Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Данія – Сербія 0:0. ЄВРО-2024, група С. Для плей-офф перемагати не обов'язково

Данія зіграла внічию із Сербією в матчі заключного туру групового етапу ЄВРО-2024 (0:0).

На цьому ЄВРО сталося вже сім автоголів, у матчі Данія – Сербія це число могло збільшитися. Правий центральний захисник збірної Данії Йоахім Андерсен зрізав м'яч у власні ворота на початку другого тайму, але його врятувала бригада арбітрів – лайнсмен одразу ж засвітився офсайдом. Повтор чітко показав: Лука Йович у момент передачі Душана Тадича дійсно був «поза грою».

Проте саме таких загострювальних передач Сербії в першій половині зустрічі не вистачало – команда Драгана Стойковича виглядала пасивно в атаці. Тому тренер зробив у перерві дві заміни: Тадич замінив Лазара Самарджича, а форвард Йович вийшов замість опорного півзахисника Неманьї Гуделя. Ці рішення виглядали логічно: під пильним поглядом знаменитого тенісиста Новака Джоковича сербам необхідно було тільки перемагати, нічия їх не влаштовувала. Натомість у першій половині зустрічі бал правила Данія – Александер Бах і Йонасс Вінн пробачили сербів, не реалізувавши свої можливості.

До середини другого тайму Стойкович пішов ва-банк – він випустив на поле вже третього нападника, Душана Влаховича. Серби збилися на навіси з флангів у штрафний, але навіть це не допомогло їм завантажити роботою Каспера Шмейхеля. Данія, своєю чергою, повністю зосередилася на обороні й довела гру до безгольової нічиєї – симуляція Митровича в чужому штрафному майданчику (двічі!) до пенальті так і не призвела, а свій єдиний гольовий момент Александар не реалізував. Він не влучив у дальній кут.

Нічия 0:0 гарантувала Данії друге місце в групі С – для визначення «переможця» між командою Каспера Юльмена та Словенією довелося дивитися додаткові показники. Виявилося, що данці заробили менше жовтих карток на цьому ЄВРО.

В 1/8 фіналу Данія зіграє з Німеччиною.


ДАНІЯ – СЕРБІЯ – 0:0
Данія: Шмейхель, Андерсен, А.Крістенсен, Вестергор, Бах (Крістіансен, 77), Юльманн (Ділейні, 77), Гейб’єрг, Меле, Еріксен (Поульсен, 88), Гейлунн (Дольберг, 59), Вінн (Сков-Ольсен, 46).
Запасні: Германсен, Реннов, К’єр, Єнсен, Йоргенсен, Дамсгор, Нергор, Дреєр, Р.Крістенсен, Брюн-Ларсен.
Сербія: Райкович, Велькович, Миленкович, Павлович, Мияйлович (Младенович, 73), Ілич (Влахович, 67), Гудель (Йович, 46), Живкович, Самарджич (Тадич, 46), Митрович, Лукич (С.Милинкович-Савич, 87).
Попередження: Вінн (28), Юльманн (30) – Миленкович (4), Митрович (83).

25 червня 2024 23:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05