Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1-й тур. Головні інтриги матчів понеділка

«Футбольний клуб»

Збірна України розпочинає свій шлях на ЄВРО-2024 у понеділок матчем проти Румунії. Вечір у групі E продовжиться зустріччю Бельгії та Словаччини, а у групі D Франція зіграє з Австрією.



16:00: Румунія – Україна (група E, Мюнхен)
Збірна України готується до старту на ЄВРО-2024 у Мюнхені – в матчі проти молодої та амбітної Румунії. Напередодні поєдинку тренер українців Сергій Ребров та захисник Ілля Забарний в унісон говорили про важливість перемоги для країни, яка зараз проходить найскладніший період у своїй історії.

«Війна в нашій країні дає додаткову мотивацію нашим футболістам. Коли ти тут, щоб показати дух України, це дуже важливо, – зазначив Ребров, який також відзначив силу майбутніх суперників. – У Румунії вистачає яскравих гравців. Майже всі грають за кордоном, у сильних клубах, тому я з великою повагою ставлюся до цієї команди».

Факт: Це перша зустріч суперників в офіційних турнірах – попередні шість матчів мали товариський характер. Румунія виграла перші три, у трьох останніх на в активі України дві перемоги та одна нічия.

19:00: Бельгія – Словаччина (група E, Франкфурт)
Словаччину чекає найскладніший матч і Мартін Дубравка чудово розуміє, кого побоюватися у складі суперника насамперед. «Кевін де Брейне – геній, – підкреслив воротар словаків. – Ніколи не знаєш, що він зробить. На мою думку, це безперечно один з найкращих гравців у світі. Він бачить футбол по-іншому. Де Брейне здатний видати пас, про який більше ніхто не подумає. Небагато футболістів мають такий клас».

Бельгія не програє у 40 відбіркових матчах ЄВРО та чемпіонатів світу поспіль, але великих успіхів у фінальних турнірах давно не мала. «Червоні дияволи» не виходили до півфіналів чемпіонатів Європи з 1980 року, на двох останніх ЄВРО вилетівши на стадії 1/4 фіналу.

Факт: Бельгія не грає внічию на ЄВРО у 17 матчах поспіль. Ця серія розпочалася з поразки 1:2 від ФРН у фіналі чемпіонату Європи 1980 року.

22:00: Австрія – Франція (група D, Дюссельдорф)
Навряд чи австрійці мріяли про зустріч із «триколірними» у першому турі. Справа не тільки в тому, що французи мають у своєму розпорядженні неймовірний підбір талантів майже на кожній позиції, а й у статистиці: у 10 останніх очних зустрічах австрійці перемогли лише раз – 3:1 у Відні у вересні 2008-го. В решті дев'яти матчів було сім поразок та дві нічиї.

«Франція – це, мабуть, найскладніший суперник, який міг дістатися нам у стартовому матчі, – зауважив півзахисник збірної Австрії Крістоф Баумгартнер. – Але я вірю, що якщо ми добре почнемо і робитимемо те, до чого готувалися останні тижні та місяці, то можливо все. При цьому ми, звичайно, маємо зіграти на своєму найвищому рівні, в цьому немає жодних сумнівів».

Факт: Усі свої 12 голів за збірну на великих турнірах Кіліан Мбаппе забив на чемпіонатах світу. На ЄВРО нападник їздив лише раз – 2021-го – і, завдавши 14 ударів, не відзначився жодного разу. Більше того, в 1/8 фіналу проти швейцарців він не реалізував 11-метровий у післяматчевій серії.

Завтра
19:00: Туреччина – Грузія (група F, Дортмунд)
22:00: Португалія – Чехія (група F, Лейпциг)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

17 червня 2024 19:26







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05