 голів у Німеччини, 9 – у Іспанії). Особливу увагу в складі іспанців поки що на себе звертають вінгери Ламін Ямаль і Ніко Вільямс. «Ямалю всього 16, Вільямсу – 21, і вони грають на піднесенні, однаково підходячи до кожного матчу, чи то фінал, чи то товариська зустріч, – каже нападник Мікель Оярсабаль. – У таких матчах дуже важливо не відчувати й тіні страху».

Якщо хтось і здатний навести жах як суперник, то це збірна Німеччини. Команда Юліана Нагельсманна здобула три переконливі перемоги та продемонструвала характер, коли вирвала нічию зі швейцарцями. «Не думаю, що Іспанія щаслива зустріти Німеччину на своєму шляху. Втім, і ми могли б отримати в суперники команди простіше, – розмірковує Йосуа Кімміх. – Якщо хочеш виграти цей турнір, доведеться проходити Іспанію».

Ключова статистика: Три з останніх чотирьох зустрічей цих збірних завершилися внічию. Винятком стала севільська перемога Іспанії в 2020 році в Лізі націй з рахунком 6:0. Ферран Торрес оформив тоді хет-трик, а Німеччина зазнала своєї найбільшої поразки в історії.

22:00: ПОРТУГАЛІЯ – ​​ФРАНЦІЯ (Гамбург)

Цього дня 18 років тому Франція обіграла Португалію 1:0 у півфіналі чемпіонату світу-2006. Тоді за португальців грав 21-річний Кріштіану Роналду, а Гравцем матчу було визнано Ліліана Тюрама, батька нинішнього форварда збірної Франції Маркюса. Обидві команди (переможець і фіналіст ЄВРО-2016 відповідно) не без зусиль подолали бар'єр 1/8 фіналу. Франція Дідьє Дешама пройшла Бельгію завдяки автоголу наприкінці, а Португалії Роберто Мартінеса взагалі знадобилася серія пенальті, щоб зламати опір непоступливій Словенії.

Тепер перезарядка – й підготовка до найскладнішого чвертьфіналу. Фронтмен французів Кіліан Мбаппе, як і раніше, грає в спеціальній масці, яка захищає ніс після перелому, але Дешам каже, що його провідний форвард поступово адаптується до несподіваних обставин: «Він потроху звикає до маски, але вона може впливати на його зір».

Роналду тим часом не реалізував пенальті в овертаймі матчу зі Словенією, натомість реабілітувався в післяматчевій серії. Його партнери додали ще два голи, а воротар Діогу Кошта зробив одразу три сейви (3:0), побивши рекорд ЄВРО для серій пенальті. Ця гра вийшла для португальців більш стомлюючою, ніж очікувалося, але Мартінес назвав її «тріумфом єдності». Капітан Роналду додав: «Ми показали, що ми все ще тут: продовжуватимемо грати, веселитися та даруватимемо радість уболівальникам. Це наше життя».

Факт: На груповому етапі ЄВРО-2020 команди зіграли з рахунком 2:2 , причому три з чотирьох голів були забиті з пенальті, що є рекордом фінальної стадії ЄВРО для одного матчу.

СУБОТА

19:00: Англія – ​​Швейцарія (Дюссельдорф)
22:00: Нідерланди – Туреччина (Берлін)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

5 липня 2024 09:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05