Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

УЄФА презентував офіційний м'яч ЄВРО-2024

УЄФА та Adidas на спеціальному заході перед «Олімпіаштадіоном» у Берліні представили FUSSBALLLIEBE – офіційний м'яч ЄВРО-2024, який використовуватиметься на матчах фінального турніру.

FUSSBALLLIEBE по-німецьки означає «любов до футболу». На майбутньому ЄВРО вперше буде використано технологію adidas Connected Ball, яка забезпечує безпрецедентне розуміння кожної складової руху м'яча та допомагає процесу прийняття рішень за допомогою системи VAR. Зовнішня оболонка м'яча підтримується CTR-CORE - ядром, яке забезпечує точне, стабільне та швидке рух м'яча з максимальним збереженням його форми та утриманням повітря всередині.

Технічний директор та голова відділу футболу УЄФА Звонімір Бобан:

«Футбольний ЄВРО – це вершина змагань національних збірних у Європі, і ми прагнемо, щоб кожен аспект, від стадіонів до екіпірування, відповідав найвищим стандартам якості та гри. Ми, як завжди, впевнені, що FUSSBALLLIEBE від компанії Adidas стане ще однією віхою у нашому спільному прагненні до досконалості».

Дизайн FUSSBALLLIEBE символізує рух м'яча та енергію гри за допомогою рельєфних малюнків у формі крила, підкреслених яскравими краями, вигнутими лініями та крапками. Використання яскравих червоних, синіх, зелених та помаранчевих кольорів втілює як різноманітність, яку команди-учасники привносять у турнір, так і чисту простоту футболу, яка приваблює уболівальників у всьому світі. Поруч із назвою кожного приймаючого міста на м'ячі нанесено зображення відповідного стадіону.

Якщо не брати до уваги використання переробленого поліестеру та чорнила на водній основі, FUSSBALLLIEBE виготовлений з екологічно чистих матеріалів на біологічній основі і в цьому плані перевершує будь-який з попередніх офіційних м'ячів adidas. Кожен шар м'яча виготовлений з використанням таких матеріалів, як кукурудзяне волокно, цукрова тростина, деревна маса та каучук.

Віце-президент з дизайну adidas Football Сем Хенді:

«При розробці цього м'яча ми надихалися енергією та різноманітністю турніру, а також любов'ю Європи до футболу. Зважаючи на це, ми сподіваємося, що FUSSBALLIEBE принесе радість, де б їм не грали».

Презентація FUSSBALLLIEBE дала старт п'ятиденній серії заходів на «Олімпіаштадіон» у Берліні, в основі яких лежить уславлення любові до футболу. Зокрема, заплановані спеціальні виступи легенд минулих ЄВРО та нинішніх зірок, фрістайл-батли, а вболівальники матимуть можливість випробувати м'яч. З завтрашнього дня Adidas представлятиме FUSSBALLLIEBE в інших дев'яти приймаючих містах за допомогою роуд-шоу, що включає футбольні поля, що спливають у міських центрах і розіграші м'ячів. Кожне приймаюче місто отримає 900 додаткових м'ячів для пожертв місцевим школам, футбольним клубам та використання у різних проектах.

ЄВРО-2024 пройде з 14 червня по 14 липня 2024 року в десяти містах Німеччини: Берліні, Кельні, Дортмунді, Дюссельдорфі, Франкфурті, Гельзенкірхені, Гамбурзі, Лейпцигу, Мюнхені та Штутгарті.

15 листопада 2023 13:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05