Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, група B. Хорватія – Італія. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

Збірні Хорватії та Італії 24 червня на «Лейпциг Штадіоні» зустрінуться в матчі третього туру ЄВРО-2024 у групі В.

Тренерам Златко Даличу і Лучано Спаллетті є про що замислитися перед вирішальним матчем третього туру. Наразі у Хорватії лише одне очко після поразки 0:3 від Іспанії та нічиєї 2:2 з Албанією. Колись вкрай надійна оборона команди вже була пробита п'ять разів, і позитивний результат у Лейпцигу передусім залежатиме від того, чи встигнуть хорвати усунути помилки ззаду.

Чинні чемпіони Європи також постраждали від Албанії, пропустивши на 23-й секунді в першому матчі. Однак італійці змогли зібратися і виграти з рахунком 2:1. А от проти Іспанії команда Спаллетті виглядала блідою тінню переможців ЄВРО. Лише одній збірній вдалося захистити цей титул, для цього Італії спершу потрібно вистояти проти надвмотивованої Хорватії та вийти до плей-офф.

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Хорватія:
Ливакович; Шутало, Ерлич, Гвардіол; Модрич, Ковачич; Пашалич, Сучич, Крамарич; Будимир, Крамарич
«Висить» на картці: Івушич

Італія: Доннарумма; Дарміан, Бастоні, Калафьорі, Дімарко; Крістанте, Жоржиньо; Барелла, Пеллегріні, К'єза; Ретегі
«Висять» на картці: Калафьорі, Крістанте, Доннарумма, Пеллегріні

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ

Хорватія:
Останні результати (всі турніри, останні матчі вказані першими): НПВВВВН

Італія:
Останні результати: ПВВНВВВ

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент по збірній Хорватії Елвір Ісламович
: «Хорватія вибралася зі складніших ситуацій. Її гасло: «Найкраще, коли найважче». І тут воно цілком доречне. У перших двох матчах гра не пішла, але в обох випадках у другому таймі хорвати додавали. Далич напевно зробить кілька замін: можливо, посадить у запас Марцело Брозовича і поверне Луку Модрича з Матео Ковачичем в опорну зону, а перед ними поставить талановитого Луку Сучича. Даліч повинен знайти спосіб, але коли справи йдуть не найкращим чином, він зазвичай так і робить».

Кореспондент по збірній Італії Паоло Менікуччі: «Після вдалого старту в матчі з Албанією чинні чемпіони були скинуті з небес на землю Іспанією. Очікується, що Спаллетті внесе деякі зміни до свого стартового складу, але найбільше йому доведеться попрацювати над психологією своїх гравців, оскільки вони надто часто виглядали розгубленими в матчі з «фурією рохою». Грати з Хорватією зі страхом вильоту може бути величезною помилкою. Але Італія, безумовно, може зіграти краще, ніж у Гельзенкірхені».

ЦИТАТИ

Головний тренер збірної Хорватії Златко Дал
ич: «Ми почали турнір не найкращим чином, не показали свій реальний рівень. Ми занадто легко пропускаємо. На ЧС-2022 ми пропустили один гол на груповому етапі, а тут уже п'ять. У нас немає в розпорядженні Перішича в його найкращій формі, як це було в Катарі. Хтось постарів на два роки, і в нас у суперниках сильні збірні. Але я вважаю, вся проблема в тому, що ми дозволяємо занадто легко нам забивати».

Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті: «Хорватія – не тільки вкрай сильна, а й дуже досвідчена команда. Нам треба буде бути напоготові, щоб розуміти, коли прискорити темп гри, а коли заспокоїтися і контролювати м'яч. Я зробив помилку, не зробивши деякі зміни між першим і другим турами. Думаю, потрібно буде внести деякі корективи».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

24 червня 2024 10:49







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05