Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Румунія – Нідерланди 0:3. ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Помаранчевий прорив

Підопічні Рональда Кумана забили тричі, а повинні були принаймні вдвічі більше.

Багато цікавих протистоянь уже подарувала нам стадія 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 в Німеччині, проте вона не могла тривати вічно, тож рано чи пізно ми мусили визначити двох останніх учасників наступного раунду змагань і закрити черговий розділ історії цього турніру. До болі знайома українським уболівальникам збірна Румунії в матчі на «Альянц Арені» в Мюнхені намагалась вихопити один із останніх квитків у Нідерландів.

Колектив Едварда Йорданеску провів увесь турнір без суттєвої ротації, і лише вимушена заміна лівого захисника кидалась у вічі під час погляду на стартовий склад румунів. Саме туди в підсумку й здійснювали основний удар суперники в першому таймі, тож скорочені кадрові резерви наших географічних сусідів дали про себе знати доволі швидко.

Більше того – бідолашного Васіле Могоша й без того возили на його позиції, так він ще й не дограв до кінця перший тайм через жорстке зіткнення з Дюмфрісом. Ситуація для Румунії на той момент уже була доволі складною, бо вони пропустили на 20 хвилині через виключну майстерність Коді Гакпо під час дриблінгу та удару під ближню стійку на лівому фланзі штрафного, а тут ще й ця прикра травма.

Однак цього разу футболісти Кумана тішили власних уболівальників дуже зрілою грою. Уперше на цьому турнірі, напевно. Нічого не давали створювати румунам в атаці, а кілька дальніх пострілів у їхньому виконанні були явно не тим обсягом загрози, що міг викликати перестороги в захисті Нідерландів. Це називається домінування, і нарешті «ораньє» навчились його демонструвати.

Насправді, від другого тайму очікувань за таких умов узагалі не було. Мінімальна перемога нідерландців? Їх би й такий розвиток подій влаштовував, але ж значно більш цікаво продовжувати атакувати та спробувати зазіхнути на щось більше. Той-таки Гакпо не втомно йшов за другим голом, і навіть майже забив його, але через офсайд на 63 хвилині Коді залишили без дублю. Не проблема – за кілька миттєвостей він виборов для Малена передачу під порожні ворота з лівого флангу штрафного.

І на цьому все – Румунія остаточно зневірилась у спроможності на щось впливати в цій грі, і хоча команда Йорданеску на втіху власним уболівальникам намагалась атакувати перед фінальним свистком, це тільки дало суперникам шанс підловити їх на контратаці. Мален знову скористався своїм шансом, тож у наступному матчі він навряд чи залишиться на лаві для запасних. Нідерланди зіграють проти переможця пари Австрія – Туреччина, до речі.

РУМУНІЯ – НІДЕРЛАНДИ – 0:3
Голи: Гакпо (20), Мален (83, 90+3).
Румунія: Ніце, Раціу, Дрегушин, Бурке, Могош (Раковіцан, 38), Марін (Чікелдеу, 72), Хаджи (Алібек, 72), Марін, Ман, Станчу (Олару, 88), Дрегуш (Міхейле, 73).
Нідерланди: Вербрюгген, ван Дейк, Аке (ван де Вен, 69), де Врей, Дюмфріс, Сімонс, Гакпо (Вегхорст, 84), Рейндерс, Схаутен (Верман, 69), Бергвейн (Мален, 46), Депай (Блінд, 90+2).
Арбітр – Цваєр (Німеччина).
Попередження: Марін (67), Станчу (81) – Дюмфріс (78), Мален (90+4).
Мюнхен, стадіон «Альянц Арена».

2 липня 2024 21:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05