Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Португалія – Чехія 2:1. ЄВРО-2024, група F. Звіт про вольову перемогу

Роберто Мартінес тріумфує. Три очки у скарбничку його команди забезпечив точний удар Франсішку Консейсау, який відзначився за кілька хвилин після виходу на заміну.

Група F теж дочекалася свої черги стартувати на Євро. Спершу Туреччина та Грузія визначили сильнішого (турки перемогли 3:1 з красивим голом Гюлера), а ввечері настала черга грати Португалії та Чехії.

Як і належить фавориту, м'яч осів в ногах португальців з самого початку гри, але моменти, що виникали, навряд чи були справді варті уваги. Для їх опису підходили б словесні конструкції «трохи невлучно», «неточно», «не надто гостро», «дальній удар вище»... Чехи натомість пробували пресингувати.

Так тривало до середини тайму, далі виникли таки справді моменти. То Леау не зміг замкнути простріл, то Роналду головою пробив неточно, то той же Кріштіану не реалізував вихід на воротаря, то в кінці тайму з розвороту не переграв воротаря.

Старання Роналду підтримував Леау, але найбільшим моментом, який запам'ятався з його участю, стала симуляція при вході в штрафний, яка справедливо була оцінена жовтою карткою.

А що чехи в першому таймі? Та нічого особливого біля чужих воріт. Цоуфал красиво кілька разів подавав, але атака мовчала, пробити не вдавалося.

Другий тайм розпочався з того ж, що і перший. Пам'ятаєте про «трохи невлучно», «зависоко» і так далі? Все повторилося. Роналду запам'ятався ударом зі штрафного метрів з 25, воротар забрав.

А Чехія неочікувано забила. Спершу був черговий непоганий навіс Цоуфала, потім і навіс з протилежного лівого флангу. Ці навіси вдалося винести, але другим темпом Цоуфал отримав м'яч, відпасував трохи назад і Провод метрів з 18 красивим ударом від воротаря поклав м'яч у лівий кут. Гол став схожий на перший пропущений Україною від Румунії, але летів не по такій високій траєкторії. Сталося це на 62 хвилині.

Португальці почали робити заміни, нервуватися, трохи сваритися, але дуже швидко зрівняли – Вітінья навісив, Мендеш скинув і воротар чехів Станек вирішив не фіксувати, а в падінні вибивати. Виходило на ногу Роналду, але того випередив захисник Гранач, від якого м'яч і влетів у сітку.

Далі Португалія спробувала перейти на навіси. І довго вдавалося чехам виносити їх, але врешті-решт пройшов навіс справа на Роналду, який високо вистрибнув і пробив у праву штангу. Жота відскок добив у ворота, взяв м'яч і вже встиг м'ячем під футболкою відсвяткувати вагітність своєї партнерки, але помічник арбітра передивився повтор, побачив офсайд у КріРо і відмінив гол.

Проте вдалося забити фаворитам. Після прострілу Нету той же Гранач невдало зупинив м'яч, той зупинився перед воротарем, Станек виходив і послизнувся, а Франсішку Консейсау, який буквально перед тим вийшов на заміну, розстріляв ворота і побіг шалено святкувати, оскільки цей м'яч приніс перемогу «європейським бразильцям».

В наступному турі гратимуть пари Португалія – Туреччина та Чехія – Грузія.

ПОРТУГАЛІЯ – ЧЕХІЯ – 2:1
Голи:
 Гранач (69, автогол), Консейсау (90+2) – Провод (62).
Португалія: Діогу Кошта, Рубен Діаш, Пепе, Далот (Інасіу, 63), Мендеш (Нету, 90), Вітінья (Консейсау, 90), Фернандеш, Бернарду Сілва, Канселу (Семеду, 90), Леау (Жота, 63), Роналду.
Чехія: Станек, Крейчи, Гранач, Голеш (Хори, 93), Доудера, Провод (Барак, 79), Соучек, Шулц (Шевчик, 79), Цоуфал, Шик (Хітіл, 61), Кухта (Лінгр, 60).
Попередження: Леау (39), Консейсау (93) – Шик (57).

 

19 червня 2024 00:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05