Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Франція – Польща 1:1. ЄВРО-2024, група D. Суперзірки обмінялись голами



Франція створила безліч моментів біля воріт невмотивованої Польщі, але перемогти не перемогла. Такий ось парадокс. Причому ця гра не була рівною, абсолютно. З гри у «Кадри» згадується тільки спроба Роберта Левандовськи головою, яку заблокував Вільям Саліба. Більше нічого.

«Ле Бле», своєю чергою, розпочали матч пішки, але ближче до перерви гру запалив лівий фланг, де Тео Ернандес, Бредлі Баркола та Кіліан Мбаппе дуже гарно фінтили та шукали пасами один одного. Не вистачило тільки реалізації, і Лукаш Скорупськи відбив одразу чотири (!) виходи на ворота – від Усмана Дембеле, Ернандеса і двічі від Мбаппе.

Видатна гра голкіпера вкупі зі слабкими ударами Кіліана тримала Польщу в грі й на старті другої половини. Лише з пенальті, який привіз Якуб Ківер на Дембеле, вдалося забити французам – і Мбаппе, радіючи, навіть зняв захисну маску.

І що було потім? Заміни, і після них Франція різко знизила темп знову до пішого. Чи то установка така, чи то бігати не можуть, чи то не хочуть – хто його знає?

У будь-якому разі, Польща, яка до цього майже не атакувала, в буденній ситуації заробила пенальті, і Левандовськи з другого разу приніс своїм нічию.

Хотілося б сказати, що «Кадра» грюкнула дверима, але побачене не нагадувало нічого подібного. Швидше вже, Польщу витягнув її воротар – ну, і багатошаровий захист зіграв свою роль.

Тим часом Франція продовжує свій шлях на Євро, але радості на обличчях Дешама і компанії немає. Мало того, що гра нестабільна, так ще й приціл збитий, і місце в групі друге – тобто, вже перший суперник, ймовірно, буде топом. І як грати плей-офф?

ФРАНЦІЯ – ПОЛЬЩА – 1:1
Голи:
Мбаппе (56, з пенальті) – Левандовськи (79, з пенальті).
Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Тео Ернандес, Чуамені (Фофана, 81), Канте (Грізманн, 61), Рабьо (Камавінга, 61), Дембеле (Коло-Муані, 86), Мбаппе, Баркола (Жиру, 61).
Польща: Скорупськи, Беднарек, Давідович, Ківер, Франковськи, Модер, Зелінськи, Залевськи (Скураш, 68), С.Шиманськи (Свідерськи, 68), Левандовськи, Урбаньськи.
Попередження: Рабьо (43) – Залевськи (24), Давідович (89), Свідерськи (90+3).

25 червня 2024 21:06







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05