Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Польща – Австрія 1:3. ЄВРО-2024, група D. «Кадра» не межі провалу

Будь-яка кількість здобутих залікових балів Францією в матчі проти Нідерландів залишить команду Міхала Пробежа поза плей-офф.

У Берліні відбулася битва команд, які програли на старті ЄВРО у групі D. Для обох збірних перемога – це був головний шанс поборотися за третє місце у квартеті, яке за певних обставин забезпечить вихід у 1/8 фіналу турніру.

Гра до якогось часу нагадувала поєдинок, що відбувся у першому слоті дня: Словаччина – Україна. Австрія не випускала поляків з їхньої половини і навіть штрафного майданчика. До 17-ї хвилини команда Ральфа Рагніка завдала чотири удари. Один із них став результативним. Гернот Траунер розстріляв Войцеха Щенсни ударом головою з кількох метрів.

Згодом Марсель Забітцер, Штефан Пош, Крістоф Баумгартнер та Ніколас Зайвальд загрожували воротам полякам, але номінальні гості швидко здулися. Після 17-ї хвилини Польща почала тиснути з таким драйвом, що австрійці не витримали. Марко Арнаутович традиційно випадав, Флоріану Гріллічу було некомфортно грати далеко від воріт у глибині. Натомість у «Кадри» були дуже злі крайки Нікола Залевськи та Пшемислав Франковськи, архітектор середини поля Пйотр Зелінськи, хижак штрафного Кшиштоф Пйонтек. Суддя дивом не поставив пенальті за виставлену долоню Філіппа Мвене. Польські ЗМІ та фанати шоковані таким «вбивством». Мабуть, рефері так надихнувся асистом австрійського захисника на дев’ятій хвилині.

І все ж на 30-й хвилині команда Міхала Пробежа цілком заслужено зрівняла рахунок. Скільки ж гравці збірної Польщі набігли у штрафний австрійців. Центральний захисник Ян Беднарек пробивав упритул, Пйонтек добив.

Австрія оговталася через якихось 22 хвилини після свого попереднього удару. Однак Польща і надалі виглядала гостріше. Після перерви міг бути дубль екс-форварда «Мілана». Хоча насправді Пйонтек там погарячкував. Залевськи весь матч вільний у штрафному, був готовий приймати у кращій позиції і того разу.

Поляки били частіше, а суперники – точніше. Роберт Левандовськи нарешті відновився від травми, отриманої в товариському матчі, та вийшов на 60 хвилині. Саме з того моменту все посипалося. Форвард «Барселони» спершу хапнув жовту картку, а на 66-й поляки пропустили контратаку. Баумгартнер спіймав на протиході голкіпера, але схоже, що це знову рикошет підвів «Кадру» - 2:1. Ну, і як не відзначити Арнаутовича, який геніально пропустив пас на партнера, дезорієнтувавши суперників. Марко допоміг і розігнати контру, в якій Забітцер заробив пенальті. Форвард «Інтера» реалізував 11-метровий. Цей м’яч став 37 для Арнаутовича за національну команду.

Поляки могли повернутися у гру, але змарнували парочку непоганих моментів. Левандовськи та компанія мають 0 очок після двох турів, а попереду Франція. Схоже, що ЄВРО для сусідів завершиться дуже швидко.

ПОЛЬЩА – АВСТРІЯ – 1:3
Голи:
Пйонтек (30) – Траунер (9), Баумгартнер (67), Арнаутович (78, з пенальті).
Польща: Щенсни, Беднарек, Давідович, Ківер, Франковськи, Петровськи (Модер, 46), Сліш (Гросицьки, 76), Залевськи, Зелінськи (Урбанськи, 87), Букса (Левандовськи, 60), Пйонтек (Свідерськи, 60).
Австрія: Пенц, Пош, Траунер (Дансо, 59), Лінгарт, Мвене (Прасс, 63), Зайвальд, Грілліч (Віммер, 46), Баумгартнер (Шмід, 81), Лаймер, Забітцер, Арнаутович (Грегорич, 81).
Попередження: Сліш (53), Модер (62), Левандовськи (64), Щенсни (77) – Віммер (56), Арнаутович (70).

21 червня 2024 21:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05