Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Головні інтриги матчів вівторка

«Футбольний клуб»

Матчі 1/8 фіналу ЄВРО-2024 завершаться у вівторок, коли Румунія постарається вписати нову главу в історію футбольних взаємовідносин із Нідерландами, а Туреччина постарається перегорнути сторінку і забути про нещодавню велику поразку від Австрії.




19:00: РУМУНІЯ – НІДЕРЛАНДИ (МЮНХЕН)

«Нове покоління пише нову главу в історії», - заявив 36-річний воротар Флорін Ніце після нічиєї зі Словаччиною (1:1), що забезпечила Румунії перший плей-офф великого турніру з часів ЄВРО-2000. Тепер на неї чекає поєдинок із Нідерландами, чию команду румуни за останні 14 матчів обіграли лише раз (Н3 П10). Їхня попередня зустріч на ЄВРО 2008 року завершилася перемогою голландців із рахунком 2:0. Утім, нинішніх гравців збірної Румунії минулі результати не особливо турбують. «Голландці сильні, але ми повинні вірити в себе», – заявив захисник Богдан Раковіцан.

У заключному матчі групи D голландці програли Австрії (2:3) і фінішували лише третіми, що підштовхнуло їх до деякого переосмислення. «Можливо, ми себе переоцінюємо», - визнав капітан команди Вірджіл ван Дейк. У двох стартових матчах помаранчеві виглядали трохи краще, але взяли до відома всю критику і зараз не заглядають надто далеко вперед.

«Ми поки що стримали свій запал і думаємо тільки про найближче майбутнє, – зазначив ван Дейк. – Зараз ми не дивимося на нашу половину сітки плей-офф. У будь-якому разі всі суперники гідні великої поваги, а нам самим у вівторок треба по-справжньому завестися».

Факт: Майбутній матч стане для Румунії 20-м на ЄВРО. Раніше вона вигравала лише двічі (Н6 П12).

22:00: АВСТРІЯ – ТУРЕЧЧИНА (ЛЕЙПЦИГ)

Перед стартом турніру збірна Австрії вважалася однією з команд, що можуть піднести сюрприз, і в цьому плані вона не підвела. Перемоги над Польщею та Нідерландами вивели підопічних Ральфа Рангніка на перше місце в групі D, але австрійці намагаються не захоплюватися оптимізмом і зберігати тверезість мислення.

А їхній тренер придумав оригінальний спосіб тренування 11-метрових на випадок післяматчевої серії. «Кожен гол у двосторонках має підтверджуватися забитим пенальті, – розповів півзахисник Флоріан Грілліч. – В іншому разі гол просто не зараховується».

Туреччина грає в плей-офф уперше за вісім років, і всі питання щодо її участі в цій стадії зняв гол Дженка Тосуна в доданий час матчу третього туру проти збірної Чехії. Він, як і багато інших, добре пам'ятає, чим закінчився товариський матч з Австрією в березні, коли у Відні Міхаель Грегорич оформив хет-трик у складі господарів.

«У нас є незакінчена справа з командою Австрії, якій ми програли 1:6, – нагадав Дженк Тосун. – Цього разу ми не повторимо минулих помилок».

Факт: Туреччина жодного разу не пропустила в п'яти останніх офіційних матчах з Австрією (В4 Н1).

ЧВЕРТЬФІНАЛИ В П'ЯТНИЦЮ

19:00:
Іспанія – Німеччина (Штутгарт)
22:00: Франція – Португалія (Гамбург)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

2 липня 2024 17:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05