Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1-й тур. Головні інтриги матчів вівторка

Стартовий тур ЧЄ завершиться двома матчами групи F. Грузія у своїй дебютній грі на великих турнірах зустрінеться з Туреччиною, а Кріштіану Роналду намагатиметься оновити світовий рекорд по голах за збірні та допомогти португальцям здолати Чехію.

19:00: Туреччина – Грузія (група F, Дортмунд)

Турки до стартової зустрічі з дебютантом великих турнірів Грузією підходять із безвиграшною серією з п'яти матчів, проте це не заважає підопічним Вінченцо Монтелли багато на що розраховувати. «Наша мета – як мінімум півфінал, як ми це зробили на ЄВРО-2008», – окреслив завдання форвард турків Юсуф Язиджи.

У Грузії амбіції скромніші, хоча капітан команди Гурам Кашія відчуває неймовірну наснагу. «Я скажу одну річ: ми заслужили право тут перебувати, і треба отримати задоволення від цього турніру та від цього матчу. При цьому слід уникнути помилок. Ми, гравці, зобов'язані показати все, на що тільки здатні», – розповів Кашія про те, що він скаже партнерам перед матчем.

Факт: Туреччина забила на ЄВРО 14 голів – 11 з них після перерви.

22:00: Португалія – ​​Чехія (група F, Лейпциг)

Кріштіану Роналду зіграє на рекордному шостому чемпіонаті Європи, і його партнери мають намір у Німеччині перевершити найсміливіші очікування. «Ми підходимо до цього ЄВРО охоче зіграти краще за власні стандарти, а не з наміром обіграти когось конкретно, – підкреслив захисник збірної Португалії Рубен Діаш. – Якщо ми постараємося стрибнути вище голови, то зможемо повністю реалізувати свій потенціал».

Завадити Роналду оновити світовий рекорд по голах за збірні намагатиметься Томаш Голеш. «Грати проти нього – це мрія для мене, я спостерігав за його грою всю свою кар'єру, – зауважив захисник празької «Спарти». – Поряд з [Ліонелем] Мессі, це головна зірка мого покоління, тому з нетерпінням чекаю на можливість зустрітися з Роналду».

Факт: Португальці здобули 10 перемог у 10 відбіркових матчах, забивши максимальну кількість голів серед усіх учасників кваліфікації (36) та пропустивши мінімальну (2).

Завтра
15:00: Хорватія – Албанія (група B, Гамбург)
18:00: Німеччина – Угорщина (група A, Штутгарт)
21:00: Шотландія – Швейцарія (група A, Кельн)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

18 червня 2024 09:57







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05