Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Англія – Словенія 0:0. ЄВРО-2024, група С. Прагматизм Саутгейта

Англійці та словенці не забивали голів у третьому турі групового етапу ЄВРО-2024.

Англія достроково вийшла в плей-офф, але розчарувала невиразною грою проти Сербії та Данії. На останній тур Гарет Саутгейт зробив лише одну заміну в складі – забрав Трента Александера-Арнольда і випустив Конора Галлахера. Звичайно, це не мало позитивного вплину на команду. Конор навпаки в простих ситуаціях втрачав м'яч. Лише з появою Коббі Майну стало цікавіше – м'яч почав ходити швидше.

Англійці традиційно катали м'яч, не створюючи моментів. У перші пів години фаворит не завдав жодного удару, потім трішки активізувався. Щось придумати намагався тільки Філ Фоден. Універсал «Манчестер Сіті» робив ривки та передачі на загострення. Філ відкрився під файний пас Деклана Райса та викотив на порожні ворота для Букайо Саки, але перед тим заліз в офсайд. Фоден також гостро пробив зі штрафного.

Гаррі Кейн вряди-годи зустрічався з м'ячем. Більшість його ударів заблокували. Наприкінці першого тайму нападнику «Баварії» не вистачило сантиметрів, щоб замкнути подачу Кірана Тріпп'єра. На початку другого форвард кілька разів виграв повітря в чужому штрафному, однак моменти завершились без ударів. Кейн почав опускатися в глибину й звідти закидати вперед на партнерів. От тільки на яких партнерів – там мав бути сам Кейн.

Словенія взагалі не мала моментів, але команда Матяжа Кека й не рвалась вперед, зважаючи на хід паралельного матчу. Словенці сконцентрувались на обороні своїх воріт. А під завісу зустрічі довело серйозно працювати – Англія посилила тиск. В основному дальніми ударами. Словенія в підсумку відстояла нічию, яка проклала шлях у плей-офф.

Словенія набрала 3 очки, як і Данія. Всі додаткові показники (аж до жовтих карток) рівні, тому словенці опинились нижче через гірший рейтинг. Однак словенці все одно вийшли в 1/8 фіналу. В таблиці третіх місць Вербіч і Ко вже обійшли Хорватію та Угорщину.

АНГЛІЯ – СЛОВЕНІЯ – 0:0
Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Гехі, Тріпп'єр (Александер-Арнольд, 84), Галлахер (Мейну, 46), Райс, Сака (Палмер, 71), Беллінгем, Фоден (Гордон, 89), Кейн.
Словенія: Облак, Карничник, Дркушич, Бійол, Янжа (Балковець, 90+1), Стоянович, Черин, Елшник, Млакар (Станкович, 86), Шпорар (Целар, 86), Шешко (Іличич, 75).
Попередження: Тріпп'єр (17), Гехі (68), Фоден (77) – Янжа (22), Бійол (72).

25 червня 2024 23:59







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05