Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Словаччина – Румунія 1:1. ЄВРО-2024, група Е. Франкфуртський мир

Напередодні цього матчу потенційний мирний договір між Словаччиною та Румунією обговорювала вся Європа. Просто граємо внічию і обоє виходимо до 1/8, що може бути легше? Єдине, що могло залишатись реальною мотивацією для них – це легший суперник у випадку ймовірної перемоги, тобто невеличкий стимул залишався. У першому таймі обидва колективи показали, що нічия їх не влаштовує.

Команда Франческо Кальцони забрала круглого під власний контроль і непогано будувала власні атаки, втім реальна небезпека приходила тільки після стандартів. Кілька кутових та подачі зі штрафних завершувались небезпечними ударами від словаків, але забили свій гол вони саме з гри. Влучна подача з правого флангу від Юрая Куцки знайшла голову Дуди, а той відправив круглого у сітку воріт Ніце. 1:0.

Як тільки вони вийшли вперед, то ініціатива перейшла до хлопців Едварда Йорданеску. Особливо активним у їхній команді був правий захисник Раціу, проходи якого добряче так полоскотали нерви Шкріньяру та компанії. Активність румунів не пройшла непоміченою. Після свого проходу до штрафного майданчика на самих підступах його збив Ганцко. Арбітр після перегляду ВАР все ж призначив пенальті, хоча спочатку був штрафний удар. 11-метровий реалізував Разван Марін і рахунок став рівним. Саме таким, якого боялись всі українці.

На другий тайм команди вийшли без такого потужного бажання терміново забирати три очки, куди спокійніше виглядав футбол словаків та румунів, принаймні на початку. З іншого боку, рідкісне сплески активності згодом почали проявлятись, зокрема у румунів, які на 61-й хвилині створили неймовірно небезпечний момент, спочатку врятував Дубравка, а згодом удар від Дреґуша полетів буквально трішки вище воріт. На це словаки відповіли дуже гострим ударом від Стрелеца, проте врятував свою команду голкіпер збірної Румунії, а потім і Лукаш Гараслін красиво пробивав у дальній кут після зміщення, але повз ворота.

Але чим ближче було до фінального свистка, тим менше було ризику. Так, команди хотіли виграти, але проблема була в тому, що нічия не була для них фатальним результатом. Це зіграло свою роль, незважаючи на старання обох колективів вирвати перемогу і вийти з першого місця. Нічия у паралельному матчі означає, що Румунія виграє цю групу, на другому місці Бельгія, треті словаки, а Україна покидає турнір, зайнявши четверте місце з 4 очками в активі.

СЛОВАЧЧИНА – РУМУНІЯ – 1:1
Голи: Дуда (24) – Р.Марін (37, з пенальті).
Словаччина: Дубравка, Пекарік (Дьомбер, 90+2), Вавро, Шкріньяр, Ганцко, Куцка, Лоботка, Дуда (Беро, 90+2), Шранц (Дюріш, 78), Стрелец (Боженік, 70), Гараслін (Суслов, 70).
Румунія: Ніце, Раціу, Дреґушин, Бурке, Банку, М. Марін, Хаджи (Ман, 66), Р. Марін (Рус, 86), Станчу, Коман (Сореску, 58), Дреґуш (Пушкаш, 66).
Попередження: Дуда (90+1) — Бурке (45+1), Банку (45+4), Пушкаш (88) (Беро, 90+2).

26 червня 2024 20:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05