Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 2-й тур. Головні інтриги матчів суботи

Сьогодні у програмі ЄВРО-2024 три матчі. Турція та Португалія посперечаються за лідерство у групі F, Грузія та Чехія сподіваються набрати перші очки, але нас насамперед цікавить поєдинок групи Е у Кельні, де зійдуться конкуренти України – Бельгія та Румунія.

16:00: Грузія – Чехія (група F, Гамбург)

Грузія яскраво проявила себе в одному з найбільш видовищних матчів ЄВРО-2024 у першому турі, але зрештою програла Туреччині з рахунком 1:3 у своєму першому матчі великого міжнародного фіналу. «Програвати завжди неприємно, але я думаю, що моя команда може пишатися нашою грою і тим, що ми представляємо грузинський футбол у такому позитивному світлі», – заявив тренер грузинської команди Віллі Саньоль. – Чим більше ми гратимемо подібні ігри, тим краще ми будемо».

Чехія, тим часом, також зазнала розчарування, перебуваючи в близькості до того, щоб перемогти Португалію. «Ми всі розчаровані тим, що пропустили у додатковий час, каже тренер Іван Гашек. Ми повинні залишити це позаду дуже швидко, оскільки тепер  маємо зіграти ключову гру».

Ключова статистика. Це перша зустріч Грузії та Чехії у будь-якому змаганні.

19:00: Туреччина – Португалія (група F, Дортмунд )

Після перемоги над Грузією в Дортмунді у вівторок, яскрава та захоплююча команда Tуреччини  розраховуватиме на успіх у протистоянні з Португалією на тому ж стадіоні. Упевнений Каан Айхан заявив: «У матчі з Португалією ми будемо аутсайдерами. Вони – одні з фаворитів на ЄВРО-2024. Але ми можемо показати, наскільки небезпечною є наша команда».

Підопічні Роберто Мартінеса у матчі із Чехією показали, що здатні досягати результату за складних обставин. Захисник команди Португалії Нуну Мендеш чудово усвідомлює загрозу, яку представляє Туреччина: «У них молоді та талановиті гравці, і це точно буде важко. Але ми плануємо перемагати».

Ключова статистика. Кріштіану Роналду жодного разу не забив в ворота Туреччини, хоча грав проти неї тричі.

22:00: Бельгія – Румунія (група E, Кельн )

Одним із найбільших сюрпризів першого туру стала поразка Бельгії від Словаччини у групі E. Команда Доменіко Тедеско створила безліч моментів, але не змогла їх реалізувати. Сам тренер зізнався: «Я не можу сказати команді багато речей, які вони мали зробити». Тедеско підтримує нападаючого Ромелу Лукаку: «Ромелу знає, як забивати голи. Він дуже сильний психологічно і обов'язково прийде до норми».

Лише Німеччина у першому турі виграла з більшим відривом, ніж Румунія, яка здобула перемогу над Україною з рахунком 3:0 у Мюнхені. Оптимізм та позитив, здається, пронизують кожного члена команди Ангела Йорденеску. «Ми надихнуті, але нам потрібно робити крок за кроком», – попереджає півзахисник Резван Марін.

Ключова статистика. Перемога Румунії над Україною стала для неї другою на ЄВРО (Н5 П10), а Бельгія не змогла забити вперше за дев'ять матчів на чемпіонатах Європи.

22 червня 2024 09:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05