Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Чехія – Туреччина 1:2. ЄВРО-2024, група F. Зі скрипом – але в плей-офф

Команда Вінченцо Монтелли насилу реалізувала більшість, хоча для виходу в 1/8 фіналу з другого місця їй вистачило б і нічиєї.

«Фолькспаркштадіон» у Гамбурзі приймав матч третього туру групи F між збірними Чехії та Туреччини. Після двох турів Туреччина мала у своєму активі три залікові пункти, а Чехія всього одне. Для виходу у плей-оф Чехії потрібна була лише перемога, а турецьку збірну могла влаштувати і нічия.

У першому турі чехи зазнали поразки від Португалії 1:2, пропустивши вирішальний гол вже у компенсований арбітром час. А у другому турі підопічні Івана Гашека зіграли внічию з грузинами, хоча за грою мали перемагати. До того ж, у цьому матчі травмувався Патрік Шик, який не міг допомогти своїй команді у вирішальній грі.

Після перемоги над Грузією 3:1 турецька збірна за всіма статтями програла Португалії 0:3. Матч з Чехією пропускав основний захисник Абдюлькерім Бардакджі. На нинішньому чемпіонаті Європи він вже встиг здобути дві жовті картки, тож отримав дискваліфікацію.

На початку зустрічі чехи більше грали першим номером, але у заключній третині поля у них мало що виходило. Дуже багато було боротьби, але конструктиво бракувало. Було помітно, що Туреччина вийшла грати другим номером. На 20-й хвилині все перевернулося з ніг на голову. Підвів збірну Чехію Антонін Барак, який за фол у центрі поля отримав другу жовту. Таким чином, більше години ігрового часу чехи змушені були грати у меншості.

Після цього підопічні Монтелли перехопили ініціативу і почали швидко доходити до заключної третини поля. Проте, довести свої атаки до логічного завершення не вдавалося. Це вилучення надломило збірну Чехію, яка не могла вийти з власної половини поля. На жаль, футболу до перерви майже не було, а ось боротьби і грубої гри вистачало. Наприкінці тайму могли відкривати рахунок підопічні Гашека. Після швидкої атаки з меж штрафної пробивав Юрасек, але його удар парирував Гюнок. Провалилися у центрі поля підопічні Монтелли.

Вже у дебюті другого тайму збірна Туреччина реалзіувала чисельну більшість. Удар Гюлера парирував Станек, але м'яч опинився у Чалханоглу, який з меж штрафної пробив у дальній кут - 1:0. Закономірний розвиток подій, якщо враховувати початок тайму. Після пропущеного голу футболісти збірної Чехії намагалися перехопити ініціативу, але вони дуже багато помилялися.

На 66-й хвилині досить несподівано Чехія зрівняла рахунок. Хори виборов м'яч у боротьбі з Гюноком, але його удар заблокував захисник. Проте, першим на добиванні опинився Соучек - 1:1. Цей гол додав чехам впевненості у власних силах і вони почали грати сміливіше, а ось підопічні Монтелли розчаровували. Наприкінці зустрічі Туреччині вдалося взяти м'яч під власний контроль і відвести гру від воріт. На 90+5 хвилині Тосун з меж штрафної пробив у дальній кут і приніс перемогу Туреччині.

У підсумку, Туреччина з другого місця виходить в 1/8 фіналу, а Чехія їде додому.

ЧЕХІЯ – ТУРЕЧЧИНА – 1:2
Голи: Соучек (66) – Чалханоглу (51), Тосун (90+5)
Чехія: Станек (Коварж, 55), Голеш, Гранач, Крейчі, Соучек, Провод (Лінгр, 75), Цоуфал, Юрасек (М. Юрасек, 81), Барак, Гложек (Хори, 55), Хитіл (Кухта, 55).
Туреччина: Гюнок, Кадіоглу, Акайдин, Демірал, Мюльдюр, Озджан (Айхан, 46), Чалханоглу (Кокджу, 87), Йилдиз (Артюркоглу, 76), Юксек (Йокушлу, 63), Гюлер (Тосун, 75), Йилмаз.
Вилучення: Барак (20).

 

26 червня 2024 23:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05