Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Саутгейт: «Ми хочемо виграти ЄВРО-2024. Тепер це наша ціль»

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт прокоментував перемогу своєї команди над Швейцарією (1:1, пен. 5:3) у чвертьфіналі ЄВРО-2024.

«Вважаю, що хлопці блискуче себе проявили. Це наш найкращий матч на турнірі. Ми завдали їм багато проблем, граючи з м'ячем. Швейцарія має дуже гарну команду, на них важко чинити тиск, проти них важко оборонятися, вони добре рухаються. Нам знову довелося відіграватися, але ми продемонстрували стійкість та характер. Турнір не виграти за рахунок однієї лише гарної гри. Потрібні інші якості.

Ми чудово грали весь матч. Нам довелося добре діяти без м'яча та демонструвати дисципліну в обороні. Ми знали, що ми маємо перевагу в тій частині поля, де грав Букайо, і продовжували намагатися щосили. Деколи хорошої гри недостатньо. Деколи треба шукати способи, прокладати шлях до перемоги. Іспанія добре це показала вчора. Я дуже пишаюся хлопцями.

Нас розіп'яли за поразку у фіналі ЄВРО-2020. Зараз у нас у складі більше штатних пенальтистів, більше тих, хто брав участь у серіях пенальті. Тим не менш, у таких моментах потрібно виявити холоднокровність. Але є ще воротар, який завжди робить один сейв і це дає нам шанс.

Сака? Я міцно обійняв його після матчу. Він особливий хлопчик працювати з ним – це мрія. Має чудову сім'ю. Він виявив мужність, ми в неї віримо. Він блискуче зіграв у всіх аспектах. Він чудово відпрацьовував у захисті, коли цього вимагала ситуація, і зберігав позитивний настрій на іншому кінці поля.

Кейн? Він чудово справляється зі своєю роллю лідера, дає поради молодим гравцям. У нього була судома. Я вважав, що нам потрібні свіжі ноги і випустив Айвана Тоуні. Тож у нас з'явився на полі ще один пенальтист.

Ми хочемо виграти цей ЄВРО. Тепер це наша ціль. Ми добре зіграли. Ми добре зіграли проти дуже міцної команди. У таких матчах потрібно солідно грати в обороні. Вважаю, що ми чинили добрий тиск, ми були зосереджені на їхніх рухах. Ми розпоряджалися м'ячем набагато краще, ніж у попередніх матчах турніру», – сказав Саутгейт.

7 липня 2024 12:01







Матеріали на тему

Англія – Швейцарія 1:1 (пен. 5:3). ЄВРО-2024, 1/4 фіналу. Щасливий квиток
6 липня 2024 21:55




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2024, 1/4 фіналу. Англія – Швейцарія. Огляд матчу

 

07 липня 2024 00:46